Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Torbjørn Sund

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Torbjørn Sund sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da er det problemet løst ganske enkelt. Ikke curl, men Watir.com, "an open source ruby library for automating tests. Watir interacts with a browser the same way people do: Clicking links, filling out forms ...". Litt trøblete installasjon (ikke oppdatert siden 2016), men deretter veldig enkelt. (Tilsvarende finnes for python og mange andre programspråk). Her er de første linjene i programmet: require 'watir' browser = Watir::Browser.new :firefox # åpner nytt Firefox vindu browser.goto 'http://10.0.0.3/login.htm' # Micromatic web-kontroller på fast IP browser.text_field(name: 'password').set( 'mitt_passord') browser.div(id: 'clickOK').click ... osv Går det nå for mye strøm setter jeg Micromatic i frostbeskyttelsesmodus en stund.
  2. Micromatic ble installert på hytta i 2013, ble valgt fordi jeg kunne styre varmen hjemmefra over internett. Alternativet var "ring hytta varm" som jeg ikke syntes noe om. I dag hadde jeg nok valgt noe annet, mye har skjedd de siste 6 årene, men vil gjerne slippe å bytte, pga både tid og kostnad. Prøvde å få info om protokoll fra Micromatic Norge, men der var det ikke noe hjelp å få. Må lese meg opp på hvordan jeg fra et program kan simulere museklikk på en web-side, bør kunne la seg gjøre med f.eks. curl.
  3. Program i Ruby for utlesing av data fra HAN-port, kjører på Raspberry Pi under Raspbian med interface fra AliExpress, se innlegget fra Kjetil. Merk at interfacen trekker en god del strøm, så RPi må utstyres med minst 2A strømforsyning (bitter erfaring). Programmet oppdaterer fil med effekt og forventet timeforbruk ved hver ny avlesing (5 sek for AIDON, 10 sek for Kamstrup), samt logger forbruk hver time. Programmet kan enkelt utvides til å lese ut alle de andre parametrene som kommer over HAN. Jeg bruker det til å begrense timeforbruk ved å styre diverse strøm-slukere med CO-Home-plugger (el-billading, varmtvann, mm). Jobber med å styre Micromatic gulvvarme, tips mottas med takk. Kontakt meg hvis det har interesse.
  4. En rask titt på Python-skriptet viser at kommunikasjonen er kryptert, men man vet jo aldri om kineserne har lagt inn noen ekstra godsaker på pluggen. Det er ikke så mye spennende som skjer på hytta vår, så jeg kommer nok til å satse på appen. Mer interessant antagelig på hytta til en statsråd eller leder i næringslivet.
  5. Hei Halvgo. Kjøpte nettopp en Wifi-plugg for samme anvendelse (varme opp hytta). Satte inn pluggen og koplet til nettet hjemme for å teste. Kan styre den med mobilen koplet til mobilnettet - altså i prinsippet hvor som helst fra. Jeg antar at pluggen setter opp en tunnel til en server ett eller annet sted i verden, og at appen kommuniserer med serveren og ikke direkte med pluggen. På Clas' anmeldelser er det en som skriver at serveren er i Kina. Med mindre kommunikasjonen mobil-server-plugg er kryptert er det en åpenbar sikkerhetsrisiko, gjetter man seg til pluggens tilgangskode kan man vel styre den uten app'en.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.