Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Leiv

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Leiv sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har ein Fibaro single switch som står på kurs til dykkpumpe. Switch står kontinuerleg innkobla, og pumpe startar/stoppar automatisk på nivå. Ønskjer å hente ut start-tidspunkt, stopp-tidspunkt samt kjøretid for to siste kjøringar. Er klar over at det er mogleg å finne dette ved å zoome inn på grafikk, men ønskjer å hente ut tidspunkt via yaml og presentere dette i separate entity el. glance card.
  2. Treng tips til oppskrift for å flytte eksisterande HS4Pi installasjon frå 8 til 32GB SD-minnekort for å unngå gammal begrensning på 5 plugins for Pi. (Ser ut til at direkte “kloning” av minnekort ikkje vil fungere, sidan dette vil opprette 8GB-partisjon på det nye minnekortet… )
  3. Har kjøpt Conbee II USB stick for bruk på HS4Pi som kjører på Raspberry Pi4 med 4GB. Ser for meg å bruke ConBee II mot JowiHue plugin, og treng tips/guide til installasjon av driver for kommunikasjon mot deConz/JowiHue.
  4. Har forsøkt med å legge inn sensorverdi direkte - det gir feilmelding i Plugin som fører til at eventet må slettes og man må kreere et nytt. Er helt fersk på HomeSeer og tar gjerne imot konkrete forslag til syntaks for - et immediate script som konverterer en sensorverdi(adresse) direkte til et heltall - et script for å tilordne en virtuell device heltallsverdien av en sensorverdi. På forhånd takk 🙂
  5. Hei, Trenger hjelp til å sett opp et event som sender en Pushover Glance message til Apple watch når en sensorverdi endres (ref. Pushover Glance API / HS3 Pushover plugin). Problemet er at sensorverdien min er Real (temperatur), mens Pushover Glance-funksjonaliteten kun tillater heltall sendt via Count-parameteren. Er det noen enkel måte å løse dette på - f.eks. via et immediate script som legges direkte inn i Message Count-parameteren i plugin - eller må sensorverdi konverteres via et nytt script? Er takknemlig for et praktisk eksempel som viser hvordan dette kan gjøres 🙂 Det kan nevnes at Glance-funksjonalitet med overføring til klokka fungerer utmerket for tekst-feltene Message og Subtext, men ønsker altså å vise en enkelt sensorverdi analogt eller digitalt på en liten del av klokkeskjermen (se eksempelbilder på Glance API).
  6. Et annet spørsmål i samme gate: Noen som har tips til et pålitelig fotocelle-alterantiv til Hörmann sine EL 101? Med 4 porter blir de originale fotocellene til nærmere 1000 pr par sammen med 4 x UAP1 en dyr løsning...
  7. Som mariend skriver under, gir UAP1 utvidede muligheter styring og statustilbakemelding i forhold til direkte tilkobling med trykkbryter til terminaler på SupraMatic/Promatic. Dette gjør det langt enklere å automatisere scenarier som f.eks. «lukk alle porter» el. «sett alle porter i luftestilling». Jeg kjøpte først Hörmann sin bisecur gateway etter å ha lest i bruksanvisningen at det var mulig å sette opp scenarier. Det viser seg dessverre at scenariefunksjonen ikke tillater å sende dedikerte stopp/åpne/lukke-kommandoer til hver enkelt port (selv om dette helt sikkert ville vært mulig å få til vil dersom Hörmann hadde villet...). Scenariefunksjonen i bisecur gateway gir altså bare et triggersignal for samtlige porter, som resulterer at det er umulig å forutse utfallet dersom ikke alle porter står i samme status. Har flere ganger vært i kontakt med Hörmann teknisk avdeling i Norge om dette, men de har bevisst latt være å gi meg et skikkelig svar (eller så ligger det rett og slett utenfor deres kompetanseområde). Anyway - dette er bakgrunnen for å at jeg vil satse på UAP1-løsningen. Se forøvrig Blodstrupmoen sitt innlegg på her på forumet der han beskriver tilsvarende løsning.
  8. Har tenkt å koble mine Hörmann garasjeporter opp mot Homeseer via NodeMcu. Forsøkte i denne forbindelse å bestille UAP1 enheter hos www.tor7.de, men får tilbakemelding om at de ikke sender til Norge. Noen som vet om andre som forhandler UAP1 til en «fornuftig» pris? Trenger 4x - hos tor7.de ligger de på ca €50 pr stk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.