Gå til innhold
 • Bli medlem

Cato

Medlemmer
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Cato

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Må innrømme at jeg har gitt opp Elko og Smartthings på dette området. Jeg gikk over til vanlig impulsbryter med fjær og koblet på en Fibaro dimmer 2 bak. Så kjøpte jeg Homey og koblet til. Veldig fornøyd med det oppsettet. Homey er superbra og støtter mye. Selve hub-en ser ikke ut i mine høyne, men det er jo bare å skjule.
 2. Jeg snakket med en "ekspert" hos Elko, som ikke gav meg så veldig mye mer innsikt i hvorfor ELKO sliter sånn med å parre opp med Homey og Smartthings. De mente alt var åpen, så burde ikke være noe problem. De var også helt tydelig på at de kom ikke til å anstrenge seg for å tilgjengeliggjøre ELKO på andre plattformer (som å lage integrasjonene). På grunn av så dårlige erfaringer med ELKO-dimmeren (annet enn vanlig dimming som den klarte finfint), så har jeg gått tilbake til impulsbryter med Fibaro Dimmer 2 i bakkant, koblet opp mot Homey. Det fungerer helt strålende og koblet seg rett på. Det er naturligvis aller best med en dimmer jeg kan vri hjulet på, men enda viktigere er det at den faktisk fungerer og at jeg kan stole på den.
 3. Hei. Vi bygger nytt og jakter på den beste smarthusløsningen. Har lenge snust på disse smartdimmerne fra Elko, men har dårlig erfaring med den jeg installerte for å teste med. Helt random om den lar seg parre opp eller ikke. Derfor lurer jeg nå på å bruke impulsbryter med Fibaro Dimmer 2 250W FGD-212 i bakkant. Er det noen som har erfaring med dette og Homey 2?
 4. Jeg tror det er utfordringer med Elko sine produkter. Jeg forsøkte å parre den med Homey 2.0 og fikk akkurat samme utfordring der. Helt umulig å si hvorfor det ikke fungerer, eller hvorfor det fungerer, når det først gjør det.
 5. Etter å ha lagt merke til at smartthings appen fikk en oppdatering i dag, tenkte jeg å gjøre et siste forsøk på å legge dimmeren til samsung hub'en. Det fungerte! Har funnet ut at jeg må bruke den "klassiske" Smartthings appen (en stor ring som ikon, ikke flere små). Det testet jeg riktignok tidligere, uten hell. I dag fungerte det. Det gikk tilsynelatende ved å: Klikke "+" i appen Trykke på funksjonsknappen og dimmeknappen samtidig Etter noen sekunder dukket den opp. Det er et lite mysterium hvorfor det nå fungerte (usikker på om det har skjedd en firmware oppdatering av hub'en i mellomtiden, men kjekt at det nå fungerer. Det neste spørsmålet blir da: Er det noen som har fått dette til å fungere i den nye appen? (Forstår den inntil nylig eller fremdeles ikke støtter custom device handlers)
 6. Ikke godt å si @skela hva som er årsaken, men jeg tipper på at Dimmerene har ulike firmware og at det innebærer at DeviceHandler hos smartthings må justeres deretter.
 7. Kjøpte du alle dine 4 samtidig eller 2 og 2? I så fall hvilke sliter du med i forhold til hvilke du kjøpte først og sist?
 8. Har prøvd classic-appen, men også der uten hell. Tror dette må skyldes en "firmware" versjon hos Elko som kanskje gjør at "device handler" ikke er helt riktig lengre. (Min hypotese).
 9. Jeg forsøkte å flytte hub'en slik at den stod 1 meter unna. Still no go. Jeg bruker dog den nye appen og samsung-konto (ikke smartthings konto som jeg har inntrykk av er den "gamle" typen). Jeg skjønner ingenting av dette. Lurer på om det kan være noe form for defekt på Elko dimmeren eller om den trenger en reset eller firmware oppdatering.
 10. Kan det ha noe å si at jeg har denne utgaven (ESH RS16 316GLED dimmer RF PH) og ikke disse Plus-versjonene?
 11. @Lightstuff Utrolig rart. Forsøkte den metoden også (dimmerknapp og trykkbryter samtidig til LED indikator blinker). Den blinker i 3-4 sekunder så slutter den. Har appen i søkemodus hele veien. Ingenting annet enn Samsung TVer dukker opp. Noen spørsmål til deg: Har du v3 Huben? Hvor lenge blinker indikatorlyset hos deg (rask blinking)? Hvor lang tid tok det før dimmeren dukket opp under "tilgjengelige enheter"?
 12. @Lightstuff og @djmuri. Tusen takk for bidrag! Dessverre får jeg det fremdeles ikke til, og er veldig usikker på hva som kan være galt. Gir en kort oppsummering her på hva jeg har gjort: For god ordens skyld, slettet jeg min samsung konto og resatte Hub'en. Så gjorde jeg følgende: Jeg har registrert Samsung Smartthings i UK og fikk da opp mulighet til å legge til HUB (min er v3) (benyttet VPN fra UK for å sette det opp) Satte opp Hub'en (tilordnet den i appen). Står at den er tilkoblet. Logget inn på http://developer.smartthings.com Valgte Home under "my Locations". Klikket så på "My Hubs" for å se at huben var der (alt ok så langt) Klikket på "My Device Handlers", og la til Elko dimmer fra (https://github.com/nilskaa/Smartthings/tree/master/devicetypes) Klikket på "publish" -> "For me". Den kom så opp som published under "My Device Handlers". Gikk så i appen og står ved skjermen hvor det er et "plusstegn" oppe til venstre. Trykket og holdt inn Trykkbryter i 5-8 sekunder inntil indikatorlyset blinket en gang. Trykket så på dimmebryteren og klikket på plusstegnet i appen. Indikatorlyset blinker så intenst i 3-4 sekunder for den gir seg. Jeg avventer i 20-30 sekunder inne i appen, men ingen Elko dimmer kommer opp. Eneste jeg får opp er et par Samsung TVer. Noe som aner noe om hva jeg evt. gjør feil?
 13. Gratulerer! Jeg får ikke smartthings-appen til å "oppdage" Elko dimmeren når jeg trykker inn instillingsknappen og dimmerknappen samtidig. Kunne du fortalt litt om hvordan du gjorde det? Og ja, jeg har søkt en del på forumet. /Cato
 14. Cato

