Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Gjaevert

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Futurehome
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Gjaevert sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg ville det fordi min tidligere erfaring med HA på en rPi var sånn passe og ville benytte meg av Homey som en enkelt enhet som snakker med alt. Det kunne jo vært enklere. Men det går fort om dagen og jeg har nå satt opp HA på min Unraid og bestilt plugger for Zigbee og Z-wave. Homey er lagt ut på FINN. Så det blir slik du vil ha det
  2. Dette var kult. Har begynt på et lignende setup selv, Homey i bunn som z-wave og zigbee motor, men dashboard bygges i HA. Hvordan er din kobling og responstid på enhetene som er koblet via MQTT. Jeg opplever at status ikke oppdateres korrekt eller ihvertfall raskt. Har du lignende erfaring, evt kan dele noe tips til guide du brukte på MQTT?
  3. Nå er jeg både litt sent ute og har ikke FH sin egen måler, men jeg kan bekrefte at målerne (både FH og Pulse) kan brukes i automasjoner i FH systemet. Men da må du inn i den "avanserte regelmotoren" deres. Den heter Thingsplex og settes opp via webgrensesnitt, ikke i appen. Der kan du lese av verdien fra måleren og så bygge automasjoner på denne, feks endre status på andre enheter eller sende notifications.
  4. Hmm. Etter litt nærmere testing ser jeg nå at det er låsebolten som ikke går helt inn ved elektronisk låsing. Den stopper 5-10% før den er helt inne. Jeg kan dytte på vrideren den siste delen etterpå og høre at motoren lager lyd, så virker som den ikke klarer den siste delen som låser håndtaket selv.
  5. Jeg opplever at stabiliteten på den nye FH appen er bra nå, de er regelmessig ute med nye oppdateringer på både app vedlikehold og adaptere for zigbee og z-wave. Dog går inkluseringen av nye systemer og enheter fortsatt litt tregt, spesielt Zigbee enheter som Aqara og Develco har litt manglende/begrenset støtte inntil videre. De aller fleste Z-wave enheter glir rett inn.
  6. Istedenfor å lage ny tråd ville jeg spørre om motsatt tilfelle, hvor min IDLock ikke klarer å låse. Jeg har en IDLock 150 som ikke låser seg selv korrekt. Når jeg benytter låsing via kode eller appen så går låsebolten inn i sluttstykke, men jeg kan likevel dra i håndtaket og åpne døren. (Da går alarmen også). Visuelt ser den låst ut, men det virker som låsebolten går litt tilbake etter den har vært helt inne. Det er kun når jeg låser manuelt fra innsiden at låsebolten også låser håndtaket slik at døren ikke kan åpnes. Noen som vet hva jeg har gjort galt? (Ser ikke noe feil med ledningene rundt låsedapateret og boltene, men har ikke testet alle adapterene)
  7. Det er fortsatt ingen offisiell støtte for Ikea, å det er fortsatt lite/ingen spesifikk info om det heller (som vanlig). De har sluppet et rammeverk hvor man kan lage sine egne adaptere og visstnok få andre ting til å snakke med FH, men ikke sett på det selv. Første pri for FH er nok fortsatt å få alle over på den nye regelmotoren, v1.9, å det har dratt ut et par mnd allerede. De har lovet noen oppdateringer før jul, men det har også være ganske radio silent siden Oktober nå
  8. Jeg har FH idag. Er fornøyd med det du sier @Reidar Gjertsen om enkelthet, utseende på app etc. Det er jo i mitt syn kanskje det største/eneste grunnen å velge de. Det er for det meste plug and play, ihvertfall på det de støtter av enheter. Å der er jo noe av problemet at man er låst til de systemene de er koblet opp mot, som p.t. kun er z-wave. Så har man jo IFTTT som gjør at litt mere fungerer sammen, men det er jo også en del begrensinger. Ifht Hue og Trådfri(som jeg tenker litt det samme) så har de lenge lovet en integrasjon, men den har latt vente på seg. Det har gått veldig smått med de siden ca August ifjor. Den nye versjonen av firmwaren deres, med ny "motor" er kun på test hos en del brukere sålangt, så har de snakket om release "nå snart" en stund. Men hvis intensjonen din er enkelthet, brukervennlighet og feks mulighet for styring via GH etc, så er det et veldig ålreit system. Sålenge man forstår at man da må vente på FH for nye muligheter.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.