Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Reidar Gjertsen

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Reidar Gjertsen

  1. Jeg var uheldig og kjørte for mye last på en Heatit Z-Dim2 dimmer. Denne tar maks 250W og skal ha overlast beskyttelse innebygd. Da det ble kjørt for mye last, gikk den i svart. Nå klarer jeg ikke å finne ut om den er ødelagt eller om det går an å resette den på noe vis. Det står ingenting om dette i bruksanvisningen. Jeg har prøvd å ta sikringen på den en stund og jeg har prøvd å holde inne reset-knappen på den. Begge uten hell. Er det noen som har denne og vet hva som kan gjøres?
  2. Jeg kan si at dette oppkoblingen virket helt fint! Dette selv om trafoen sier maks 420mA og på MS6 står det 500mA. Aeotec sa det burde gå fint og at jeg skulle teste og det gikk veldig bra.
  3. Okei, så det vil tilsvare jord da? Jeg trenger vel ikke det i dette tilfellet så jeg går ut i fra at sånn jeg har koblet er rett.
  4. Jeg så på dette bildet og antok før det at D stod for data. Jeg skjønte bare ikke hva som evt måtte gjøres med jord, og siden dette bildet viste fire pins og min har fem.
  5. Jeg skal koble opp en Multisensor 6 i taket og har grublet litt på strøm til den. Jeg har 230V tilførsel til en spotkasse som jeg tenkte dette skulle monteres i. Jeg fikk litt tips tidligere og Heatit sin transformator ned til 5V virker som en grei løsning, men jeg er litt usikker på koblingen på 5 pin på USB. koblingsskjema for trafo viser at mellom lasten skal det gå kanel fra 5V og til 0V. På USB terminalen er det fem tilkoblingspunkt. S, +, D-, D+, og -. Jeg har koblet 5V mot + og 0V mot -, men jeg vet ikke helt om det er riktig. Kan noen hjelpe med dette?
  6. Jeg skriver her igjen i håp om å vekke saken litt til live igjen. Jeg kjøpte Heatit sin transformer med tanke å sette denne foran Multisensor 6 med USB pluggene som Moskus nevnte. Jeg ser nå at transformeren maks leverer 420mA mens i plasten på MS6 står det stemplet 500mA. trekker sensoren dette hele tiden eller vil dette virke uansett?
  7. Jeg spør kanskje dumt her, men jeg så for meg det bare var å ta en micro USB kabel jeg ikke bruker, kappe den og strippe den og bruke rett i Heatit trafoen? Jeg har ikke gjort det før og jeg går ut i fra din måte er enklere da siden dere er ekspertene her😅
  8. Ikke dumt! Da gjør jeg nok det. Har disse et spesielt navn? De fås vel tak i på Kjells eller noe i den duren?
  9. Jeg ser det er skrevet om flere ganger tidligere om temaet strøm til multisensor 6, men det er stort sett eldre saker og ingen av de nevner alternativet jeg har tenkt på. jeg fant et produkt fra Heatit som virker som det gjør jobben. Kanskje dette er nytt siden ingen har nevnt det før. Det er nok en dyrere løsning isolert sett, men hvis jeg slipper ekstra trekking til sikringsskap osv så kan det kanskje gå i null. Produktet jeg tenker på er dette: https://www.elektroimportoren.no/?Article=4512648&Referer=googleshopping&gclid=EAIaIQobChMI1ZfHte2ggQMVrS8GAB2TaAZPEAQYBCABEgLw_vD_BwE&gclsrc=aw.ds&utm_campaign=googleshopping&utm_medium=na&utm_source=na Det virker som at med denne i en boks i taket over sensoren trenger jeg ikke annet enn en vilkårlig strømtilførsel inn i boksen og evt en micro usb kabel ut av denne? Den siste der er jeg usikker på så kanskje noen har tips. Jeg er ingen elektriker og skal ikke gjøre dette selv. Jeg får hjelp av fagfolk, men de hadde ikke vært borti denne situasjonen før og hadde ingen klare løsninger på stående fot.
  10. Jeg skal pusse opp en stue og skal muligens rive alt av tak og vegger. I den forbindelse vil jeg legge opp strøm til en sensor som kan brukes med Home Assistant senere. Tidligere mener jeg alle sverget til Multisensor 6 så da lurte jeg på er det denne, eller 7, som fremdeles er det beste på markedet? Jeg er ennå i stuss på om jeg skal montere den i taket eller under eksisterende brytere på veggen. Har noen erfaringer her?
