Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

nils-he

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Vera

nils-he sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Forhåpentligvis svarer noen med mer kompetanse enn meg, men om planen er å bruke z-wave så baserer de aller fleste produktene seg på trådløs avlesning av temp. Kan du dra alt av sensorer inn til sentral er det sikkert bra, men da ville jeg vurdert å gått for et system som er lagd for kablede sensorer/termostater. Du sier du kun selv vil styre temperaturen, det betyr jo bare at du kan la være å montere termostater og kun styre fra app f.eks.? Uansett burde det ikke være noe problem å legge inn en failsafe i styringen som skrur av vannet til tregulvet når det passerer 27 grader. Z-water og lignende er egentlig bare en samling releer som styrer aktuatorne på vbv-stokken. All styring av disse releene igjen, enten om du kjøper Z-water, danfoss link el.l, må gjøres via en termostat, gulvføler e.l. som settes opp i en scene eller lignende i z-wave. Som jeg skrev over så er min direkte assosiert mellom termostat og aktuator, men vet ikke om det er mulig med z-water.
  2. Kan forøvrig avslutte for min del, at jeg prøvde meg på Tronika sin siste Everspring ST814 i går. Selv om den kan endre temp setpoint på enheten, rapporterer den kun til Vera som en temp/fuktsensor. Heldigvis kunne den skru av/på inntil to andre enheter via group 2 assosiasjon, så etter å ha linket den opp til en z-wave stikkontakt fra Popp jeg hadde liggende og plugget aktuatoren inn i den (litt provisorisk) så er endelig systemet oppe og går Men spørs nok ikke om det blir en Secure 321 for de øvrige rommene, regner med at den er litt mer funksjonabel enn den fra Everspring.
  3. Ja nettopp Det kan ikke Danfoss, de leverer kun 24V aktuatorer (sikkert for å være tro mot eget brand). Ser faktisk at HeatIt termostatene -ikke- fungerer opp mot heatit water (iallefall i følge deres egen hjemmeside), så da ble det avklart også. Da er det bare å dra til nærmeste kjell&co og shoppe skjønner jeg!
  4. Takk for input - mulig jeg er dum nå men fungerer Heatit sammen med andre termostater enn den fra Heatit? Har jo liksom tenkt at de "må" brukes sammen, men det burde jo ikke være tilfellet... I så fall er den antakeligvis et bedre kjøp en Danfoss HC10 (spesielt mtp. at den kan styre både 24v og 230v aktuatorer, 230v har en tendens til å være litt rimligere - noe som vil ha noe å si når det blir mange sløyfer.)
  5. "Highjacker" denne tråden litt jeg også. Har hatt vannbåren varme med kun en sløyfe lenge, som jeg har tenkt å implementere med Vera-sentralen jeg har fra før. Nå har jeg fått tre sløyfer til (utleieleilighet), og disse må få fjernstyring som fungerer uten min innblanding. Ser dog at det i Z-Wave-verden er få løsninger som passer direkte inn på VBV, og jeg synes et HeatIt-system blir unødvendig dyrt når alle termostatene i praksis bare skal være en skjerm og temperaturføler. Jeg ser for meg to alternativer for min del: Secure SRT-321 termostat i selve rommet (begge løsninger) Styre hver sløyfe i VBV med batteridrevet radiator-aktuator, f.eks. Danfoss eller Popp 10101. (disse er 51mm i diameter, og det er ca. 50mm mellom hver sløyfe på VBV-stokken) -eller- Kjøpe "vanlige" 230v aktuatorer til VBV-stokken, og styre disse on/off med vanlig z-wave relé. Førstnevnte løsning er ca. 5-600,- pr sløyfe, sistnevnte ca. 400-1000,- avhengig av hvor delene kjøpes. Sistnevnte løsning fremstår for meg som mer robust, samtidig som jeg egentlig ikke ser noen voldsomme problemer med førstnevnte heller. Noen som har eksperimentert litt rundt dette, eller går alle for "tradisjonelle" løsninger? EDIT: Ser jo i denne tråden nå at Danfoss HC5/10 også er et åpenbart alternativ, sammen med vanlige aktuatorer. Det skal ikke være lett... Noen som vet hvordan interface med denne er opp mot z-wave? Får man like avanserte funksjoner som i Danfoss-Link systemet?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.