Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Rune M. Andersen

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rune M. Andersen

  1. Kan stille meg bak det meste Tor Magnus skriver her. Jeg har printerne stående på steinheller (40x40cm). Det reduserer vibrasjoner og resonans. Er ikke så bekymret for PLA-avgasser, men printer du f.eks. ABS er det lurt å ikke ha den stående i oppholdsrom mens den printer. Sannsynligvis kommer du til å bruke mest PLA eller PETG, det er de to vanligste materialene. Prusa'en er imidlertid så stødig at jeg fint ta den i ene hånden og bære ut på et annet rom, og bare ha en strømsladd liggende der. Du kan forsåvidt bære den mens den printer også (gitt at du har lang ledning på slep). Prusa har vist høy kvalitet gjennom flere år, og vunnet en rekke tester. Masse mulige mods om du liker å fikle med slikt. Selv har jeg konvertert MK2'en til Bear. Den kom opprinnelig med gjengestenger som ramme, og Bear-oppgradering betyr at de er byttet med alu-profiler. Den kan du stå på mens den printer
  2. Jeg har Prusa MK2 og MK3S. Veldig godt fornøyd. God service og stort community. De koster litt mer enn skrivere fra Kina, men det føler jeg får mye igjen for pengene. Pålitelige maskiner.
  3. https://www.thingiverse.com/thing:4089533 Værsågod De andre adapterne holder jeg tett til brystet inntil videre
  4. Det er ikke den, men den er nesten helt lik, bortsett fra at den du lenket til har noen tapper/hull. Filene mine er for øyeblikket ikke lagt ut noe sted til nedlasting.
  5. Beklager at jeg ikke har svart tidligere! Jeg lager ikke selve rammen, fordi det er vanskelig å få den like fin som Elkos polerte/glatte kanter. Men det er mulig å bruke større rammer sammen med adapterne, slik at du får plass til flere. F.eks. en 2x2-ramme med 2 adaptere i. Jeg lager også adaptere som har plass til 2 Hue Dimmer Switch, og passer i 3 hull. (For 3 adaptere side-om-side har jeg ikke en løsning for øyeblikket, utover å bruke 5-hullsramme og ha 2 adaptere i 3 hull, og 1 adapter i 2 hull). Det er mulig å lage helt frittstående adaptere som tar flere Hue-dimmere, men jeg har "spesialisert" meg på Elko-kompatible adaptere (passer Schneider Exxact også forsåvidt), og har (for tiden) nok med å lage opp slike
  6. Hvis du skal ha den sammen med en eksisterende bryter, må du bytte til en 3-hullsramme. Hvis du skal erstatte en bryter (ta den bort), så kan du bruke en 2-hullsramme, og skru den fast i veggboksen. Da trenger du isåfall en adapter med skruehull.
  7. Hei, har ikke et termostatbilde for hånden, men det vil jo bli noe tilsvarende som med bryter. 3-hullsramme + adapter øverst, som i bildet i annonsen. Se vedlagt bilde av Plus-ramme. Jeg har lagd opp partier både med og uten skruehull, så om du vil komme og hente er det bare å sende meg en melding og si hvor mange du vil ha, så skal jeg legge det klart :)
  8. Jeg legger forresten bildene her om andre vil se, og så tar vi kjøpe/selge-biten på melding
  9. De sorte Plus-rammene har vel en slags silkematt finish, men jeg kan printe en i morra og ta noen bilder, så får du vurdere om det er OK eller ei Sender deg en direktemelding ila dagen ?
  10. Har lagd meg diverse deksler, blindlokk og adaptere som jeg 3D-printer. Selger litt på si' også, send en direktemelding hvis det er av interesse
  11. Jeg fikk ukentlige forbruksoppdateringer (tror de kom onsdager her også), avrundet til hele kWh (timesøylene i forbruksdiagrammet). Med Pulse får jeg nå oppdateringer daglig, og dataene har fått to desimalplasser.
  12. 3D-printet adapter for Philips Hue-dimmer, som passer både ELKO RS16 og ELKO Plus dekk/kombinasjonsrammer. Bruker to plasser og kan f.eks. brukes til å montere dimmer sammen med eksisterende bryter, ved å bytte fra enkel til 3-hullramme. Andre kombinasjoner er også mulig, så lenge man har to sammenhengende ledige plasser. Plass til to 15 mm magneter som limes inn fra baksiden. Magnetene fra den originale festeplaten kan gjenbrukes. Adapteren klipses på plass i rammen. Lim, tape eller skruer er ikke nødvendig. Jeg lager også en variant med forsenkede 3 mm skruehull. Denne er nyttig hvis: - veggen er ujevn slik at rammen ikke blir liggende pent inntil. - adapter + ramme skal monteres direkte på veggen. Husk i så fall å spesifisere at du vil ha skruehull ved bestilling Eksempel på rammer: https://www.elektroimportoren.no/kombinasjonsplate-3-hull-rs16-l573-hvit-elko/1411703/Product.html?Event=pathlist Clas Ohlson og Jula fører også ELKO-rammer. Etter å ha testet flere forskjellige plastfabrikanter, blir nå alle adaptere laget i en farge som ligger veldig nærme RAL 9010, som er fargen ELKO bruker. Jeg vektlegger best mulig overflatefinish, og god passform når jeg designer og printer. Alt 3D-printes på en Original Prusa i3 MK2. Kjøper betaler frakt. Varen sendes i boblekonvolutt. Kan alternativt hentes på Frei i Kristiansund. Fraktpriser: - 1 stk: 30 kr - 2-5 stk i samme konvolutt: 60 kr Forhåndsbetaling via Vipps. OBS: - Philips Hue dimmer, magneter eller ELKO-ramme medfølger ikke.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.