Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

AleksanderLT

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    openHAB
    Z-Way
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

AleksanderLT sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. @Marius-H Jeg har strukket en TP-kabel igjennom bunnen (borret hull) og brukt nippel for å være nærmere forskrifter, ellers kan det være inspeksjon/kontroll setter avvik.
  2. Hmm @Ingar nå er jeg litt i villrede. Som nevnt har jeg ikke noen meldinger med negative verdier for feilsøking så kan være jeg har gjort noen feile antagelser. Kunne du bekreftet at du har siste kodeversjon og at feilen ligger i mqtt-meldingene som kommer inn og ikke i noe node-red kode? Gitt at det fortsatt er jeg som har feil noe sted hadde jeg satt pris på å få noen av "råmeldingene" som inneholder disse negative verdiene. Disse sendes på mqtt-topic "raw/powermeterhan". Alternativt om du har en ESP32 så sendes det også debug-meldinger på usb-seriellporten som da inneholder denne informasjonen. mqtt-spy er den greieste GUI-klienten som håndterer binærmeldinger så vidt jeg vet (utover å bruke noe kommandolinjeopplegg) Regner med du har lest bakover i den stadig voksende posten her på forsøk på å regne ut L2? Typ rundt side 63 (og +- 10 sider
  3. @Ingar Bra Når det gjelder forskjeller på last på de forskjellige kursene i huset ditt så er vel det ganske normalt. Her er gårsdagen for meg f.eks. Som du ser så belastes L1 tyngre da den har større/flere varmekabler på seg. Synes det fortsatt er noe som ser litt rart ut på screenshotet du postet. Regner med at ampere-verdiene falt ned litt for å være likere med effekt på neste 10sekundersoppdateringen etter du tok det skjermbildet. Utover det så tror jeg det skal se riktig ut, men noen andre litt smartere på dette skal få lov å kommentere der. Det har jo vært noe forsøk på å prøve å regne seg ut til dette, men forstår det som at vi mangler noe informasjon der til at det er mulig.
  4. @Hårek Bra catch der Auda, skal se på hvor feilen ligger for den signed/unsigned-feilen og få fikset det. Har registrert dette selv ser jeg, men har ikke fått fulgt opp enda. [2019.11.05] Har nå comitta kode som i teorien skal caste om riktig slik at negative verdier blir behandlet korrekt, men jeg har ikke reelle test-data for dette caset så får ikke testa 100%. @Ingar Du kan jo se om det løste problemet ditt.
  5. Hvis du har koblet til RX inn mot M-Bus adapteren (altså sende data fra ESP(TX) til MBUS(RX)) så kan du prøve med bare mottak koblet opp, evt være sikker på at du ikke prøver å snakke med HAN-porten. Mener å ha sett at strømmålerne blir furten og stopper å sende data om du prøver å sende noe til dem (typ logmeldinger osv)
  6. Hei, tenkte bare å nevne at om du skal bruke NodeMCU så kan det være en god ide å swape-pins på serial, sånn at du ikke deler seriell-bus med USB-serial adapteren samt mbus-ttl adapteren. Gjør det i koden jeg kjører på dette prosjektet. https://github.com/alekslt/HANToMQTT og det fungerer greit. Holder egentlig bare å kjøre swap på serial etter begin, samt koble mot GPIO13/RX2. Opplever dog ganske høy rate på CRC-errors med kabel mellom en NodeMCU og mbus-ttl kort, så greit å holde kabellengde kort eller alt på et PCB.
  7. Ref det @gskjold nevnte ovenfor så fikk jeg litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har delt koden jeg har jobbet på som noe mer dynamisk parser meldingene som kommer for Aidon. Har ikke hatt tid til å se på hvordan dette fungerer mot andre målertyper. Det er fortsatt såpass hobbyprosjekt at jeg ikke er helt komfortabel med å dele, spesielt med tanke på at jeg har et stabilitetsproblem som gjør at ting henger seg etter en ~10 dagers tid (på ESP32). Uansett. om noen skulle ha nytte. https://github.com/alekslt/HANToMQTT Den er basert på roarfreds kode, mao HAN->ESP(8266|32)->MQTT, men med følgende endringer. * Sender på et MQTT-topic per OBIS-kode. Dekoder også scale/enum delen og skalerer verdiene + registrerer enum-type på et eget under-topic av OBIS.(se readme.md på repoet for eksempel) * Kobler seg mot NTP-server for å hente nåtid. Bruker denne med meldingsoppdateringer. * Mangler fancy config for å sette SSID/PSK osv. bruker enn så lenge en secret.h som inneholder slik info. * Akkurat nå er koden slik at den bare fungerer på ESP32, men det minimalt som så skal til for å få tilbake støtte for begge. Alle endringer for å få compile til å fungere på ESP32 er samlet i en commit. Kommer til å fortsette å vedlikeholde dette repoet, spesielt når jeg får litt mer tid for å spore opp hvorfor ting henger seg etter en stund. Hvis vi ender opp med tre "forks" av den opprinnelige koden kan vi muligens se på å få samlet de igjen så vi slipper alt for mye dobbelt/trippelt-arbeid. For min del har dette vært mer for gøy frem til nå.
  8. @skagmo Takker for kort og grei kode som var et godt utgangspunkt for å utforske meldingene og lære meg litt om de forskjellige protokollene og formatene. Ønsket å få litt mer dynamisk tolkning av meldingene som kom, samt parse scaler-strukturene som gjør at en kan automatisk skalere og mappe enhet (V,W..) mot verdiene. Hvis du eller andre skulle ha interesse så pushet jeg nå ut de endringene på et klonet repo som finnes på https://github.com/alekslt/meter_reading/tree/develop Planen var å bruke dette som utgangspunkt for å kode videre på tilsvarende program for esp8266->mqtt så dette er nok ikke noe jeg kommer til å følge opp så veldig aktivt, men tenkte uansett å dele det i tilfelle andre kunne ha interesse.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.