Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

4ndersjensen

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av 4ndersjensen

  1. Jeg har vært litt borte fra HomeAssistant etter jeg kjøpte meg en Samsung Smartthings Hub. Den fungerer jo egentlig utrolig bra, men jeg ser det er noen utfordringer i forhold til supporterte dingser, finjustering av automatikk osv. For eksempel kan jeg ikke dimme opp utelys over tid, bare skru dem på og av på et gitt tidspunkt. Jeg kommenterer bare kjapt i tråden her igjen, da jeg nok må gi meg med Smartthings og tilbake til HA (På hardwaren i første post)
  2. Da ble det hassio i Dockers på Ubuntu. Jeg sliter litt med noen komponenter, som tidligere fungerte: LiFX, Sonos og Nanoleaf Enhetene blir enten ikke funnet (LiFX og Sonos) ellers oppstår en feil ved installasjon av integrasjon (Nanoleaf). Jeg har hassio container på host network (VLAN X), men skulle egentlig ha hatt den på eget subnet (IoT = VLAN Y) der alle andre IoT devicer også finnes. Hvordan får jeg til det tro?
  3. Ja, jeg ble overrasket over at det mangler addons i GUI i Home Assistant. Da blir alt jo så mye vanskeligere Scratcher HA dockeren og prøver meg på Hassio istedenfor. Takk for tippet!
  4. https://community.home-assistant.io/t/absolute-beginners-guide-to-installing-ha-on-intel-nuc-using-docker/98412 Tenker Ubuntu med Docker og Home Assistant i en sånn.
  5. Da kom NUCen frem Jeg tenker å starte helt forfra med nyinstallasjon av Home Assistant. Anbefales Hassio, Home Assistant eller en helt 3. løsning?
  6. Går det an å få en PoE-injektor som den du linker til, men uten data + PoE porter, altså bare PoE-porter. Er jo ingen vits i å ha dataporter når man bare skal levere strøm over et annet medium enn vanlig strømledning.
  7. Det var jo lurt med PoE til multisensor, hvis du får dem med output til micro-USB. Den på linken har ethernet + vanlig mini strømplugg.. Jeg har ikke eksperimentert med PoE annet enn til AP og RPI 3B+ med PoE-hat. Hører gjerne mer om dette, da jeg har 3 Multisensor 6 og ikke liker å ha USB-adapter stående i plugg på loftet.
  8. Min erfaring Min erfaring er, at aksesspunktene (Ikke kontrolleren) ikke velger kanal og sendestyrke godt nok.
  9. Men jo, vi sier nok det samme, @ATWindsor
  10. Du vil ha bytter når det er nødvendig, ikke fordi en klient ikke kan bestemme seg for hvilket signal som er sterkest. Så hyppige bytter er ikke nødvendigvis bra. Det er ikke sjeldnere bytter heller. Men bytter til rett tid er. Jeg har AP-AC-Pro i gangen, sentralt i huset mitt og AP-AC-Lite i kjelleren, rett under. Begge disse punktene har jeg justert ned til ca. 16 / 18 db pr. radio. og det fungerer mye bedre enn standardverdiene. Tidligere kunne telefonen min koble seg på AP-Lite i kjelleren og når jeg beveget meg rundt i huset ville den holde forbindelsen til dette punktet, fordi signalet var "godt nok". Problemet var, at det ikke var godt nok, så det løste jeg ved å sette ned sendestyrken, slik at telefonen nå ville roame til AP med bedre signal (= bytte til rett tid).
  11. Hvis du har for høy sendestyrke på aksesspunktene så vil klientene se at punkt, selvom det kanskje er for langt borte til å gi en akseptabel god opplevelse. Hvis du har en god radioplan og justerer sendestyrke (for både 2.4 og 5 GHz) så får du et veldig mer stabilt nett og en bedre opplevelse til følge. Og jo, du kan godt si at klientene skal hoppe (og hopper) ved lav sendestyrke, men de skal ikke hoppe tilbake igjen, før det er nødvendig, og det løses slik. Det finnes mye bra dokumentasjon for tweaking på Ubiquiti / Unifi sine fora.
