Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

2jan

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

2jan vant dagen sist 28. februar 2022

2jan hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

2jan sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

14

Nettsamfunnsomdømme

  1. I have finally been able to set it up as a speaker, through Fully Kiosk Mode. Now I can send tts messages :)
  2. I have not been able to set it up as a speaker nor anything else than stock home assistant stuff. Think I will look into replacing it with something that is more customisable.
  3. For de som er interesserte i å bruke data fra ID-lock 150 I Home Assistant, feks trigge automasjoner basert på om opplåsing skjer ved hjelp av kode 1, RFID, feiltastet kode etc så er det mye som er mulig ved å bruke event plattformen. Jeg har lagt til et eksempel i z wave js dokumentasjonen av hvordan en kan trigge en automasjon når låsen åpnes med keypad her: https://www.home-assistant.io/integrations/zwave_js#node-events-notification
  4. Jeg kjøpte den på finn.no så prisen er ikke som ny, men har sett pris på €485 her. Ellers er GDX.no forhandler i Norge, men ser ut som de er tomme.
  5. Jeg fikk tak i et Akuvox IT83a som er et 10" Android-basert touch display med et spesiallaget operativsystem for intercom, kamerafeeds etc. Det som passet meg fint med panelet er at det er forsynt med strøm via POE og at det var verifisert til å virke med Home Assistant native applikasjon (tråd i Home Assistant Norge tråden på Facebook). Jeg skriver denne posten dersom andre ønsker en tilsvarende løsning og lurer på hvordan det fungerer. Etter å ha pakt ut displayet fra esken satte jeg i POE forsynt nettverkskabel, og systemet var kjapt oppe å gå. For å installere tredjeparts applikasjoner som Home Assistant, må .apk fil lastes ned (jeg googlet "Home Assistant apk" og gikk for topptreffet. Så åpnes en nettside fra PC/Mac med IP adressen til panelet (den kan du finne i panelet under settings). Default passord er admin/admin. Inne der velges Phone --> App og Home Assistant kan installeres. Etter det kan noen innstillinger defineres nederst i Phone --> Key/Display menyen, feks at Home Assistant skal startes opp som standard etter reboot. På panelet kan en også stille inn skjermsparer- og sovetid på displayet. Deretter var det tid for å installere panelet på veggen. Dette panelet stikker litt ut på baksiden der POE kontakten er, så det må være en elektrikerboks der det skal innstalleres, evt sette inn en jukseboks. Jeg var såpass fremsynt at jeg la opp et nettverkspunkt på veggen ved inngangen da jeg bygde huset for 7 år siden. Veggfeste følger med og var enkelt og greit å sette opp. POE kabel settes i baksiden, og displayet settes på veggfestet. Med en settskrue under kan en låse det fast. I Home Assistant laget jeg et eget Lovelace dashboard og en egen bruker til displayet og logget inn. Deretter kan språk settes til norsk, at det nye Lovelace dashbordet skal være standard til denne brukeren og at menylinjen skal være skjult. Sluttresultatet er bra, jobben blir nå å lage til innholdet. Jeg tror dette blir en vesentlig forbedring av smarthuset for hele familien! Noen saker jeg har lyst å utforske videre/ønsker jeg har: - Vekke skjermen basert på bevegelse eller at døren åpnes så slipper jeg unna et tastetrykk - Bruke høyttalerne på den til å spille av alarmlyder etc, ønsker å ha den som media_player entity I HA.
  6. Stemmer, tror jeg må satse på det jeg også. Ser ikke ut til at det går an å sette temporary codes på samme måte som det går an fra låsen hvertfall. Men automasjonen burde jo funke greit Trenger en kode som bare virker når vaskehjelpen kommer!
