Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Marc

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Marc sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk igjen @ZoRaC Da har jeg en god beskrivelse her. Oppsettet i Homeseer er som skjermbildet nederst i 3-4 poster over her. Altså oppsettet er helt likt med det som virker oppe i stuen. Angående impulsfjærene så er de som alle andre brytere her i huset. Og jeg får de jo til å virke, men mange ganger så får det en slags "dobbelt impuls" pluss at dimmingen ikke virker. Så jeg tror at alt skal være i orden der. Men nå har jeg både beskrivelse, video og logg faktisk! Beskrivelse: Jeg trykker en gang på bryteren (du hører det godt på videoen), og du kan også se på lysene på selve dimmepluggen at den får en impuls. Men ingenting skjer første gang. Jeg venter så til lyset på dimmepluggen har sluknet før jeg trykker en gang til, og da kommer lyset på. Deretter holder jeg knappen inne (en kan se at lyset i pluggen lyser), og når jeg slipper knappen så spretter lyset opp på maks igjen. Det virker ut som om den får en dobbeltimpuls først (LYS PÅ/ LYS AV). Andre gangen så lykkes det. Og så er det den mystiske feilen som gjør slik at lyset ikke vil dimmes uansett hvordan jeg gjør det... Videoen er her: https://drive.google.com/open?id=19XZDu2uj0cd01IjpujWiPzNWJncAwDVl Setter en opp lyden så kan en godt høre når en trykker. Og en kan se på selve dimmepluggen når den mottar noe Noen tanker eller ider om hva som kan være feil?
  2. @ZoRaC Takk for at du ikke gir opp ? Da har jeg prøvd det du foreslår uten noe bedre resultat.. Så har jeg prøvd følgende, skru opp bryteren for å se at det faktisk er en Fibaro singel switch osv. Og der så alt bra ut. Deretter fjernet jeg noden, og så inkluderte jeg den igjen (i non-secure mode). Deretter prøvde jeg å fjerne alle assosiasjoner og kun sette opp det elementære: Deretter satt jeg parameter 27 til 0 (jeg har også flyttet alt nærmere serveren). Det som skjer er at når jeg trykker på S1 og deretter S2 så kommer lysene på. Det er jo litt utrolig bare det. Men det er ikke alltid at de går av, og det skjer innimellom at S2 får noen sånn dobbel og trippel signaler som før. Altså hvis det er av og jeg trykker på knappen, så hører jeg et knepp fra bryteren, og det blinker i lyset, og statusen i homeseer er: PÅ deretter AV. Og hvis det feks er på og jeg skal slå det av så kan det blinke ett par ganger bare, mens statusen er: Av/På/Av/På. Det andre problemet er jo dimmeren som er akkurat slik den var da jeg startet med alt. Når jeg holder S2 inne så dimmes det, men med an gang jeg slipper den så spretter lyset opp igjen. Så det viser jo at pæren kan dimmes og at det tydeligvis kan dimmes, men det vil ikke bli værende i "dimmestatus". Er det noen innstillinger som dette kan skyldes? Den dimmer jo så fint ned.. Så prøvde jeg en siste ting, jeg endret alt helt likt med hvordan jeg har det i oppe i stuen (for å konsentrere meg om dimmeren): Her skulle altså alt være likt, de bruker også akkurat samme Nexa dimmer. Det virket bra, altså den slo seg fint av/på, men når jeg skal dimme så dimmer den ned mens jeg holder knappen inne, mens den spretter opp igjen når jeg slipper. Altså ikke samme som det fungerer oppe i stuen.. ?
  3. Hva er galt med denne assosiasjonen?: S1 skal være assosiert med en Nexa Z-wave plugdimmer (AD147) S2 skal være assosiert med en Fibaro Z-wave wallplug (Fibvaro Wall plug) Sånn ellers så er ikke S1 koblet til noe
  4. Alt jeg har en inkludert i non-secure Det er lite stykke ned fra serveren til kjellerstuen. Kan det være at veggkontrolleren utenfor ikke videresender signalet. Slik at signalene ikke kommer frem til de små pluggene som ligger på gulvet i kjellerstuen? At de liksom er i grenseland, så de får kun beskjeden en sjelden gang iblant?