  Er Elko ZigBee åpen?

  Hei Jeg har kjøpt ESH RS16 316GLED dimmer RF PH og Samsuns Smartthings v3. Har fått satt opp Smartthings og koblet den mot Hue Hub og det fungerer fint. Har fått installert Elko dimmeren, men sliter med å få Smartthings til å finne den. Hva jeg gjør: 1) Legger til enhet i Smartthings appen (+) og den søker etter enheter 2) På ELKO dimmeren trykker jeg på systemknappen (den ligge som er innfelt) og dimmebryteren samtidig. Det blinker veldig i 3-5 sekunder og ikke noe mer. Jeg har forsøkt å holde de to knappene inne både kortere og lengre uten noe bedre resultat. Dimmeren virker forøvrig helt fint til å dimme lysene "manuelt". Setter stor pris på alle gode råd. PS! Ny i smarthus-verden
 15. Hei Jeg er på jakt etter en smarthus-løsning som kan integrere Elko sitt smarthus-system (dimmere, brytere og varmekabel-kontrollere) med andre løsninger som eksempelvis Philips Hue. Jeg har pt. også Smartthings hub v3 og lurer på om noen har klart å integrere Elko dimmer (ESH RS16 316GLED dimmer RF PH) med denne og hvordan du evt. da gikk frem for å få det til. Takker så mye for alle råd og vink. /Cato
×
×
 • Opprett ny...