Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

1v4r

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

1v4r sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Strålende @Mathias og @Preben! Jeg har fått tak i de to modulene du (Mathias) viser til men skulle gjerne hatt et koblingskjema. Jeg har forresten Aidon-måler så regner med jeg må gjøre noen endringer i OBIS-parsingen for å få dette til å spille.
  2. Er det noen som tilfeldigvis jobber med en ESPHome komponent for Roarfred-kortet?
  3. @SteinarK Høres spennende ut. Jeg har ikke mye erfaring med populering selv men betaler gjerne litt for jobben om det er mulig å få tilsendt en ferdig hatt om det kan være et alternativ. Docker-image og mqtt passer utmerket.
  4. @SteinarK Dette er jo helt konge. Fikk du hatten produsert ferdig populert og hva ble pris? Selger du?
  5. Yay. Fikk nettopp SMS om at min eidsiviske HAN-port er åpnet så får vi plugge i litt DIY-hardware og se hva vi får ut. :D
  6. Det siste jeg fikk fra dem var dette 11 Feb 2019, 15:55
  7. 1v4r

    Amazon kjøper Ring

    Kjører på Unifi AC Pro ca 5m unna i et annet rom. Jeg har bra med wifi-dekning der Doorboten er montert. Jeg kan nullstille den, koble den opp på nettet og da forblir den på nett en stund fram til den plutselig ikke lenger er tilgjengelig. Jeg har den koblet på 12v strøm til vanlig, men får det samme problemet med batteri. Responstid fra noen ringer på til jeg får varsel på telefon er fremdeles ubrukelig lang. Jeg liker idéen bak produktet, men har mistet tilliten til produsenten.
  8. Jeg har hatt litt mailkorespondanse med med Eidsiva Nett om å få åpnet HAN-porten på min AMS-måler. Nå er det tydeligvis bare å smøre seg med tålmodighet.
  9. 1v4r

    Fysisk zwave dimmer

    Det nærmeste jeg har kommet borti så langt har vært denne: https://www.sedevices.no/brytere/smartly-multihjul men det lukter propreitert dyrt snusk og inkompabilitet med annet utstyr lang vei. Noen som har nærmere kjennskap til dette?
  10. 1v4r

    Fysisk zwave dimmer

    Litt av problemet med å gå vekk fra skru-dimmere eller at man ikke får tak i z-wave-dimmere som har dedikerte opp/ned- og av/på-brytere som passer i eksisterende elko-rammer gjør at det skjelden blir særlig høy WAF på løsningen. Når det blir visuelle og praktiske endringer fra et tradisjonelt anlegg blir det ofte til mye irritasjon blandt brukerene. Den beste hjemmeautomasjonen er, etter min mening, en løsning som forenkler hverdagen uten at det krever opplæring eller endring i vaner hos brukere. Mangel på fjernstyrte skrudimmere er et problem i så hen seende. Jeg er ikke veldig fan av propreitære løsninger som TRÅDFRI, men kom over denne så det burde jo ikke være umulig å få til noe tilsvarende med Z-wave. https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80349888/ I værste fall får man prøve å bygge en
  11. Har sendt en forespørsel til Eidsiva Nett om å åpne så får vi se hvordan de stiller seg til slike henvendelser.
  12. Skulle ikke dette være på plass innen 01.01.2019 iht. NVE kravspec? Mener ordet "dagbøter" har blitt nevnt. Sikkert noen som kjenner noen som kjenner noen som vet hvor presset bør legges?
  13. 1v4r

    Amazon kjøper Ring

    Kjøpte en av de første Doorbot-modellene deres tilbake i 2013. Fikk den aldri til å fungere noe særlig. Fra noen ringte på til jeg fikk opp videofeeden på telefonen var vedkommende stort sett forlatt tomta og intercom-løsningen var bare å gi opp da forsinkelse mellom lyden lett kunne ligge på rundt 5 sekunder og det var hakkete og umulig å høre hva folk sa i noen ende. Kundeservicen har stort sett gått utpå å legge skylden på "dårlig wifi" og be meg kjøpe siste modell i steden. Det ble noe bedre etter at de la inn automatiske opptak i appen så jeg i hvertfall kunne se hvem det var som hadde ringt på. Er de nyere generasjonene med ring-produkter og kundeservicen blitt noe bedre i den senere tid?
  14. Hei. Fantastisk jobb dere gjør her, folkens. Har begynt å lese igjennom i håp om å få noe info fra min Aidon fra Eidsiva Nett til Hass.io. Jeg har ikke mye erfaring med å populere PCBer så har sett litt etter eksisterende brett som ikke krever mer en lodding av noen få ledere. Tror dere at det kan fungere å kun koble TX->RX og RX<-TX mellom disse to samt sette USB-strøm på D1-mini? https://www.amazon.com/Makerfocus-NodeMcu-Development-ESP8266-Compatible/dp/B01N3P763C/ https://www.aliexpress.com/item/TSS721-Module-Board-M-BUS-To-TTL-with-RX-TX-Indicator-STM32-Development-Board-Free-Shipping/32751482255.html
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.