Gå til innhold
 • Bli medlem

Christopher Stenersen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

1 følger

Om Christopher Stenersen

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. @el_frodo er du sikker på at TrønderEnergi har åpnet HAN-porten? Mulig dette må bestilles. Hvilken type måler er det snakk om? Får du ikke logget noe som helst data ut fra USB-serial eneheten? f.eks i node-red eller lignende?
 2. takk for logg @Howi42. @Hårek Du har helt rett. Det er signed på strømmene, V1.1.3 er publisert i npmjs med endring som ivaretar dette. Flott hvis du kan teste @Howi42 og se om det fungerer bedre nå. Jeg finner dog ikke noe info om dette i Kamstrup og Kaifa sine spesifikasjoner. Noen som har erfaringer med produksjon av strøm på disse målerne?
 3. Du har rett. En av de bør være null til enhver tid men husk at måleren pusher ut snittet av siste 2,5 sek så mulig det kommer noen verdier på begge hvis du ligger i grenseland det siste 2,5 sek kanskje?
 4. Ja se der ja. Har du mulighet til å logge litt på meldingene som kommer før decoderen så er jeg interessert i å ta en titt. Jeg mener det er unsigned integer som kommer fra HAN interface. Litt usikker på hvordan man da skal takle negative verdier men det finner jeg sikkert ut av etter litt «googling»
 5. @Howi42 jeg tar gjerne imot tips på hvordan jeg kan løse denne anmerkningen i noden så kan jeg rette dette på en oppdatering.
 6. Ny versjon 1.1.0 av HAN decoderen er nå publisert.
 7. Til info så jobber jeg med en ny versjon av decoderene der man får opp alle data i msg.payload uavhengig av man setter inn komplett objektnavn slik som msg.payload.act_pow_pos. I tillegg kommer jeg til å implementere "msg.payload = msg.payload.toUpperCase();" slik at man kan slippe å medta denne i funsksjonsnoden.
 8. Jeg har benyttet denne et par mnd nå uten problemer: https://www.aliexpress.com/item/USB-to-MBUS-Slave-Module-Discrete-Component-Non-TSS721-Circuit-M-BUS-Bus-Monitor/32917153031.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65084c4dHuLwpT
 9. Oi her var det veldig varierende lengder på linjene, disse burde hvert eksakt like lange hvert 10.sek og noe lengre hver time. Ser ut som dataene er riktige frem til act_pow_pos men deretter er det veldig varierende struktur. Kanskje du kan forsøke en annen USB-Seriell overgang?
 10. Kan du sende meg rådata fra ca en times logging så kan jeg ta en kikk. Act_pow_neg skal være strøm ut av huset ved for eksempel solcelleanlegg etc.
 11. Alt 1: huk av at debuger node skal vises i console. Da burde meldinger vises i terminal som kjører node red med noe mer informasjon alt 2: du må skrive komplett objektnavn i debugger. F.eks msg.payload.act_pow_pos. Se readme for noden for å få oversikt over alle objektene. Du finner readme her: https://flows.nodered.org/node/node-red-contrib-ams-decoder
 12. AMS decoderen for Node-Red inneholder nå en beta node fro Kaifa målere. kult hvis noen har mulighet til å teste ut på forskjellige typer da jeg bare har testet med data fra 1-fas måler. https://flows.nodered.org/node/node-red-contrib-ams-decoder
 13. ok. Da kan du legge noe slikt i function node så lar du topic stå blank i mqtt noden: node.send({payload:msg.payload.act_pow_pos, topic:"aktiv_effekt_positiv"}) node.send({payload:msg.payload.act_pow_neg, topic:"aktiv_effekt_negativ"}) return;
 14. Det fungerer fint med f.eks en function node som tilpasser "msg.payload" til å være lik "msg.payload.act_pow_pos" som sender videre til en MQTT broker: Skript i function noden: msg.payload = msg.payload.act_pow_pos return msg; Skal du publisere til samme topic i MQTT eller en topic pr. data som kommer fra noden?
×
×
 • Opprett ny...