Gå til innhold
 • Bli medlem

Christopher Stenersen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

1 følger

Om Christopher Stenersen

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ny versjon 1.1.0 av HAN decoderen er nå publisert.
 2. Til info så jobber jeg med en ny versjon av decoderene der man får opp alle data i msg.payload uavhengig av man setter inn komplett objektnavn slik som msg.payload.act_pow_pos. I tillegg kommer jeg til å implementere "msg.payload = msg.payload.toUpperCase();" slik at man kan slippe å medta denne i funsksjonsnoden.
 3. Jeg har benyttet denne et par mnd nå uten problemer: https://www.aliexpress.com/item/USB-to-MBUS-Slave-Module-Discrete-Component-Non-TSS721-Circuit-M-BUS-Bus-Monitor/32917153031.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65084c4dHuLwpT
 4. Oi her var det veldig varierende lengder på linjene, disse burde hvert eksakt like lange hvert 10.sek og noe lengre hver time. Ser ut som dataene er riktige frem til act_pow_pos men deretter er det veldig varierende struktur. Kanskje du kan forsøke en annen USB-Seriell overgang?
 5. Kan du sende meg rådata fra ca en times logging så kan jeg ta en kikk. Act_pow_neg skal være strøm ut av huset ved for eksempel solcelleanlegg etc.
 6. Alt 1: huk av at debuger node skal vises i console. Da burde meldinger vises i terminal som kjører node red med noe mer informasjon alt 2: du må skrive komplett objektnavn i debugger. F.eks msg.payload.act_pow_pos. Se readme for noden for å få oversikt over alle objektene. Du finner readme her: https://flows.nodered.org/node/node-red-contrib-ams-decoder
 7. AMS decoderen for Node-Red inneholder nå en beta node fro Kaifa målere. kult hvis noen har mulighet til å teste ut på forskjellige typer da jeg bare har testet med data fra 1-fas måler. https://flows.nodered.org/node/node-red-contrib-ams-decoder
 8. ok. Da kan du legge noe slikt i function node så lar du topic stå blank i mqtt noden: node.send({payload:msg.payload.act_pow_pos, topic:"aktiv_effekt_positiv"}) node.send({payload:msg.payload.act_pow_neg, topic:"aktiv_effekt_negativ"}) return;
 9. Det fungerer fint med f.eks en function node som tilpasser "msg.payload" til å være lik "msg.payload.act_pow_pos" som sender videre til en MQTT broker: Skript i function noden: msg.payload = msg.payload.act_pow_pos return msg; Skal du publisere til samme topic i MQTT eller en topic pr. data som kommer fra noden?
 10. @eriler har du mulighet til å sende meg rådata fra serialporten med riktig HEX format så kan jeg ta en titt? Jeg tror nok den fungerer men debug-noden greier ikke å lese ut data uten å gjøre noen innstillinger. du kan også forsøke å henge på en debug node med slik instilling for å se om du får ut aktiv effekt:
 11. @eriler Hvilke instillinger har du på serialporten?
 12. Har bearbeidet norpool noden som er nevnt tidligere i tråden til en litt enklere versjon for benyttelse i Node-Red uten function-node der man kan velge "area" og "currency" i properties i noden. Noden henter spotpris for den kommende timen. https://www.npmjs.com/package/node-red-contrib-nordpool-api mottar ideer om videre utvikling av noden med takk.
 13. @roy Jeg har utviklet 2 noder for Node-Red til decoding av Aidon og Kamstrup. Har ikke testet denne på Kaifa enda da jeg ikke har fått tilgang på rådata fra den. Du kan jo se om du får noe fornuftig ut av den? Jeg tror meldingene dine er komplette ved første øyekast. https://www.npmjs.com/package/node-red-contrib-ams-decoder har forsøkt å lagge en fornuftig README på hvordan den bør benyttes i Node Red.
 14. Christopher Stenersen

  Lesing av HAN - The Easy Way (TM) - WIP

  Jeg har forsøkt meg på å lage en custom node (min første.....) som kan benyttes i node red for avlesning av HAN-port. Ser ut til at denne fungerer greit hos meg med Aidon og 230V-IT. 3-fas Hvis noen ønsker å prøve så er den tilgjengelig her: https://www.npmjs.com/package/node-red-contrib-ams-decoder?activeTab=versions noden er konstruert slik at jeg sender en fra USB-serial via en function node som konverterer til en string, og decoder dette til en class med forskjellige objekter under msg.payload. Vedlagt flow med 3st inject noder for de tre listene som ble pushet fra min måler for testing når man ikke er tilkoblet HAN-port Det hadde vært interessant om denne noden også fungerer på de andre type målere. AMS_Flow.txt
 15. Christopher Stenersen

  Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)

  Takk for kode @antonkristensen med dette ble nok litt "way out of my lead" med tanke på mitt nivå. kan du tipse meg om hvilke moduler som leser innkommende "buffer" data? Håper jeg kunne lage en custom node i node-red som mottar payload(buffer) fra serialport og konverterer dette til output med navn og verdi, f.eks Effekt:3,7kW.
×