Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Mathias

Medlemmer
  • Innlegg

    297
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

Mathias vant dagen sist 5. november 2021

Mathias hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

4 866 profilvisninger

Mathias sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Veldig populær Sjeldent
  • Samtalestarter

Nylige merker

110

Nettsamfunnsomdømme

  1. Pr nå har jeg satt opp dette i Home Assistant slik at jeg får termostaten til styres av en ekstern temperaturmåler. Det fungerer forsåvidt fint og jeg holder den tempen jeg vil ha, men siden termostaten er montert på utsiden av rommet og det rommet stort sett alltid er relativt varmt så må den settes ganske høyt for at den ikke skal koble ut. Problemet er at det ikke en noen muligheter til å få inn en kablet sensor til rommet så den må derfor styres av noe annet. Jeg kunne selvfølgelig ha oppretten en generisk termostat i HA som gjør dette også. Men jeg vil helst at slike ting skal fungere også hvis wifi, HA, Z-wave/Zigbee-controller går ned for telling og da hadde det vært kult om enhetene bare snakket direkte med hverandre. Alle har vel merket hvor mye raskere og bedre en z-wave-bryter/fjernkontroll fungerer mot et lys når disse er assosiert direkte i stedet for å gå via automasjon, og ikke minst at det fungerer selv om resten av systemet er nede. Bare tanken på om man kunne ha brukt en Z-wave temperatursensor direkte mot termostaten og hvor smidig det hadde vært i veldig mange tilfeller gjør at det nesten irriterer meg at dette ikke finnes. Man kan assosiere mot en bryter, så hvorfor ikke også gjøre det for å angi temperatur? Ikke det at jeg har hatt nevneverdig nedetid de siste par-tre årene...
  2. Det ante meg, ja. Det burde vært mulig da det ville gitt muligheten til å sørge for at termostaten fikk romtempen fra der jeg vil at den skal måle den Takk
  3. Hei Jeg lurer på om det faktisk er mulig å sette opp assosiasjon mellom z-trm3 og multisensor 6 for å benytte temperatursensor A2 på trm3. Jeg har prøvd en del på å få dette til, men ender hele tiden opp med Err5 på trm3. Jeg har en z-stick gen5 som kjøres i Zwave2mqtt i Home Assistant. Jeg har egentlig aldri prøvd dette før så jeg er usikker på om jeg gjør det riktig og om det faktisk er mulig. Jeg finner lite (egentlig ingen) informasjon om hvordan man gjør det, kun noe som tilsier at det skal være mulig. Etter min forstand bør det se noe slik ut: Noen her som kan svare meg på om det kan gjøres og evt hvordan?
  4. Anbefaler Aqara temperature Zigbee-sensor. De selger dem (dyrt) for rundt kr 150 på blant annet Elektroimportøren, men hvis du har tid til å vente så får du dem på Ali til rundt en 50-lapp og kanskje billigere. Husk at hvis du skal bruke enheter som går på batteri så kan det hende at du må legge til noen enheter med fast strøm i nettverket for å få rekkevidde nok i nettet. Dette gjelder både zwave og zigbee
  5. Er denne støttet i Zigbee2mqtt? Ser at den ligger i listen, men har du testet at den fungerer som den skal?
  6. Akkurat nå bruker jeg ikke det kortet da jeg har automatisert ventilasjonen basert på verdiene fra en Co2-måler. Ser at det har skjedd noen endringer i fan-integrasjonen der low, medium, high ikke brukes lenger, og det nå er prosent som gjelder, så jeg vet ikke hvordan dette kortet fungerer nå.
  7. Ikke peiling, men et raskt søk tok meg til denne: https://gist.github.com/jungervin/e23a41062fd1b1190775e8b7f807e9f1 Ser at den koden er noe ulik den du har.
  8. Har hatt dette problemet ganske lenge nå. Noen flere enn meg som opplever dette? Opplever dette kun på min gen-3 og ikke på eldre ovner. @daniel.h.iversen er dette noe som det jobbes med å fikse?
  9. Skjønner ikke helt hva som er problemet. Du nevner at du sliter med å koble den til mqtt, men er problemet egentlig at den ikke kobler seg på wifi? Jeg ville prøvd å skrelle det ned til et minimum først. Ta bort ble-tracker og mqtt og se om du får den til å koble seg på wifi og at du får kontakt med den. Du nevner ikke hvilken brikke du har. Sikker på at du har valgt riktig brikke?