  12. Jeg har akkurat kjøpt en USG Pro 4, en 24 ports PoE 250W og 1 AP-AC-Pro (Har 2 stk AC Lite fra før). Responsen når koblet via Pro er mye bedre enn via lite. (Men det var en digresjon). Jeg var litt i samme båt som deg og mener at 48 porter PoE blir overkill når man bare har behov for 1/10, men iom. jeg ikke har behov for så mange faste punkter som deg, valgte jeg å gå for 24-ports switchen. Med 3.7W i idle og ikke så veldig mye mer under last (for AP Pro) så er 250W-varianten mer enn god nok. Ankepunktet er, som du nevner at det ikke finnes SFP+ på de mindre modellene. Jeg gikk en runde med meg selv og tenkte på om det virkelig ER nødvendig med mer enn 1 gbps mellom switcher. USG Pro 4 har jo ikke SFP+ den heller, så du vil uansett bare få 1 gbps fra switch til firewall. Det meste av trafikken går kanskje også mellom enheter på samme subnet og da er det jo begrenset med data som skal til firewallen og retur, over 1 gbps linken. Det meste av trafikken går mellom portene på switchen. Jeg ville kjøpt en 16 ports 150W PoE switch til PoE-enhetene og en 24 ports ikke-PoE switch til resten. Da er det ikke dyrt å oppgradere hvis du får behov. Du kan da kjøpe en ekstra 24 ports (eller 16 ports) switch hvis du får behov for flere punkter og du kan kjøpe en 8-ports PoE, evt. erstatte med 24-porters varianten (som også er rack mountable, det er ikke 8-porter). Fordelen med Unifi er, at når du har controllersoftwaren kjørende (På RPI, CloudKey, en PC etc) så har du jo et fantastisk grafisk grensesnitt å jobbe med, så du vil ikke være i tvil om hva som er koblet sammen hvordan. Jeg vurderte som sagt flere løsninger før jeg gikk for denne. En av dem var pfSense firewall, en eldre Cisco 2960G og et eller annet til å håndtere aksesspunktene, men jeg landet altså på ren Unifi-oppsett pga. managementet.
  13. Hei. Jeg sliter med performance på min hassio-installasjon på RPI 3B+ Jeg mistenker det er SD-kortet som er synderen og jeg har lite lyst på å eksperimentere med SSD via USB, så tenker jeg skal kjøpe meg en bitte liten NUC eller Chromebox. Lurer spesifikt på denne: https://www.komplett.no/product/919680/datautstyr/pc-komponenter/kabinetterbarebone/barebone-m-hovedkort/intel-nuc-nuc6cayh-celeron-j3455# og dytte i 4GB minne og 120 GB SSD: Dette burde takle en del flere sensorer og addons enn systemet mitt gjør idag. Tanker?
  14. Så luft inn på soverom, luft ut fra f.eks. stue og gang. En start kunne vært ren luftskifting og så evt. bygge ut med varmegjenvinning etterhvert. Har noen erfaring med Miniventilasjon 50 som @Ares linket til?
  15. Hvilken type vifte har dere? Er de runde / firkantete? Lurer på om de kan plasseres i eksisterende rør eller jeg må inn med nye. Jeg har en aversjon mot viftestøy så skal jeg gå til innkjøp av vifter må de bråke så lite som mulig. Hvordan styres av/på? En slik Fibaro Smart Implant? (Gjerne billigere) Tenker 2-3 vifter og en passiv luftekanal for inn/utluft, 1 vifte + passiv kanal på soverom (Her er faktisk ikke noen lufting i det hele tatt, så vi våkner ofte opp med vondt i hodet).
  16. Hei. Har kjøpt meg en Netatmo værstasjon som rapporterer bl.a. CO2-nivå. Jeg synes det er veldig høyt (se bilde). Er det manglende utlufting / luftflytting som er årsaken? Har én ventil i ét vindu i stue, en kjøkkenvifte og en veggventil. Har tenkt meg å installere noen luftkanaler diskrete steder og flytte luft mellom stue og kjeller og få til en flyt der. Evt. gå all in og investere i ordentlig ventilasjonsanlegg og få sirkulert luften i flere rom. Tanker?