  11. Ok, da skal jeg sjekke ut disse. Jeg har også sett på Aqara sine. Problemet er bare at FH ikke støtter disse ennå, men jeg tror de jobber med noe her. Takk for tips!
  12. Kom gjerne med noen av disse alternativene det er snakk om 😛 De kan være både z-wave og zigbee. For min del blir det nok batteridrift som er alternativet for å unngå synlige kabler over alt der de skal stå.
  13. Jeg har kjøpt to multisensorer og føler jeg har hatt problemer siden første sekund. Det kan være jeg som gjør feil, men jeg håpte de virket ganske greit "out of the box". Først synes jeg begge to ser brukt ut. Linsen eller kuppelen foran ser noe slitt ut og den ene sensoren nede i hjørnet ser noe sideforskyvd ut. Da jeg skulle sette de opp slet jeg veldig med å koble den ene til min FH hub. Den dukket bare opp med batteriverdi, men etter 15-20 forsøk kom den inn med alle verdier. Det tok en halvtimes tid før alle verdiene oppdaterte seg, men de så ut til å virke greit begge to. Jeg satte de først på en hylle samme vei for å sjekke at de viste likt. Lux verdiene var ganske ulike på de og de oppdaterer seg veldig sjeldent selv om lyset forandrer seg ganske mye. Det går fort et par timer mellom hver oppdatering. I dag skulle jeg omsider henge opp den ene, men da vil den plutselig ikke registrere bevegelse. Dette har pleid å oppdatere seg i appen umiddelbart, men nå er det ingen reaksjon fra noen av de. Edit: Jeg dobbelsjekket mens jeg skrev teksten og da virker bevegelse greit. Jeg synes bare det er vanskelig å stole på når begge plutselig ikke var responsiv en stund sammen med alt det andre. Lux verdiene er også 600 og 1900 selv om de står på samme hylle og samme vei. Er det noe jeg gjør galt? Jeg vet folk her inne elsker disse sensorene, men jeg er ikke overbevist..
  14. De er hvert fall oppgitt med ulik rekkevidde på bevegelse (5 og 7 meter). Men er det noen alternativer til oppladbare pakker til disse sensorene? Med tanke på at alt hos meg er ferdig elektrisk sett er det vanskelig å få permanent strøm til en Multi nå i ettertid.
  15. Hahah! Det kan du godt si. Størrelse, vekt, festemuligheter og alt er helt likt?
  16. Jeg ser at TriSensor er på tilbud til 395,- og lurte på å kjøpe denne, men jeg tenkte å høre med ekspertene først. jeg har forstått det sånn at MultiSensor er tingen, men jeg får ikke muligheten til å felle disse inn med strøm for øyeblikket. Jeg ser heller ikke behovet for vibrasjonsmåling eller UV i mitt tilfelle. De oppgir batteritid på en Tri til ett år ved standardinnstillinger. Er dette batterier som kan lades, eller må de kjøpes nye? Jeg lurte også litt på plassering. Bør disse pekes rett mot vinduer osv med tanke på lyssensor for å styre persienner og lignende? Håper dere kan dele deres erfaringer på området. Det er vel ikke såå mye forskjell i pris på disse til vanlig så kanskje det er best med Multi uansett?
  17. Som nevnt i innlegget så har jeg allerede en vervekode aktivert. Det er vel en egen post for å dele koder her på forumet?
  18. Jeg bestemte meg for å bli Tibber kunde og bestilte en Easee lader. Tror nok jeg skal bli veldig fornøyd!
  19. Elektriker sier jeg trenger jordfeilvern type A på kursen mot en Easee lader. Jeg trodde B vernet inne i laderen var nok?
  20. Ble mye info så det ble glemt litt ? Høres ut som Easee er et bra alternativ.
  21. Jeg er usikker ? Kanskje noen som har en TWC kan svare på det?
  22. Mye god info der. Men den er vel smartest om den brukes sammen med Tibber? Og da kan jo Tesla laderen brukes med samme smartlading.
  23. Men vet du om Easee gir noen andre fordeler enn TWC om man ikke har Tesla? Smartlading kan man vel få med Tesla lader også så lenge man er Tibber kunde.
  24. Det er et godt poeng at den er produsert i Norge. Enn så lenge jeg har Model 3 blir 11kW maks. Men jeg mener alle sier at så lenge du har ladeboks så kan du belaste 100% av en sikring? Jeg skulle egentlig ha 40A sikring, men tror det blir 32 nå siden jeg kunne trekke det så lenge jeg hadde ladeboks.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.