Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Cato

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Cato vant dagen sist 16. desember 2021

Cato hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Cato sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, det gjøres i Mill-appen.
  2. Jeg har nå funnet ut årsaken til problemet. En panelovn fra Millheat som ble satt inn i garasjen, har noe som heter PID-kontroll. Denne kan visst få enkelte lys til å flimre. I det jeg deaktiverte denne, så var lyset tilbake til normalt. Meget spesielt, men kanskje til hjelp for andre som skulle få satt inn en ny ovn fra Mill, eller annen som har denne PID.
  3. Hei, Ja jeg byttet lyspærer til Osram i går. Det ble en god del bedre, men det lyset har ikke en veldig pen fargetemperatur (grønnlig). Men pulseringen ble bedre. Det jeg ikke klarer å forstå er hvorfor det plutselig er blitt slik. Jeg hadde også 3 til overs av de opprinnelige pærene jeg har brukt. Jeg byttet dem ut med de som var der, og akkurat samme problem. Da har jeg altså både byttet dimmer og pærer, uten at det hjalp, selv om den kombinasjonen har fungert feilfritt i 2 år. Jeg forstår ikke hva som kan ha endret seg. Kan det være noe "støy" eller lignende i sikringskapet eller andre steder som påvirker på noe vis?
  4. Hei, Jeg har en drøss med Fibaro Dimmer 2 på hytten. Den siste uken har lyset på de tre soverommene (på samme kurs) startet å oppføre seg merkelig når jeg dimmer ned. De har begynt å pulsere. Ikke flimring slik jeg leser en del om. Alle har en taklampe med tre led-pærer. Philips med dimming. jeg har ikke buypass. pulseringen går med et 1/2 sekundsintervall ca. Kanskje litt tregere. Jeg har byttet den ene dimmeren for å se om det var Fibaro som var skadet. Det hadde ingen effekt. Noen som har en idé om hva som er galt? Det har som sagt fungert helt fint i 2år. Slik ser det ut (se vedlegg) IMG_1515.MOV
  5. Må innrømme at jeg har gitt opp Elko og Smartthings på dette området. Jeg gikk over til vanlig impulsbryter med fjær og koblet på en Fibaro dimmer 2 bak. Så kjøpte jeg Homey og koblet til. Veldig fornøyd med det oppsettet. Homey er superbra og støtter mye. Selve hub-en ser ikke ut i mine høyne, men det er jo bare å skjule.
  6. Jeg snakket med en "ekspert" hos Elko, som ikke gav meg så veldig mye mer innsikt i hvorfor ELKO sliter sånn med å parre opp med Homey og Smartthings. De mente alt var åpen, så burde ikke være noe problem. De var også helt tydelig på at de kom ikke til å anstrenge seg for å tilgjengeliggjøre ELKO på andre plattformer (som å lage integrasjonene). På grunn av så dårlige erfaringer med ELKO-dimmeren (annet enn vanlig dimming som den klarte finfint), så har jeg gått tilbake til impulsbryter med Fibaro Dimmer 2 i bakkant, koblet opp mot Homey. Det fungerer helt strålende og koblet seg rett på. Det er naturligvis aller best med en dimmer jeg kan vri hjulet på, men enda viktigere er det at den faktisk fungerer og at jeg kan stole på den.
  7. Hei. Vi bygger nytt og jakter på den beste smarthusløsningen. Har lenge snust på disse smartdimmerne fra Elko, men har dårlig erfaring med den jeg installerte for å teste med. Helt random om den lar seg parre opp eller ikke. Derfor lurer jeg nå på å bruke impulsbryter med Fibaro Dimmer 2 250W FGD-212 i bakkant. Er det noen som har erfaring med dette og Homey 2?
  8. Jeg tror det er utfordringer med Elko sine produkter. Jeg forsøkte å parre den med Homey 2.0 og fikk akkurat samme utfordring der. Helt umulig å si hvorfor det ikke fungerer, eller hvorfor det fungerer, når det først gjør det.
  9. Etter å ha lagt merke til at smartthings appen fikk en oppdatering i dag, tenkte jeg å gjøre et siste forsøk på å legge dimmeren til samsung hub'en. Det fungerte! Har funnet ut at jeg må bruke den "klassiske" Smartthings appen (en stor ring som ikon, ikke flere små). Det testet jeg riktignok tidligere, uten hell. I dag fungerte det. Det gikk tilsynelatende ved å: Klikke "+" i appen Trykke på funksjonsknappen og dimmeknappen samtidig Etter noen sekunder dukket den opp. Det er et lite mysterium hvorfor det nå fungerte (usikker på om det har skjedd en firmware oppdatering av hub'en i mellomtiden, men kjekt at det nå fungerer. Det neste spørsmålet blir da: Er det noen som har fått dette til å fungere i den nye appen? (Forstår den inntil nylig eller fremdeles ikke støtter custom device handlers)
  10. Ikke godt å si @skela hva som er årsaken, men jeg tipper på at Dimmerene har ulike firmware og at det innebærer at DeviceHandler hos smartthings må justeres deretter.
  11. Kjøpte du alle dine 4 samtidig eller 2 og 2? I så fall hvilke sliter du med i forhold til hvilke du kjøpte først og sist?
  12. Har prøvd classic-appen, men også der uten hell. Tror dette må skyldes en "firmware" versjon hos Elko som kanskje gjør at "device handler" ikke er helt riktig lengre. (Min hypotese).
  13. Jeg forsøkte å flytte hub'en slik at den stod 1 meter unna. Still no go. Jeg bruker dog den nye appen og samsung-konto (ikke smartthings konto som jeg har inntrykk av er den "gamle" typen). Jeg skjønner ingenting av dette. Lurer på om det kan være noe form for defekt på Elko dimmeren eller om den trenger en reset eller firmware oppdatering.
  14. Kan det ha noe å si at jeg har denne utgaven (ESH RS16 316GLED dimmer RF PH) og ikke disse Plus-versjonene?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.