Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kristioi

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Telldus Live!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

kristioi sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, Jeg har mange Heatit Z-dim i huset som jeg bruker manuelt og med overstyring fra Homey. Dette fungerer utmerket. For ikke lenge siden la jeg til en Z-dim2 på samme måte, men fikk ikke scener til å virke (altså dobbeltrykk, trippeltrykk osv.). Da fant jeg en setting der man kan velge funksjon for trykknapp, og satte denne til "Scene controller". Problemet er at da fungerer ikke trykknappen manuelt direkte lenger. Jeg kan selvsagt definere oppførsel for enkelttrykk i Homey, men da må den gå via logikken der og vil ikke fungere hvis denne er nede. Er det andre som har Z-dim2 og har samme oppførsel, eller kan det være en feil?
  2. Interessant. Hvordan gjør du det i praksis, du vil vel ha varmen på igjen til du kommer hjem? Jeg tenker det kan være mulig å lage noen enkle algoritmer for å unngå oppvarming i perioder med høy pris. Ser jo at Tibber har prisprognose fremover i tid, og ofte er det noen kortere perioder der strømprisen øker veldig (f.eks. morgen og ettermiddag). Virker gøy å kunne få til noe med dette. Enig i at det kan være greit med reserve, men er ikke overhengende bekymra for at Tibber skal lage en algoritme som er skadelig for meg. Logger jo hvordan den oppfører seg over tid og det verste som kan skje er at det ikke virker.
  3. Ok. Tar du da også hensyn til strømpris og værvarsel slik at du varierer setpunktet innenfor de ulike fasene? Ser ut til at Tibber prøver å gjøre dette ganske smart. Finnes det noen ferdige algoritmer som kan ta inn parametere utover vanlig nattsenking og bortemodus?
  4. Hei, Jeg har testet varmestyring i Tibber, dag/nattsenking og away mode, og synes den ser ut til å være ganske smart. Fra før har jeg satt opp en del annen automasjon i Homey. For meg ser det ut til at jeg må holde varmestyring utenfor mitt eget system siden jeg ikke kan lese status på det Tibber gjør. I Tibber sin API har de ikke støtte for å lese/sette away og de sier at de heller ikke har planer om å implementere det. Er det andre som bruker Tibber varmestyring sammen med egen automasjon? Hvordan gjør dere dette? Lar dere det bare kjøre i parallell eller har dere funnet en god måte å samkjøre dette?
  5. Hei! Jeg bruker Tibber, appen som handler billig og grønn strøm på en smart måte. Tibber gir deg full kontroll over strømforbruket og har ingen bindingstid. Test det ut du også, så får både du og jeg 500 kr til å handle smarte dingser for. https://invite.tibber.com/9ff3a20e
  6. Hva mener du med konstant strøm koblet til L? Jeg har en gammel dimmer der det bare er dratt L-leder innom dimmeren. Når jeg forsøker å erstatte denne med Z-dim får jeg ikke noe liv. Skal det være mulig å få liv i den ved bare å koble L gjennom Z-dim, altså inn på L og ut på sinuspil?
  7. Jeg opplever også summelyd på en helt ny Z-dim. For min del er den da ubrukelig i rommet der den skal brukes. Noen som har funnet ut mer om dette? Er det avhengig av lasten, eller er det selve dimmeren som fører til summelyd?
  8. Ja, dette er en fin løsning. Men denne fungerer ikke for "ON"? Altså får man ikke byttet frem og tilbake mellom ECO/HEAT ved hjelp av sensor ON/OFF, bare til ECO. Grunnen til at jeg ønsker å bruke ON/OFF er at dette er kommandoene som er støttet gjennom IFTTT. Der kan man ikke sende termostatkommandoer. EDIT: Ser ut til at jeg kan løse "ON"-delen ved å legge inn en dummy device og knytte termostat-mode til ON/OFF på denne.
  9. Jeg fikk mail om dette fra Telldus i februar. Der skriver de at funksjonen med on/off for å bytte mellom ECO og Heat ikke lenger fungerer etter at de innførte support for termostater (Tellstick firmware 1.3.1). Dette stemmer med funksjonaliteten i mitt system etter at Tellstick ble oppdatert. Sitat: In our latest TellStick firmware (1.3.1) we have officially added support for thermostats (please see supported thermostat models in our compatibility list). This allows you to set specific modes and temperatures, not just using manual control, but also using schedules. All available modes for supported thermostat models can now be set, giving you a lot of flexibility that was previously not possible. This firmware update affects a previous unofficial work-around regarding Heatit thermostats that it has come to our attention that some users have used, where On and Off switched between two different modes (Heat and Eco-Heat). From this firmware version, switching a thermostat Off switches the thermostat Off, and On is no longer supported. Instead you should set the specific mode that you wish to enable, as support for setting specific modes and temperatures for Heatit termostats is now also implemented. This adds a lot of flexibility for using thermostats the way they are intended. .....
  10. Jeg har akkurat satt inn en Z-TRM2fx og har en 1. Gen fra før. Stemmer det at den nye alltid viser settpunkt i displayet mens den gamle viser nåværende temperatur? Jeg bruker gulvsensor på begge. I tillegg sliter jeg med at den nye kommer opp som 5 enheter i Telldus live, men ingen viser nåværende temperatur slik som den gamle.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.