Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Rtv

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rtv

  1. Det er fiber i hytta. Det me har komt fram til er at han i første omgang bytter ut ovnene med mill wifi-ovner. Da kan han bruke mill-appen eller få dei inn på tibber som han har i dag. Om termostatene skal gjøres smarte så støtter vell dei fleste mill? Da kan han f.eks kjøpe inn futurhome hub. Grei plan?
  2. Har en bekjent som ønsker å kunne styre varme på hytta på en enkel måte. Det blir 3 termostater for varmekabler og 3 varmeovner. Hytta ligger på fjellet, så det må være et system som virker, og som ikke må resettes ofte. Han har i dag en gammel gsm-sender med av/på av 3 varmeovner. Er det et system som f.eks futurehome som er best, eller er det wifi-produkt? Om det blir wifi så blir det vell 2 forskjellige system? Han venter på montering av futurehome strømkontroll i hjemmet. Så burde han da gå for samme system på hytta? Regner med at det kun er strømkontroll-pakken som i dag kun støtter noen få produkt, mens huben støtter det som står på siden deres?
  3. Hei Trenger tips til hvilket smartsystem vi skal gå for på hytta. Har Xcomfort/sensio hjemme, men det blir for dyrt på hytta. Vil helst ha et åpnere system som kan bygges gradvis ut. Jeg har i dag 5-6 SG smartdimmere, men har ikke kjøpt gateway. Systemet må ikke støtte desse, men det er ikke en ulempe om dei kan beholdes. Vi har 50m varmekabel i vannrør som i dag blir styrt av en termostat med uteføler. Denne står som oftest på 3-4 grader, men det betyr at den er på i lengre tid. Tenker at styringen kan stå, men at den kan være på i f.eks 2t så av i 2t. Dette er en hytte ved kysten på vestlandet, så frostfaren er ikke stor, men det hender at det er kaldt i lengre perioder her òg. I tillegg så ønsker jeg å styre noen varmekabler, en varmeovn og lys. Det må være enkelt å bruke for alle, både gammel og ung. Hvilket system er det greit å gå for her? Ønsker ikke å sitte i lengre tid med koding osv, så bør være greit å sette opp og vedlikeholde. Hytta har innlagt fiber.
  4. Uten å vite hva jeg snakker om, men er ikke home assistent en del å sette seg inn i? Hadde håpet på noe som er i nærheten av plug&play og som støttet det meste. Får rabatt på futurhome gjennom jobb, men ser at det ikke er så populært. Homey?
  5. Jeg ønsker å få mer kontroll over hytta når vi ikke er der. Det viktigste er å få inn temperatur inne/ute, brannvarslere, vannvakt, sensibo varmepumpestyring og styring av varmekabel i vannrør. I tillegg til lys, varme osv. Har kun sensibo varmepumpestyring i dag, så resten må kjøpes inn. Av lys er det flere soner med SG LEDspotter som må styres med pille. Resten er lamper med e27 pærer. Ønsket er at lys og varmekabler skal styres fra dimmere/termostater, men også fra app. Må være greit å bruke for hele familien. Hvilket system vil være det beste/rimeligste her? Hytta har innlagt fiber. Vi har xcomfort/sensio hjemme, men kjenner lite til andre løsninger.
  6. Tenker en sånn profil i taket. Så direkte lys med kort avstand til deksel
  7. Jeg holder på å bygge en loftstue. Der skal jeg ha SG soft spotter som grunnbelysning, men vil og felle inn 2 stk 2m rgbw-striper. Tenkte da å frese inn 2m innfelt aluprofil midt på 2stk panelbord. Hvordan er det å bruke philips hue her? Ser på bildene at det kanskje er litt stor avstand mellom diodene? Vil dette vise godt gjennom dekselet, eller får en jevnt og fint lys? Jeg har sensio-styring fra før i huset, som støtter styring av philips hue.
  8. Strømmen blir styrt av sensio smarthus, ikkje sensibo.. Dvs at sensio skal bestemme at VVB ikke bruker strøm når det er dyrest.
  9. Hei Er kanskje ikke rett forum å spør, men satser på at det er noen som kan hjelpe. Vi må bytte ut vår 200l VVB og ønsker da mulighet for mer varmt vann. Ny bereder vil bli styrt av sensio når de har fått inn styring opp mot strømpris. Vil det lønne seg med en stor 300l bereder eller er det smartere med en express-vvb? Har xcomfort/sensio på berederen i dag, men brukes bare til å se strømforbruket. Satser på at det kommer flere muligheter snart..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.