  17. Leste linken etter jeg svarte. Purge er saken! Takker ??
  18. Dvs. graphs vil ikke vise historikk lengre tilbake enn til slettedato? Mulig å legge .db på en ekstern lokasjon, f.eks. et smb/nfs share / blob store i azure eller lign? Burde kanskje legge inn feature request på online arkivering til offsite.
  19. Hei. Ser at home assistant db begynner å bli stor. Ca. 14 GB nå og 7 GB ledig. Minker med ca. 500 MB / uke. Hva gjør man med denne? Ønsker å ha så mye historikk som mulig tilgjengelig. (Flytter etterhvert over til NUC eller lign og SSD med masse plass, men det er en annen sak.)
  20. Hei. Jeg har en enkel automatisering som skrur på lys i kjellerstue når trådfri sensor i trappenedgang trigges. Jeg har da en annen automatisering som dimmer lyset til 50% etter 5 minutter og enda en som skrur av lyset etter 10 minutter fra første trigging. Problemet er, at hvis man beveger seg rundt i kjellerstua, så oppdateres ikke trigger timer og lyset vil da dimmes etter 5 minutter uansett om det er bevegelse. Jeg vil da ha en condition i dimmer-automatiseringen som sjekker på siste trigging og vil da dimme 5 minutter etter. Ikke 5 minutter etter første trigging. Går det an å hente ut siste trigging fra trådfri entiteten eller evt. et deconz event eller lign? Har forsøkt men ikke lykkedes. PFHT.
  21. Bare for oppklaringens skyld. Brigde / NAT-modus på FMG bestemmer om du får Public / privat IP-adresse på WAN-interfacet på din USG. Du kan fint kjøre med privat IP på WAN-interfacet, men da kan det bli problemet med double-NAT problematikk. Ang. VLAN, så overkompliserer det, hvis ikke man har styr på det. I forhold til synlighet mellom Unifi-switch og andre switcher, så har forskjellig produsent intet å si, men du må som ha samme subnet på alle porter der du vil trafikk skal være tilgjengelig mellom devicene. Tagget VLANs er i utgangspunktet mellom infrastruktur-utstyr, altså mellom switcher og mellom switch og USG. Mellom switch og aksesspunkter også. Det er liten vits i å tagge nettverksinterfacet på en skriver, en Xbox etc. og tagging har først riktig noe for seg når du kjører flere VLANs, for eksempel VLAN10 for "Hjemmenetverket", VLAN11, for IoT, VLAN12 for Untrusted osv. Da tagger du uplink-portene på switcher og USG med alle VLANs du vil transportere og "untagger" eller setter native VLAN på switch-portene hvori devicene plugges. Når ovenstående er på plass så ville jeg brukt noen som kan dette til å sikre (låse ned) nettverkene, slik at du ikke eksponerer HomeAssistanten din for unødig trafikk/ lytting. Mvh. Anders.
  22. Hei. Beklager, men hva menes med headroom på 4 bytes?
  23. I PowerShell, f.eks., vil man kunne lage en if(Get-Date -gt (Get-Date 21:47:00) -and $time -lt (Get-Date 21:59:00)) { #Do this } else { #Do that } I yaml vil man, som jeg har skjønt, bruke følgende syntax: condition: - condition: or conditions: - condition: time after: '20:45' before: '20:47' - condition: time after: '23:05' before: '23:15' Er det mulig å lage en automation med flere conditions i en one-liner?
  24. Enebolig fra 1965. Ca. 215 m2. Etterisolert med +200 mm på tak. Ikke gjort noe med vegger. 2 bad, gulvvarme. 2 voksne, 2 barn. 2 TV, XBox, PC, 4 laptops, 4 mobiler, Unifi USG + switch og 2 AP. NAS, oppvaskmaskin som kjører 1 gang daglig. Tenker vaskemaskin gjør det samme. Tørketrommel litt sjeldnere. Varmtvannsbereder. Ny i fjor. En del vedfyring, ellers 2 varmeovner i stuen som går på for fullt når automasjonen senser < 21.5 grader. 1 varmeovn på hvert barnerom. En i kjeller. Ble litt negativt overrasket over forbruk, faktisk. Ser frem til å få Tibber Pulse i posten om et par uker.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.