  5. Da har jeg fjernet eventene og satt prøvd å satt opp kun direkte assosiasjoner. Det som er brukt er: - Nexa trådløs dimmeplugg Z-Wave (ID: 82) - Fibaro av/på plugg Z-wave (ID: 83) Men det funker ikke bra..Begge to slår seg greit på, men de er veldig lite responsive. Altså de vil ikke slå seg av eller på Jeg ser i loggen at beskjeden kommer frem: Men ingenting skjer med lyset, det står kontinuerlig på. Så hva kan være feil her. Er det noe med assosiasjonene eller er det noe annet? ?
  6. Ok, skjønner hva du mener. Å kun bruke direkte assosiasjoner og ikke eventer. Men jeg ser nå at jeg har forklart meg veldig dårlig. Jeg har glemt å skrive at nexa av/på pluggene er 433 (RFXCOM), og dimmeren er Nexa Z-wave. Så det går vel ikke ann å direkte assosiere til pluggene... Men jeg har ett par fibaro av/på plugger som jeg hadde tenkt til å bruke til varmestyring, så jeg kan jo forsøke å sette det opp med de. Og skulle det virke så bare kjøpe ett par nye plugger.
  7. @ZoRaC Takk for hjelpen så langt ? Jeg prøvde en annen broswer, og jeg fikk ikke forandret noe der heller.. Men så trykte jeg på "update" (knappen rett under associations), og da oppdaterte alt seg med Grupper og endpoints! Da gikk inn i den første browseren så hadde de der også fått Groups og associations, så en måtte tydeligvis trykke på update før en kunne endre noen grupper eller lignende. Det løste seg i allefall: Så nå har jeg endret slik at det blir sånn: Og det virker nesten ? Altså når jeg trykker på S2 så slår lyset seg på, og trykker jeg en gang til så slår det seg av. Meeen... Når jeg holder knappen inne for å dimme så dimmes lyset, men med an gang jeg slipper knappen så spretter lyset opp dit det var før jeg dimmet det.. Altså det dimmes kun ned når jeg holder knappen inne. Så noen forslag eller tips? Så prøvde jeg å forandre eventen jerg hadde på S2 tilbake til S1 (hvor den blinket), jeg har hatt den deaktivert en stund nå. Og da kommer det opp en rar feil ? Lysenes som styres av S1 og S2 (av/på pluggene og dimmeren) er av, og da virker S1 til å slå av og på lysene. Men de slår seg av/på 2-4 ganger før de er i riktig status. Kanskje det er en annen event jeg kan bruke for å løse det? Men problemet er når jeg nå bruker S2, da slår det inn på S1. Altså jeg slår på dimmeren, men da slår pluggenne som er koblet til S1 inn... Og trykker jeg en gang til på S2 så blir de aktivert igjen. For meg virker det som på en måte S1 er veldig følsom, slik at når jeg trykker på den normalt så får den på en måte flere doser med signaler slik at den slår seg av/på mange ganger. Og når jeg trykker på S2 så blir den også berørt. Men det er jo ingen logisk forklaring.. Veldig frustrerende med så mange rare feil.
  8. Jeg har en fibaro switch som ikke er koblet til noen lys, som jeg ønsker å koble til nexa av/på moduler og en nexa dimmeplugg. Fibaro switch'en: Før så hadde jeg en lysbryter til en taklampe i et rom som nå er revet. Så derfor ble bare ledningene fra veggbryteren fjernet, men veggbryteren ble værende. Men når jeg innstalerte Z-wave moduler så fikk jeg elektrikeren til å sette inn en fibaro switch der, slik at jeg kunne bruke den som en veggkontroller (hvor jeg slipper å bytte batteri som på andre "eksterne nexa veggkontrollere". Så denne er altså ikke koblet til noe. Og i kjellerstuen så har jeg to store bordlamper som jeg ønsker å styre med nexa av/på plugger, og så ønsker jeg å bruke en nexa dimmeplugg på "hovedlampen" i taket (den har vanlig stikk hvor jeg kan koble den i nexa pluggen). Det som jeg har gjort som fungerer er å koble de to nexa av/på pluggene via en event mot S2, slik at jeg får slått de av og på når jeg trykker på S2 knappen. Det rare er at når jeg prøver å bare endre eventen til S1 så blinker de alltid 2-3 ganger før de slår seg av, eventuelt på. Det er jo veldig plagsomt, så jeg lurer på hva som kan være feil... Det funker jo utmerket med S2 knappen. Jeg limer inn eventen her: Det andre spørsmålet er jo hvordan best få koblet til nexa dimmepluggen? Jeg regner med at en må bruke noe Assosiasjoner her. Jeg klarte faktisk å sette det opp i stuen mot en annen nexa dimmeplugg før alt forsvant her. Jeg trodde at en bare gikk inn på root devicen, og så kunne en sette opp assosiasjon, men jeg klarer ikke pga jeg kan ikke velge noen Association Group. Det er altså ikke noe å velge der i det hele tatt. Det er ikke alltid så lett dette "smarthus greiene", så hadde satt veldig pris på litt hjelp her ?
