Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Øystein Jakobsen

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Øystein Jakobsen sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. For de som bruker Home Assistant (og sikkert andre også) så har jeg laget et oppsett likt det @ArnieO skisserte i det opprinnelige innlegget, dvs. henter priser fra ENTSO-E med valutaomregning basert på kurser fra Norges Bank. Scriptet kan lett kjøres hver time via crontab og publiserer prisene på MQTT. Kode og dokumentasjon ligger her: https://github.com/oysteinjakobsen/fetch-day-ahead-price
  2. Takk @MbenzNo og @Jarle F for gode svar, det var svært oppklarende. En annen approach som jeg gjerne vil ha kommentarer til: I borettslaget er det snakk om å bytte ut kjøkkenhettene med en nyere modell, og da tenker jeg følgende: I hetta sitter transformatoren som gir strøm til aggregatet med trinn 60/130/230V. Om jeg opererer ut trafoen fra den gamle hetta så burde jeg kunne montere opp og styre denne med et relé kontrollert av en Arduino eller Raspberry. Reléet vil dermed erstatte bryterne på hetta. Arduinoen kan rimelig enkelt settes opp til å ta imot kommandoer via MQTT som jeg uansett har som en komponent i Home Assistant-oppsettet. Høres dette ut som en god løsning når jeg uansett går for å bytte hetta? Tenker iallefall at dette burde være overkommelig å sette opp for en som ikke kan så mye mer enn U=R*I og P=U*I ?
  3. Mange steder blir det sagt at en dimmer ikke er egnet til å regulere avtrekksvifter, men jeg har ikke sett en god forklaring på hvorfor. Ofte hører jeg at vifta støyer når den kjører på lavt turtall. Jeg forstår det slik at en kjøkkenhette med regulering i tre trinn faktisk styrer vifta ved å regulere spenningen, f.eks. i trinnene 60/130/230V. Jeg ønsker et oppsett der jeg regulerer vifta, gjerne i de samme tre trinn, men styrt via z-wave fra Home Assistant. Jeg ønsker ikke trinnløs regulering helt ned mot 0. Så derfor spør jeg: Om dimmeren (f.eks Qubino) programmeres via smarthus-sentralen til å sette vifta på 60/130/230V, altså samme som det kjøkkenhetta (eller en bryter som CT/2 gjør), vil det da bli noe problem? Jeg er som sagt ikke veldig bevandret i el-lære, så kan noen evt. kaste lys over hva som er forskjellen mellom det en dimmer gjør og det villavent-hetta gjør?
  4. Mitt første innlegg her på Hjemmeautomasjon ? Har også en VV450 og opplegge ditt @MbenzNo virker som et bra opplegg! Det har gått en stund siden du rigget dette nå; kan du si noe mer om dine erfaringer? Og et annet spørsmål: Er det mulig å få en elektriker til å rigge opp et slikt opplegg på en "godkjent" måte, eller er og blir dette et hack som er på tvers av alle regler?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.