Gå til innhold
 • Bli medlem

Marius SS

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Marius SS

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet
 1. Hei og takk! Huedynamic var appen jeg trengte. Den er ikke tilgjengelig i norsk app store, så jeg måtte bruke en amerikansk iTunes-konto for å få lasta den ned. Huedynamic lot meg opprette en gruppe med lys, helt uavhengig av andre grupper og rom jeg har satt opp i leiligheten. Sagt annerledes: ett lys kan tilhøre flere grupper/rom. Jeg stilte inn alle lysene slik jeg ønsket å ha dem, og lagra scenen. Jeg lagret også scenen i iConnecthue, og brukte denne appen for å programmere en Hue-lysbryter jeg har hengende på veggen. Ett trykk for daglys, to for kveldslys og tre trykk for alternative kveldslys. Igjen, takk for innspillet!
 2. Hei! I oppholdsrommet i leiligheten (stue/kjøkken/gang) planlegger jeg følgende oppsett: en Hue Ensis pendellampe over spisebordet, LED-stripe over og under skapene på kjøkkenet, LED-stripe bak skrivebordet, white/ambience taklampe og tre spotrekker, også med white/ambience-pærer. Jeg ønsker å lage en scene for alle pærene, der noen av dem "animeres" mens resten bare lyser vanlig. Er det noen som kjenner til en app som kan håndtere noe slikt? Jeg har prøvd iConnectHue, hvor jeg kan gruppere de animerte lysene og kjøre den samme animasjonen på disse, men jeg ønsker altså å kunne trigge hele programmet under ett: én scene som aktiverer animasjon for noen av lysene, vanlig lys for resten. Hvis mulig ønsker jeg også å kunne sette tiden det skal ta fra det ene til det andre programmet, slik at overgangen blir smooth og ikke så påfallende. Hvis en slik app ikke finnes, er jeg interessert i alternative veier til Rom, og takker på forhånd for all hjelp!
 3. Jeg var utydelig her, ser jeg. Mente Google Home eller Google Home mini, altså høyttalerne. Takk for gode tips! HomeSeer virker å være et skikkelig powerhouse, med mange muligheter. Jeg må innrømme, dog: GUI-et ser dørgende kjedelig og en smule innviklet ut. Men jeg antar det er noe man kan venne seg til. Er noen av de mer forbrukervennlige systemene, som Smartthings og Homey, kapable å gjennomføre en kommando som den beskrevet? Hvis ikke får jeg bare bite tenna sammen og lære meg HomeSeer :)
 4. Jeg ønsker å sette opp et program som avviker noe fra det automasjon kanskje typisk brukes til, og søker råd blant folk som vet bedre enn meg hvordan disse tingene fungerer: Rutinen jeg ønsker å lage starter med et trykk på Fibaro The Button, eller en tilsvarende type knapp. Dette skal få alle lys i leiligheten til å dimme ned, mens Nanoleaf på veggen starter opp. Samtidig (eventuelt like etterpå, alt etter hva som er mulig) skal en lydfil spilles av på Sonos-anlegget, subsidiært på datamaskinen fila er lagret på. Nanoleaf-settet skal respondere på lydfilen gjennom Rhythm-utvidelsen. Når lydfilen er ferdig avspilt går både Nanoleaf og øvrige lys tilbake til modusen de var i før knappen ble trykket på. Leiligheten er på dette tidspunktet et blankt lerret; annet enn en Mill-kontakt for å styre panelovnen har jeg ingen smarte enheter her. På lyssiden vurderer jeg Hue- og Ikea-pærene, samt veggdimmere kompatible med Google Home Assistant. Så regner jeg med at jeg trenger en eller annen type hub for å kunne sette opp automatikk som den beskrevet over, men vet ikke hvilken som er den beste, og hvorvidt gå for en software- eller hardware-basert løsning. For all annen automatisering og styring av lys ønsker jeg å benytte utstyr som fungerer med Google Home Assistant. Jeg er takknemlig for tips om hvordan et prosjekt som dette kan gjennomføres.
×
×
 • Opprett ny...