  9. Ok, da skjønte jeg endel mer Men jeg synes at jeg burde få lov til å sette en status på en sensor hvis jeg ønsker det Men det med "if condition is true" hjelper en hel del, og det løser problemet jeg hadde med at jeg ikke bare kunne kjøre begge eventene. Ett annet spørsmål: Jeg har dobbeltbryter som styrer to lys på badet (jeg tror det var der vi satt en dobbeltswitch). Jeg ønsker å koble den første bryteren til den andre, slik at begge lysene går av og på når jeg altså bruker den første bryteren. Jeg tenkte at dette kom til å bli lett, da jeg bare kan assosiere de to. Men så fant jeg ut at det ikke funngerte. Er det noen smart måte og få det til? eller er det letteste bare å lage en enkel event som sier at når lys1 slåes på så slåen lys 2 på, og det samme når en slukker lyset selvfølgelig. Tenkte bare at det beste var at sånne småting gikk direkte i stedet for gjennom systemet, både med tanke på støy i systemet og hastighet når lyset slåes på og av.
  10. Jeg har en indre gang med en bevegelsessensor som jeg har brukt "standard bevegelsessensor eventen" på, men jeg har to versjoner av eventen. Versjon 1 heter "Bevegelsessensor Dag" og den sjekker om statusen er DAG, for da blir lyset skrudd på til 100%, og jeg har en event som er lik "Bevegelsessensor KVELD/NATT" som sjekker om statusen er KVELD/NATT, og hvis det er tilfellet så kommer lyset på, men da kun på 20%. Dette fungerer bra og det er egentlig ikke noen problem, men så skal jeg utvide dette. Jeg har en ytre gang, som jeg også har en bevegelsessensor event på, slik at lyset blir slått på når det blir bevegelse i gangen (kun en event her). Jeg tenkte og gjøre slik at når den sensoren ble utløst i den ytre gangen så forandret statusen på den andre bevegelsessensoren (den i den indre gangen), slik at lyset i den indre gangen blir slått på. Det vil si at i eventen til den ytre gangen , skal endre statusen på bevegelsessensoren i den indre gangen til "motion", for da vil en av eventene starte og lyset vil komme på i "riktig" styrke. Men jeg klarer ikke finne ut noen måte og klare å endre status på bevegelsessensoren.. Er det ikke mulig? og er det eventuelt noen andre smarte måter og løse dette problemet på? Beklager hvis dette ble veldig rotete, men satser på at noen skjønner hva jeg mener ?
  11. Jepp, den virket endel mer hakkete, og har sikkkert 2-3 sekunders delay når en skal slå den av og på. Men det rare var den virket tilferdstillende i går, og så ble den plutselig helt umulig.. Men jeg skal prøve å bytte pære på den, så håper jeg at det løser problemet
  12. @SveinHa Ah, det er derfor jeg ikke har sett noen, for de blir laget når en action blir "delayed" og når den blir utført så forsvinner de igjen. @Actibus Skjønner, så det vil altså i noentilfeller bli laget en haug av eventer som samler seg opp, og så blir de selvfølgelig gjennomført senere og forsvinne ut av systemet. Det er tydeligvis mye og lære.. Akkurat nå så sliter jeg også med en ekstern dimmeplugg, Nexa AD-147. Jeg fikk den assosiert med S2 på en bryter i går, slik at jeg fikk både dimmet opp og ned osv med den. Den fungerte greit nok, det var endel mer "delay" i den, og dimmet ikke så smooth som Fibaro dimmer 2. Men nå har den blitt umulig.. Når jeg slår den på så går den av etter et par sekunder. Prøver jeg å dimme den til et annet nivå, så kan den plutselig dimme opp/ned av seg selv før den slår seg av.. Så stabil er den ikke..
