Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Rufus

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Rufus vant dagen sist 7. juli 2019

Rufus hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Rufus sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

21

Nettsamfunnsomdømme

  1. Rufus

    Backup/restore Deconz

    Jeg måtte ikke resette og inkludere på nytt. ?
  2. Rufus

    Backup/restore Deconz

    Kan bekrefte at det fungerer å bare flytte over zll.db ? kan også bekrefte at raspberry pi 4 og aeon z-stick gen 5 IKKE er plankekjøring. Den klarer ikke å oppnå kontakt, så jeg måtte gå tilbake til rpi3. Skal gjøre noen forsøk med en usb hub og se om det gjør noen forskjell.
  3. Rufus

    Backup/restore Deconz

    Hei, har dessverre hatt et SD-kort havari på min Raspberry Pi3. Jeg har backup av SD-kort, i tillegg til backup av Homeseer mappa, så jeg er ikke helt på bærtur heldigvis. Det jeg ikke har tenkt på er backup av Conbee/Deconz. Tenker nå på å sette opp en ny Pi4 som jeg allerede har satt opp med Rasbian Buster. Er det noen som vet hvordan det er å få flyttet Deconz over på ny enhet? Har ikke helt skjønt hvor informasjonen ligger her? Jeg har en Conbee versjon 1. Hva ligger lagret i selve Conbee enheten? Er informasjonen tapt dersom jeg ikke har tatt backup på denne?
  4. Rufus

    Tasker plugin

    Har tenkt tanken, men det gamle rakkelet av et nettbrett som skal brukes i starten har dessverre ingen sånne sensorer. Vurderte en raspberry pi med en nærhetssensor. Må bare 3d printe veggfeste så får jeg teste hvordan det fungerer i praksis ?
  5. Jeg brukte Nollen sin kode. Jeg bruker Tibber, appen som erstatter strømselskapet og gjør strømregningen lavere med teknologi. Blir du også kunde, får vi begge 500 kr å handle smarte dingser for: https://invite.tibber.com/1720e358
  6. Rufus

    Tasker plugin

    Det er riktig ? og det fungerer ganske bra. Tasker plugin er jo superrask, ingen forsinkelser ?
  7. Rufus

    Tasker plugin

    Da tror jeg at jeg fant ut av det. Bevegelsessensor trigger en event i HS som gjør følgende : Control Tasker plugin device - Custom Code - og så rett og slett bare skrive navnet på Tasker task i String feltet under. Tydeligvis må man bruke STORE bokstaver i navnet til Tasker task, samt ingen mellomrom. Tror heller ikke ÆØÅ er mulig men er ikke bombesikker
  8. Rufus

    Tasker plugin

    Har akkurat lastet ned Tasker plugin og begynt å leke litt. Jeg skjønner litt, men sliter med å få til følgende : Jeg ønsker å skru skjerm på nettbrett av/på basert på en device i HS (bevegelsessensor). Så vidt jeg skjønner kan jeg bruke GetValue til å oppdatere en variable i Tasker som igjen trigger en event som skrur skjerm av/på? Problemet er at jeg ser ingen mulighet til å kjøre GetValue oftere enn hvert 2 minutt. Ønsker selvfølgelig umiddelbar respons ved endring av device i HS. Noen som har en fiks ide på hvordan dette kan gjøres? Tasker er forøvrig ikke det mest intuitive jeg har vært borti Eller er jeg bare slow? Nettbrettet er tenkt plassert på veggen ved ytterdøra som et slags statusdisplay (Homeseer Mobile).
  9. Kjøp deg en Pi 4. De kommer vel i butikkhyllene snart ?
  10. Rufus

    Pollenvarsel

    Hva har du skrevet i ini-fila?
  11. Rufus

    Heatit Z-TRM2fx

    Jepp, men jeg har ikke brydd meg om det siden jeg ønsker at den viser SP.
  12. https://batteryuniversity.com/learn/article/serial_and_parallel_battery_configurations Litt lesestoff.. Å måle batterispenning ved fulladet er tydeligvis ikke godt nok for å vite status på batteriet.
  13. Er det nye batterier, av samme type og fabrikat?
  14. Kanskje det kan skyldes en dårlig celle eller noe. Usikker på hvordan det vil oppføre seg i seriekobling, men mulig det har innvirkning dersom cellespenningen ikke er helt lik. Hva får du dersom du måler hver enkelt celle nå?
  15. Måler du batteriene ubelastet? Ved belastning vil nok spenning droppe litt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.