  7. Gjøres det ved å sette en kode via en automasjon og så x antall timer senere så kjøres en ny automasjon som sletter koden igjen? Eller er det en tjeneste som kjøres hvor låsen selv sletter koden etter en stund?
  8. Jeg har et hus der jeg har 14 sløyfer med vannbåren varme fordelt på to samlestokker med hver sin HeatIt Z-Water for styring. Dette fungerer utmerket i normal drift og varmen styres fint i de rommene jeg ønsker varme på. 6 av sløyfene har jeg i praksis aldri brukt de 6 årene siden huset var nytt (4x soverom, vaskerom, bod/lager). Kan det by på problemer at jeg aldri kjører vann gjennom de kursene? Jeg kunne fort satt opp en automasjon som spylte gjennom de kursene med en gitt frekvens, feks månedlig/årlig.
  9. Takket være dette fant jeg også denne linken som fortalte mer om batteri vs usb strøm og hvilke parametre som burde endres og forslag om hva de skulle settes til! Firmware oppgradering til 1.14 gikk fint (selv om det var rart filformat - pun intended). Hvis noen lurer så er det bare å peke på exe filen fra zwavejs2mqtt panelet for å oppgradere firmware.
  10. J Ja noden er våken hele tiden. Jeg intervjuet noden i går kveld og sjekket loggen i etterkant, der viser det seg at den sier usb powered nå, og at den fungerer som repeater, så det ser ut til å være ok. Jeg synes det var rart at den fremdeles insisterer på å gi data kun hver time, selv på strøm, så jeg endret den parameteren fra 3600sek til 1200sek til å starte med.
  11. Ble det noen løsning på dette problemet? Jeg byttet fra batteri til USB i går fordi jeg trenger at denne noden er en repeater, men det ser ikke ut til at den forstod at den nå er på strøm utenom at batteriet alltid er 100%. Jeg tok derfor exclude og include node, men fortsatt ser det ut som den tror at den er en batterienhet og vil derfor ikke rapportere data ofte og heller ikke være repeater (det som er viktigst for meg)... Jeg bruker ZwaveJS2mqtt og Home Assistant, men tipper det ikke har så mye å bety..
  12. - badges: [] cards: - entities: - entity: input_select.villavent_fan show_header_toggle: false type: entities - entities: - entity: input_number.villavent_temperatur show_header_toggle: false title: Temperatur settpunkt type: entities - cards: - entities: - entity: sensor.villavent_temperatur_tilluft name: Tilluft - entity: sensor.villavent_temperatur_fratrekk name: Fratrekk name: Temperatur show: state: true type: 'custom:mini-graph-card' - entities: - entity: sensor.villavent_viftehastighet_tilluft name: Tilluft - entity: sensor.villavent_viftehastighet_fratrekk name: Fratrekk name: Viftehastighet show: state: true type: 'custom:mini-graph-card' type: horizontal-stack - entities: - entity: sensor.villavent_rotor_state_text type: glance - entity: sensor.villavent_filter_elapsed max: 365 min: 0 name: siden filterbytte severity: green: 0 red: 365 yellow: 300 theme: default type: gauge unit: dager - entities: - entity: sensor.villavent_rotor_state - entity: sensor.villavent_utetemp - entity: sensor.villavent_alarm - entity: sensor.villavent_alarm_details - entity: sensor.villavent_temperature_set_point title: Midlertidige type: entities icon: 'mdi:fan' Det er noen triks for å få dette til å fungere, feks at endring i temp settpunkt (input_number.villavent_temperature) trigger en node-red automasjon som trekker fra 11 fra verdien og kjører en modus.write_register service call
  13. Mitt er nok bare et eldre aggregat, samme modellnr. Tror de byttet registerkoder en gang etter mitt ble innstallert (2014), men prosedyren skal ellers være lik.
  14. Jeg bruker register 601, ellers er det rett frem i Home Assistant hvertfall med yaml config under. Etter skifte resetter jeg timeren på villavent-anlegget, og det gjenspeiles i HA med en gang.. - name: Villavent filter elapsed hub: villavent unit_of_measurement: days slave: 1 register: 601
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.