  13. @SveinHa ja det var sånn jeg forstod det etter en stund, at den "fjerner" den linjen som har "delay". Så det vil si at den fjerner "off" funksjonen hver gang eventen blir aktivert. Men hvis feks sensoren er satt opp til å detektere hvert minutt etter at den har detektert noe, og "Remove delayed device action" står på under ett minutt, så kan en jo selvfølgelig risikiere at den slår seg av, før "removen" slår inn. Men det er jo ikke noe problem og ha delayen på lenger tid enn "remove delayen". Jeg tror noe av det som gjorde så at den var litt vanskelig og forstå var at hele eventen starter med en "remove delay device action", som peker til den siste spesifikke hendelsen siden den har en liten "delay" under seg. Men nå har jeg forstått den ? Ehh mappen? Hva og hvor? ?
  14. Ok, takk. Jeg var bare veldig usikker på den remove delayed event, det tok sin tid før jeg skjønte at den kun henviser til en action senere som har "delay på seg". Ja jeg hadde to eventer, AV/PÅ. Men det er selvfølgelig smartere med den andre, så får bytte den ut. Var bare morsomt og høre om den egentlig fungerte som den skulle! Takk for hjelpen!
  15. Jeg prøver å følge homeseer skolen eksempel av bevegelsessensor event. Der blir "delayed action" brukt for at lyset skal slåes av etter 10 minutter etter siste bevegelse. Jeg sliter litt med å forstå hva den egentlig gjør.. ? Men hva skal vi med "Remove Delayed Device Actions"? Jo, "lyset av etter 10 minutter" blir nettopp det; en "Delayed Action". Disse Delayed Action'ene blir kjørt etter den aktuelle forsinkelsen. Når bevegelsessensoren blir trigget, så blir alle eventuelle slike Actions (som i vårt tilfelle skrur lyset av) fjernet først.  Sluttresultatet er at lyset blir værende på så lenge det er bevegelse i rommet, men blir skrudd av etter 10 minutter hvis bevegelsen stopper (for da blir IKKE denne Delayed Actions fjernet). " Jeg skjønner jo selvfølgelig den siste setningen, Sluttresultatet er at lyset blir værende på så lenge det er bevegelse i rommet, men blir skrudd av etter 10 minutter hvis bevegelsen stopper. Men hva i mitt hode så virker den eventen på toppen sånn: 1. Bevegelse i gangen blir utløst (eventen starter) 2. ???????? Fjerne en delayed action? hvilken action? 3. Taklyset blit slått på 4. Etter et delay på 10 minutter så blir taklyset slått av Sluttresultatet er at lyset blir værende på så lenge det er bevegelse i rommet (hvis en dropper den delayed action) Så vil vel det si at hver gang det blir bevegelse i rommet så vil jo eventen aktiveres, og så vil lyset være/komme på, så det er jo greit. Men timeren vil vel starte hver gang. Så det vil da si at lyset vil bli slått av hvert 10 mninutt etter at eventen starter. Så vil det si at delayed action kansellerer det helt siste (after a delay of...). Det gir jo mening, for da vil hver bevegelse som starter eventen fjerne siste punktet om at lyset skal bli slått av. Men hvis jeg har forstått det riktig så kan kun da "Remove Delayed Device Actions" brukes der hvor en har valgt "after a delay off"? Sånn for morroskyld så kan jeg jo lime inn den jeg laget her om dagen. En event som skal slå av lyset ca 3 minutter etter at det er oppdaget bevegelse. Den er satt til å detektere bevegelse hvert 8x3 sekund, så det vil vel si at lyset slukkes etter ca 3-3,5 minutt etter siste bevegelse. Ser dere noen feil eller noe rart med eventen?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.