Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

SteinarK

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

SteinarK sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. ... og siden jeg var i siget med mqtt: Tester Zigbee2mqtt på RPi med CC2531 usb stick. Fungerer helt utmerket. Lagde meg et lite testoppsett mot Ikea Trådfri adaptere og led-pærer + en liten hjemmesnekret web-applikasjon i ''pure JS'' for å styre de (+ HAN-data).
  2. Foruten selve pcb'et, gjør jeg alt selv (design, utlegg, lodding og montering). Har fått produsert 10 pcb'er. I utgangspunktet har jeg komponenter til 9 kort til , så muligheten til å avse noen burde jo alltids være der (har ikke tatt stilling til evt. pris). Tenkte ellers å pushe programvaren på RPi'en i et docker-image, slik at en i det minste har muligheten til HAN-data over mqtt (om en har Aidon). I tillegg til HAN-rådata, så beregner jeg gjennomsnitt og standardavvik pr minutt på effekt, strøm og spenning og pusher også de over mqtt.
  3. Da var Raspberry Pi HAN-uHAT produsert og testet. Testet på ZeroW, 3B, 3B+, 3A+ og 4B+. Fungerer utmerket. Test på RPi 3B: Nesten ingen CPU-last på 3B: Fungerer fint med vising av HAN-data i en kombinasjon av Highcharts og eCharts (javascript, nginx, uswgi, REST-api mot monetDB + mqtt for sisteverdier):
  4. Litt sent til bordet i denne mega-tråden... Har kjørt med en RPi 3B med HAN usb-dongle mot Aidon i snart et år. Går dønn stabilt. Har programmert i C++ og multithreads. Streamer data over WiFi og pusher de rett inn i en MonetDB-database på en annen maskin. Buffrer data lokalt på RPi'en om nettet går ned, og pusher de i databasen når nettet er oppe igjen (kjører nettet ned om natten). I forbindelse med at jeg nettopp har vært gjennom et prosjekt med å lage en uHAT til RPi, tenkte jeg å lage en RPi HAN uHAT (erstatte usb-dongelen mm). Ser for meg at jeg bytter ut RPi 3B'en med en RPi ZeroW + at data skal streames med MQTT i tillegg (evt kun MQTT). Planlegger også å kjøre det hele i Docker, samt dele imaget på DockerHUB. RPi HAN uHAT'en vil følge uHAT standarden og ha eeprom som setter opp portene iht programvaren + optional Real Time Clock med batteribackup + optional RGB-led for å indikere status. Den skal kunne benyttes på alle RPi med 40 pin header. Benytter vertikal RJ45 kontakt + TSS721 for MBus2TTL på uHAT'en. Utlegget er klart for å sendes til pcb-produksjon.
  5. Høyre skala for P+ og P- (W). Høre skala for strøm iL2 (A).
  6. De sier vel rett ut at iL2 ikke måles. Forøvrig ser aktiv effekt (P), reaktivEffektPlus (P+) og reaktivEffektMinus (P-) slik ut hos meg nå. P- startet samtidig med at vaskemaskinen startet. Ellers ser det ut til at endringene i P+ samsvarer med når utemodulen på varmepumpen går (luft til vann).
  7. Aidon svarer følgende til min strømleverandør: "Din kunde/utvikler har helt rett. L2 rapporteres ikke for 1x230V og 3x230V måler. Kun for 3x230/400V-måler. Denne verdien blir ikke målt. Det er ingen planer i dag om å sette inn en beregnet verdi for dette. Dokumentasjonen vil bli rettet og oversendt til NEK for publisering på deres hjemmeside." Jeg har en følelse av at det er som vist til lenger oppe i tråden, at det er i1 og i2 som rapporteres, og at fasestrømmene må regnes ut. Avventer svar på hvordan, men foreløpig bruker jeg metoden som i (2.49). Får følgende resultat som vist i figur (med vising av absoluttverdi av strømmene). Gjenstår å få på plass lagring av data i databasen etter at WiFi har vært nede og kommet opp igjen, samt få inn kurver av reaktiv effekt (+ og -)...
  8. Takker for innspill. Må grave meg dypere ned i teorien, skjønner jeg. Jeg har spurt min strømleverandør hvilken metode de anbefaler for å beregne strøm i L2. De har sendt forespørselen videre til Aidon, men avventer svar. Jeg hadde også foretrukket at strøm i L2 kom på HAN-porten. Aidon legger ut reaktiv effekt på HAN. Edit: I "Aidon HAN interface description" står det: Med ref til beskrivelsen mellom ( ) i "Aidon HAN interface description" og Fig 2.16 under, forstår jeg det slik at det er i1 og i2 som blir rapportert i HAN OBIS fra Aidon. Mulig det er (2.49) som må benyttes for å få fasestrømmene?
  9. Jeg har også Aidon (3-fase). Etter å ha kjørt med fabrikkinstillingene på HAN-porten siden den ble installert, så ble OBIS på min Aidon-måler åpnet nå i helgen. Siden effekt (P), strøm L1 og L3 (iL1, iL3) samt spenning på alle tre faser er i OBIS List2 og 3, beregner jeg strøm i L2 slik: iL2=(P - uL1*iL1 - uL3*iL3)/ uL2. Bruker forøvrig RPi med Mbus2USB-converter, program i C++/C (mulithreaded) og streamer HAN-data over WiFi til en MonetDB SQL-database. MonetDB går på en Nano PC T4 med 64bit Ubuntu. For visualisering bruker jeg Highcharts og eCharts (Java Script, html5), servet fra Nginx, uWsgi og Flask på Nano PC'en. Henter data fra databasen vha JSONP.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.