  10. Når jeg legger til enheten så kommer feilmeldingen når jeg skal navngi enheten etter at den tilsynelatende er lagt til. Så kommer da feilmeldingen og så er man tilbake til start igjen. Men feilmeldingen kommer som sagt ofte i appen. Det virker nesten som at den er for snar til å varsle feil innimellom da den laster det jeg går inn på etter at feilmeldingen vises og jeg har ingen problemer med å bruke den. Ikke det at jeg bruker den noe, da, annet enn når jeg skal legge til enheter eller en skjelden gang sjekke at Home Assistant oppdaterer riktig. Ja, jeg fikk lagt til enheten. Visste jo at det muligens er en feil i ios-appen Kult da! Da kan du jo få satt i gang med å lage en knakende god integrasjon mot Home Assistant som utnytter lokalt api. Det er litt mangelvare på panelovner som har en god integrasjon. Burde ikke være noen motsetning i å støtte denne typen integrasjon og samtidig tilby egen app for de som trenger det Ha en fin kveld du også. Håper du kommer innom flere ganger. Her er det mangel kloke hoder
  11. Hei @Røraasen Har du testet custom-integration som heter Ecovent? Er litt usikker på om den fungerer til vifta du har, men det kan være verd et forsøk. Jeg bruker denne integrasjonben til min Flexit Roomie Wifi som ser veldig lik ut. Du finner integrasjonen i HACS (Home Assistant Community Store). Hvis du ikke har hørt om HACS så er det en plugin som gir deg tilgang til en masse ikke-offisielle integrasjoner, themes, lovelace-kort og andre elementer til HA.
  12. Merkelig at det ikke fungerte på min iPhone med oppdatert app, men at det går fint med en gammel Android. Jeg har min gamle slitne Alcatel Android som jeg kun starter når jeg skal koble på Mill-ovner, ikke så ofte med andre ord, så jeg klarer meg fint. Men jeg er redd at det er mange som kjøper seg en Wifi-ovn og aldri får den på nett. Jeg får konstant feilmeldingen "Failed please try again" i ios-appen og det har jeg fått lenge. Så det er noe feil i appen eller på server. Greit å nevne at jeg heller ikke får slettet enheter i iOS-appen. Samme feilmelding. Dette går også fint uten problemer på Android. I tillegg så oppdaget HA den nye ovnen lenge før den var synlig i ios-appen etter at jeg hadde lagt den til. Du kjenner tydeligvis godt til hva som skjer hos MIll. Jobber du der? I så fall veldig fint hvis dere følger med litt hva som blir sagt her inne og fanger opp det som blir diskutert
  13. Da har jeg fått min første Gen3 i hus og som vanlig er det utfordringer med å få den på nett. Siden jeg har et mesh-nett som gir både 2,4 og 5 GHz så ble det problemer med denne ovnen også. Oppkobling via min iPhone gir bare feilmeldinger og det lar seg rett og slett ikke gjennomføres. Så løsningen, som ved alle tidligere tilfeller, er å lete fram en gammel Alcatel Andriod-telefon jeg har liggende som kun benytter seg av 2,4 GHz wifi. Da kobles ovnen på nett uten problemer og legges til i appen Fantastisk at denne feilen fortsatt er der...
  14. Som @stigvi sier så består en generisk termostat av en temperatursensor og en bryter. Regner med at du har en temp-sensor og at varmepumpen da skal være bryteren. Akkurat slik som man gjør det med en gammel panelovn må man isåfall gjøre det med varmepumpa. Altså at varmeenheten settes til en fast temperatur. og så skrur HA av og på denne med bryteren etter hva du har satt som ønsket temperatur og hvilken temperatur sensoren gir. Det er dog mulig å trikse det til med to temperaturer på varmepumpa hvis du lager en "toggle helper" som du angir som bryteren i den generiske termostaten og automatiserer at hvis bryteren er av så settes pumpa til 19 og på så settes den til 22. Jeg ville nok heller prøvd meg på en automasjon for å få ønsket resultat. Kanskje ved bruk av input_number for å angi grenseverdier, da slipper man å gå i automasjonen hver gang man vil justere på noe.
  15. Tror ikke du er avhengig av at Telldus-servere er oppe. Så vidt jeg kan huske så kan du velge i integrasjonen om du vil bruke cloud eller direkte mot lokalt api i telldus-boksen. Sistnevnte er en god del raskere. Før i tiden, når jeg hadde en telldus kjørende, så var det mulig å sette ned intervalltiden for å redusere forsinkelser til akseptabelt nivå. Og det er kun der man trenger status fra telldus, når man sender en kommando fra HA til telldus er det "ingen" forsinkelse.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.