Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

tomas04

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

tomas04 sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Reagerer godt
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Suverent at du har prøver å få de obs på problemstillingen! Helt tullete produkt slik det er i dag. Det kan umulig ha vært testet? Er det noen annen måte vi kan løse dette problemet på da? Mitt ønske er å f. eks knytte temperatur-valget på ovnen opp mot en generisk termostat i home assistant (som settpunktet), deretter la den generiske termostaten styre heating/off direkte på ovnen. En ekstern temperatursensor vil da og være mulig å benytte seg av, evt. ovnens interne temperatursensor som og er eksponert utad. Ulempen er hvis zigbee-nettverket ramler ned låses statusen på det den generiske termostaten sist satte ovnen til å gjøre, f. eks ved heating vil den da øke temperatur opp mot setpunktet + 3 grader. Jeg har forsøkt så smått å programmere inn dette men ikke kommet i mål. Det optimale hadde vært å endt opp med en blueprint med denne løsningen.
  2. Jeg meldte inn en bug på det https://github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/issues/15266
  3. Hmm, jommen står det det. Men det står jo og "Hysterersis setting, range is 5-50, unit is 0.1oC, Default: 5." Jeg tolket det som det var 0.5 grader hysterese, men så står det 5° på høyre siden. Fant og denne i github https://github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/issues/14412 Her er det tydeligvis en bug.
  4. Dette viser det vel ganske klart, håper jeg. Her er "occupied_heating_setpoint" satt til 17 grader, og "local_temperature" er 18.84, likevel er running state "heat". Jeg må skru setpoint helt ned til 14.5 grader før den skrur av oppvarming. Skjermbildet er fra zigbee2mqtt, all data kommer fra ovnen.
  5. Kjøpte meg et par 1000W namron zigbee-ovner på elektroimportøren med tilbudet de hadde forrige uke. Koblet seg lett opp mot home assistant via zigbee2mqtt, men klarer ikke helt å forstå termostaten. Per nå leser temperatursensoren i ovnen at temp er 21 grader. Jeg har satt settpunktet til å være 17 grader, og ovnen er avskrudd. Men, setter jeg opp settpunktet til 19 grader starter ovnen oppvarming, selv om romtemperaturen som nevnt er 21 grader. Det gir ikke mening for meg. Er det kanskje forventet at sentralen/home assistant styrer termostaten? Det er jo forsåvidt ikke så dumt (kan jo isåfall bruke en ekstern temperatursensor). Ellers, ovnen lager ingen klikke-lyd når oppvarming skrus av eller på, det setter jeg pris på!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.