Gå til innhold
 • Bli medlem

nhmariend

Medlemmer
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

nhmariend vant dagen sist 1. januar 2019

nhmariend hadde mest likt innhold!

Om nhmariend

 • Bursdag 5. januar

Hjemmeautomasjon

 • System
  Sensio

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

nhmariend's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

3

Nettsamfunnsomdømme

 1. Har ikke gjort det, men sett dokumentasjon på det hos sensio. Om du har gått proffkurs er det en gruppe på sensio der du kan spørre. Nå kommer de med tøtte for google home osv videre så har satt opp harmony hub og google home.. Så kan si ok google turn on the tv eller slå på lys i stue osv
 2. Jeg fikk SMS nå fra Eidsiva om at min HAN port var åpnet !!
 3. Hjelper det ikke en del om du får isolasjon ned fra veggen og utover bakken litt så det ikke kommer kulde inn under huset ? Har ikke målt på det selv, men jg la 7cm plater utenpå mur og ca1,2 meter utover når jeg fikk ny drenering. Virker en del bedre.
 4. Singel mode/multi mode har med hvordan lyset går i fiberen. Når det er 1 fiber i stedet for et par så kjører de på 2 forskjellige frekvenser /farge på lyset. Har det samme fra Eidsiva her. Du får 1 Gb full duplex mener jeg nå. Se her f.eks https://networkengineering.stackexchange.com/questions/34306/can-a-single-optical-fiber-support-full-duplex-communication
 5. Hva med å klage på selskapene ? https://www.nve.no/stromkunde/klage-pa-nettselskap/ Om de får mange klager blir det kanskje litt mer fokus ? Kanskje noen kunne få aviser TV osv til ta det opp ?
 6. Har forsøkt å ringe Eidsiva nett de sa det skulle være mulig å åpne i løpet av Q1. Skikkelig dårlig service. De har vel samme målere som Hafslund.
 7. Jeg har hatt noen Eaton x-comfort lamper i ca 10 år. Før jeg hadde det var det 3 lysbrytere på 2 forskjellige kurser for å få slått på lyset på kjøkkenet. Fikk råd av elektriker om å gå for x-comfort. Disse ble kun paret. For 3 år siden pusset vi opp huset og økte veggtykkelsen med 5cm og endret noen vindusplassering og skiftet vinduer. Fant ut at det var noe galt med gulvet og endte opp med å legge inn vannbåren varme i stue/kjøkken. Bosch Compress 6000 AW. La også inn Flexit UNI 3 på loft. La også inn styring av 7 persienner og fant ut at jeg da ville gå for Sensio. Nå går persiennene ned når sola er på den siden av huset og går opp igjen når sola har passert. Har også en funksjon der de går ned om natten da nabokatten stanger i skyvedør/vindu. Nå i det siste har jeg med god hjelp av en kamerat fått til kommunikasjon til Sensio via Modbus til både Flexit UNI3/CI66 og Bosch Compress 600AW via Husdata.se sitt modbusadapter. På begge har jeg kjørende en Raspberry PI 3B med mbusd software som gateway mellom Modbus RTU/Modbus TCP som Sensio støtter. Har kjøpt 2stk https://www.hwhardsoft.de/english/webshop/shields/ RS422 / RS485 Shield for Raspberry Pi Den som kjører mot Flexit benytter trådløst nett da jeg ikke ønsket å legge kabel som blir synlig. Den mot varmepumpe er koblet til kablet nett. Testet kommunikasjon med pymodbus først før jeg startet mbusd så vi fikk verifisert at modbusadressene stemte og fikk ok verdier. Det var litt styr med speed/parity/stopbit osv. På HAT er det noen dip switcher som må settes riktig for at det skal fungere. Nå skal jeg få inn temp osv og håper å få til noe logikk med CO Hjemme/borte (hastighet på ventilasjon) Har Netatmo med vind/regnmåler integrert med Sensio og bruker vindmåler til å kjøre opp persienner om det blåser for mye. Har gjort en enkel integrasjon med Google Home