Gå til innhold
 • Bli medlem

Tore Andre Rosander

Medlemmer
 • Innholdsteller

  113
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Tore Andre Rosander vant dagen sist Februar 24 2017

Tore Andre Rosander hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

72 Excellent

Om Tore Andre Rosander

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Domoticz
  Annet

Nylige profilbesøk

867 profilvisninger
 1. Hvorfor bruke AKT når du kan få det rett fra entur? Besøk entur.org De har åpent API, eget sdk med kodeeksempler og de har data for så å si alle kollektivselskaper i landet. Da kan du også hente ut mer avanserte reiser med bussbytte, fly, tog, båt o.l. Du kan feks koble opp mot kalenderen din for å få reiseforslag basert på avtalene du har den aktuelle dagen. Alle ruteplanleggere og sanntidsdata hentes derfra, vi var faktisk blant de første som tok i bruk apiet i et produkt vi utviklet der jeg jobber.
 2. Tenkte vi kunne samle smarte og morsomme kommandoer til Alexa. Er det noen som har funnet noe lurt hun kan gjøre? Har funnet noen morsomme kommandoer på nettet selv: "Alexa, tell me the truth" "Alexa, shirley you can't be serious" "Alexa, speak like yoda" "alexa, can you sing a song" Den siste er morsom på så mange nivåer Spesielt "my wifi left me" sangen.
 3. Den klossen på midten må du nesten leve med, nesten alle omformere som skal takle større mengder ampere er ganske store. Jeg synes ikke prisen var så gal heller, omformere og strømforsyninger pleier å være dyrt.
 4. Kan dette være noe av grunnen? https://www.digi.no/artikler/tusenvis-av-amazon-kunder-ble-rammet-av-massiv-feil/377357
 5. Jeg bruker HA-bridge for å styre enheter i Domoticz via Alexa og har kun fått en slik feilmelding én gang og da hadde selve HA-bridge-en krasjet.
 6. Problemet er jo at LED stripen trekker den strømmen den vil ha, dersom strømforsyningen har en sikring ryker den hvis ikke så begynner den til slutt å brenne. Er det RGB vi isnakker om? Og hvor mange LED pr. meter? Selv 30 RGB LED vil trekke 1.8A på full styrke.
 7. Ett annet bruksområde er å koble dumme tv-er til smarthuskontrolleren, med HDMI cec kan du enkelt lage script eller koble til direkte med SSH for å skru av og på tv-er, endre volum, endre kilde på forsterker etc.
 8. det er 20ma for hver farge i hver LED (60ma pr LED full styrke på alle fargene), 1A blir altfor lite. EDIT: Om det er RGB vi snakker om.
 9. TP link adapteret kan forresten integreres direkte mot alexa
 10. Ja den skal være klokket til 1ghz og med 512mb ram så holder det akkurat til de fleste prosjekter. Jeg har ett par vanlige zeroer liggende men det var veldig upraktisk og ustabilt med wifi dongle på de og med kun én usb otg port så ble det bare styr med usbhub osv. Den nye versjonen åpner for en del nye muligheter, bestilte en for å teste tidligere i dag (ble shippet ut etter kun 2 timer) den forrige har jo vært utsolgt hundrevis av ganger siden den ble lansert så var kjapp på avtrekkeren denne gangen
 11. For de av oss som driver med DIY så har det nå kommet en Raspberry Pi Zero med innebygget wifi og blåtann. Prisen ligger på en hundrelapp så her kan man fort finne mange bruksområder. https://thepihut.com/products/raspberry-pi-zero-w
 12. Jeg vil tro man må betale for maskinvaren i tillegg men det står ingenting om dette i artikkelen. " Nå tidlig tar vi i overkant av en dollar per sensor per måned. Men det er bare en start. Dette kommer til å bli vesentlig billigere etterhvert, sier han. " Det ser ut som de skal tilby en form for hardware-as-a-service og de sammenligner seg med infrastrukturen ett teleselskap drifter. Så kun basert på artiklene jeg har lest kan det se ut som forretningmodellen er å selge tilgang til data-en som sensorene samler inn noe som får meg til å spekulere i at dette er beregnet på bedrifter.
 13. Legg merke til at det koster rundt 10kr pr sensor pr mnd. Og kommunikasjonen mellom sensor og gateway er egenutviklet (LES: låst, lukket og utilgjengelig) så du er tvunget til å hente data fra deres nettsider. Så utenom batteritiden så ser jeg ikke så mye unikt med dette systemet, det kan jo hende de også har god og stabil rekkevidde men jeg kan se noe særlig informasjon om dette.
 14. Kjør på, men som sagt så kommer jeg til å gjøre noen endringer på feeden i løpet av noen dager men poster oppdaterte url-er her når det er gjort.
×
×
 • Opprett ny...