Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

rsolva

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

rsolva sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. @stigvi Takk igjen! Var ikke klar over at nettleien var ulik for dag og natt, interessant. EDIT: Kom akkurat på en ny ide; å smelte sammen flere datakilder for størmprisene til en kilde, hvor hull i det ene datagrunnlaget fylles inn om den andre kilden har datapunktene. Men, men, det får bli en annen dag, hehe.
  2. @stigvi Oi, takk! Skal teste ut å legge denne til som en sensor. Hvordan har du løst å legge til nettleien i Nordpool sensoren din? Tenker jeg kan lage en med og en uten nettleie.
  3. @stigviHar slått meg til ro med Tibber, tross faktura-stuntet de hadde forrige måned, så er ikke så redd for det, pluss at jeg har NordPool som en fallback. Jeg har brukt Tibber sin "price_level" attributt til noen automasjoner, og det har fungert greit. Jeg kunne vel laget en tilsvarende utregning basert på NordPool sine data, men mattekunnskapene miner er såpass dårlige at jeg ikke er særlig gira på å gjennskape prisnivå-kalkylen (selv om det sikkert ikke er sååå vanskelig). Men jeg lurer veldig på hva som er feil. Er det Tibber sitt API som er ustabilt eller er det svakheter i Home Assistant sin integrasjon? Vet ikke helt hvordan jeg skal angripe problemet.
  4. De siste ukene (minst) har jeg opplevd at Tibber sin sensor for strømpris faller ut. Når jeg omstarter Tibber-integrasjonen kommer den som regel tilbake (men ikke alltid). Problemet er at strømprisen alltid ligger en time eller to bak faktisk tid (se skjermbilde), som gjør at automasjonsreglene mine blir mindre effektive. Jeg har også strømdata fra NordPool som jeg sammenligner med. Den har også hatt problemer innimellom, men ikke så mye som Tibber har hatt i det siste. Noen flere som har opplevd dette problemet eller er det bare meg?
  5. Takk for tipset, har ikke brukt så mange av de ulike hjelperene i HA så denne var ny for meg.
  6. Hvordan laget du en sensor for strømforbruket? Prøvde å bruke tibber-entiteten, men det funket ikke.
  7. Nice! Skal lese litt mer om deCONZ og HA for å se om det kan gjøre på samme RPi hvis jeg bruker HassOS. EDIT: Sjekket hva som fantes på Alibaba og fant en fin og rimelig ZigBee power plug (må kjøpe min 10 stk av gangen). Var mange alternativer, men en del må kjøpes i større kvantum. Noen som har turt å bestille denne type elektronikk fra Kina og har fått levert produkter av tilfredsstillende kvalitet? Jeg har kjøpt mye annet fra Kina før og er stort sett fornøyd.
  8. Ah, takk, dette er nyttig å vite! Har forstått at IKEA sine smart produkter bruker ZigBee-protokollen. Betyr det at jeg kan droppe IKEA sin gateway og koble de rett opp mot HA via en USB-ZigBee-dongle?
  9. Jeg kan også nevne at det spesifikke målet jeg har nå i første runde er å samkjøre strømpriser og forbruk (fra Tibber Pulse) med tempratursensorer, slik at varmen kan tillates å synke ned mot feks 18 grader når strømprisene overstiger en viss verdi. I tillegg ønsker jeg å definere natt og dag-sykluser som senker tempraturen på nattestid men sørger for at det er varmt om morgenen. Er det noen som har erfaring med Home Assistant og slik temperatur- og tidsstyring? Hvor lett / vanskelig er det å programmere denne type oppførsel, basert på disse inndataene? EDIT: Rettet noen skrivefeil.
  10. Beklager, jeg ordla meg nok litt utydelig. WiFi er helt greit, jeg tenkte mer på å unngå ekstra bokser / gatewayer utenom Home Assistent. Sjekket litt på kjell.com, slik @Norseman anbefalte, og fant TP-link WiFi Smart Plug til 249,- som også kan kobles rett mot HA uten gateway. Det er det rimeligste jeg har funnet så langt.
  11. Så såvidt på Shelly igår men så at smartpluggen dems fortsatt ikke var i salg (pre-order). Og disse kan kobles rett opp mot HA uten noe mellomledd? Skal holde et øye med kjell.com og hvilke produkter de tar inn! Har ikke lest meg opp på fordelene og begrensningene med disse produktene, men foretrekker helst løsninger som er så åpne som mulig og som har minst mulig med "skyen" og nettbaserte APIer å gjøre. Kan z-wave / zigbee brukes mot HA uten gateway?
  12. Tenkte å introdusere meg selv ? Jeg har nylig kjøpt et eldre hus i Larvik og ønsker å komme igang med hjemmeautomasjon. Selv om jeg er en relativt kompetent nerd har jeg minimal erfaring med hjemmeautomasjon og lite oversikt over jungelen av hardware som har blitt tilgjengelig de siste årene. I første runde tenkte jeg å begynne forsiktig med noen smart plugger for å styre eksisterende lamper og panel- og oljeovner får å kunne unngå pristoppene. På sikt (et par år frem) er planen å gå igang med større oppussing av huset som gir muligheter for langt dypere integrasjon av smartsystemer. Her er den foreløpige planen jeg vil komme gang med så fort som mulig: Skaffe meg en Raspberry Pi 3 B+ og installere HassOS (Home Assistant) Finne en rimelig smart plugg som er kompatibel med HA og som ikke koster skjorta. Motta Tibber Pulse (obligatorisk invitasjonslenke) i mars og koble den opp til HA. Ett spørsmål jeg har sånn helt i oppstartsfasen som dere kanskje kan hjelpe meg med; finnes det smartplugger som kan koble seg rett på HA uten andre gatewayer og / eller er bygget på åpen kildekode?
  13. Jeg bestilte nylig Tibber Pulse og fikk også beskjed om levering i starten av mars. Tok kontakt med min nettleverandør Skagerak Nett og de bekrefter at de jobber med klargjøring og oppgradering av systemet og regner med at HAN-porten åpnes ila mars/april. De hadde håpt å ha alt klart til starten av 2019, men skylder på forsinkelser fra NVE. De lovte å sende en epost når alt var i orden, så vi får se!
  14. En kort bemerkning ang signatur; jeg fikk en pakke fra DHL for noen uker siden og da kunne man oppgi (via sporingsnettsiden) at pakken kan leveres uten signatur, eller at pakken kan leveres hos naboen eller ved et hentepunkt. Sikkert mulig å angi at pakken kan settes innenfor døra med digitallås også, men har ikke testet dette.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.