mini. Kan kommandere alt lys på av eller slå på lys på kjøkken (Ikea trådfri m gateway) eller i stue (x-comfort) Har Verisure alarm som er koblet med Yale doorman (har testet å slå på skallsikrin/slå den av via en Raspberry PI (håper å få dette integrert i sensio senere) Planen er å få til en bra integrasjon med ventilasjonsanlegg og varmepumpe. Kanskje noe logikk her etterhver slik at sensio slår av varmegulv/varmeelement i varmepumpe om en bruker mye strøm til matlaging osv. og setter det på igjen automatisk. Neste er vel å få sensio til å styre Varmekaler i noen rom. Få Harmony HUB til å fungere med Google Home og styre Samsung TV/blue ray og Yamaha surround system Ønsker å gjøre noe med Tibber og HAN port når Eidsiva en gang i fremtiden åpner HAN port.
 8. Har fått til kommunikasjonen ! Men er ikke ferdig med prosjektet. Får lest ut verdier med pymodbus på RPI og kan skrive til Flexit. Jeg bruker modbusd software for å få RPI til å bli gateway mellom Modbus RTU<->Modbus TCP https://www.hwhardsoft.de/english/webshop/shields/ Kjøpte denne + boksen til å ha RPI i med utsparing for kontakten for RS485 RS422 / RS485 Shield for Raspberry Pi Har fått til noe kommunikasjon med Sensio. Har lagt til samme RPI+HAT og et interface fra Husdata.se som konverterer fra CANbus til ModbusRTU. Kommunikasjonen fungerer via pymodbus. Skal sette opp modbusd nå så den blir gateway mellom MorbusRTU og ModbusTCP som Sensio kan kommunisere med. Kommer tilbake med mer info når jeg har kommet lenger.
 9. Den enheten du viser til har rs232 ike rs485. Ventilasjonsanlegget kjører vel rs485 modbus RTU. Jeg driver med noe av det samme men et Flexit anlegg. Har kjøpt modbus interface fra Flexit og bruker en Raspberry PI med en HAT https://www.hwhardsoft.de/english/webshop/shields/ RS422 / RS485 Shield for Raspberry PiKjøpte den + boks til RPI med utspaing til kontakten på HAT. Kjører modbusd som gateway mellom ModbusRTU og ModbusTCP som Sensio støtter. RPI har trådløst nett (montert på loft) Kommunikasjonen fungerer, men ikke helt ferdig.
 10. Det blir vel mer og mer ethernet, kablet eller trådløst. Men å ha trekt noen ekstra rør til et teknisk rom er vel uansett bra.
 11. Om HAN port er åpnet har en mulighet til å lage løsninger som automatisk slår av varmegulv osv når en bruker mye strøm ellers. Dette kan en jo lese ut med annet utstyr også. Men en del har vel ventet med å gjøre noe slikt til HAN porten åpnes. Dette blir vel mer aktuelt når en får avgift på totalbelastningen i løpet av en time. Merkelig at de ikke har klart dette til en dato de har vist om lenge. Synes de bør få dagsbøter for ikke å åpne HAN port. Men da noe som de ikke kan legge inn i nettleien. En annen ting som er bra med å få lest av HAN porten er å se om avlesningene stemmer.
 12. Hei ! Er det noen som har gjort noen bra integrasjoner mot systemer som varmepumpe, ventilasjon osv? Modbus? Jeg håper å få til kommunikasjon med Bosch Compress 6000 luft/vann varmepume og Sensio. Har også Flexit UNI3 med modbusdapter CI66 Har fått tak i modbusadapter til varmepumpa i dag. Har tenkt å bruke en raspberry PI som gateway modbus RTU/TCP med en HAT som er modbusdatpter Eller er det noen som har laget noen bra script osv ?
 13. Sensio har kommet med støtte for z-wave for ikke så lenge siden. Og kommer med støtte for Google home osv. Her er roadmap: https://trello.com/b/YbgBULV5/sensio-smart-home-public-roadmap Sensio er vel noe lignende som Control4 at det er beregnet på el installatører. Det er vel Eaton X-comfort det er plugin til Control4 for ikke mot Sensio ?
×
×
 • Opprett ny...