Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

King-Nothing

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

King-Nothing sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for alle svar, veldig nyttig! Jeg kommer til å gå for Homey også får jeg heller ta jobben med å sette det opp, det er vel uansett litt av morora tenker jeg da. Når det gjelder badet så tenker jeg at jeg egentlig ikke trenger å styre lys mer enn at det skrur seg på når jeg kommer inn i rommet og skrur seg av når jeg går. Da holder det vel å kjøpe en slik for å detektere bevegelse: https://www.elektroimportoren.no/fibaro-bevegelsessensor-2-zw5/4512367/Product.html?Event=livesearch også ha en slik for å kunne styre spot`ene til å skru seg av/på? https://www.elektroimportoren.no/fibaro-dimmer-2-250w-fgd-212/4512380/Product.html?Event=livesearch Og for å kunne styre temp på gulvet så holder det med denne? https://www.elektroimportoren.no/heatit-z-wave-termostat-16a-hvit/5430499/Product.html?Event=livesearch Og dersom det av en eller annen grunn ikke skulle fungere tilfredsstillende med sensor for å skru lys av og på, så er det vel bare å fjerne sensoren og evt programmere til å skru av/på lys når jeg velger selv via Homey? Har dere noen tanker om hvor lenge varmekabler må stå på for å gi god varme? La oss si at jeg har 25 grader på badet til vanlig, men ønsker nattsenking. Vil det da f.eks holde å senke til 15 ved midnatt også øke til 25 grader 1-1,5t før man står opp?
  2. Jeg er fersk innen smarthus, men hadde egentlig bestemt meg for å bruke Homey som sentral og bruke div Fibaro-produkter til å styre lysdimming, varmekabler etc. Vi bygger nytt bad (skal rives på mandag) og har da snakket litt med elektriker ang å montere inn sensor for varmekabler og lys under bygging. Han har flere ganger advart mot Homeey/Fibaro og mener at dette både er avansert og at det generelt er en del trøbbel med det. Komponenter som detter ut etc. Man må være "veldig interessert i programmering for å klare å installere/bruke det". Det jeg har sett virker ganske enkelt, men jeg har jo ikke brukt det, bare lest og sett bilder. Han anbefaler Eaton xComfort og skryter veldig av at dette er en gammel traver i markedet, stabilt og enkelt. Sier også at mye kommer og går i denne businessen, men at xComfort har vært her lenge og kommer til å være lenge. Må jeg glemme alt jeg har lest og heller satse på xComfort? Eller har han kanskje en god avtale her, slik at det også er en grunn til at han vil at jeg kjøper dette systemet (via han)? Badet rives på mandag, så må bestemme meg i løpet av noen få uker og setter veldig stor pris på innspill her! Her er litt info om hva jeg skal:
  3. Bruker du da Aeo Tec i hovedsak for å registrere bevegelse som så skrur på lys eller til andre ting også? Jeg tenker at det er smart å også ha styring på varmekabler, f.eks nattsenking, det må jeg få med. ?
  4. Vi bygger nytt bad og jeg er heeelt fersk på dette med smarthus, så trenger litt råd. Har Hue/IKEA, Sonos og Verisure/Doorman i dag og planen er å snart sette alt dette i system via Homey. Nå styres alt litt hver for seg. På badet tenker jeg at jeg vil ha èn flow som skrur på lys og starter Sonos (som spiller via integrerte høytallere i taket), samt lage én større flow som inkluderer å skru av lyset på badet sammen med mange andre rom. Vil det da holde å kjøpe en Fibaro dimmer og montere inn denne til lysene? Eller burde jeg / må jeg sette inn noe mer når som alt uansett skal rives?
  5. Takk for svar! Ser at det er myye som støttes, så det er ikke noe problem å bruke det jeg allerede har av andre system opp mot denne ihvertfall. Så man kan ha både IKEA sin og Homey og de snakker da bedre sammen enn om lysene går direkte til Homey? Eller brukes Hue bridge til dette? Har jo kun litt lys, alarm og et par høytallere fra Sonos, så vet ikke om jeg vil merke noe forskjell på vanlig og pro?
  6. Ja, men det funker nok. Selv om dimmeren er ny for 2 uker siden. ? Denne styrer to spotskinner i gangen der vi har soverom, så tenker at det stort sett holder at de senkes når vi legger oss og øker på morgenen, men greit å ha mulighet til å dimme manuelt også.
  7. Hei! Jeg har litt forskjellige smartprodukter i huset, og oppdaget nylig Homey som kan være gudfaren til alle og styre de samlet. Men da dukker det opp litt spørsmål, som jeg er sikker på at dere vet. ? 1. Jeg har i dag Philips Hue, IKEA trådfri, Sonos, Verisure og Doorman. Så vidt jeg vet kan alle disse styres via Homey? Finnes det en god oversikt over hva som støttes? 2. For å kunne sette opp en flow som f.eks skrur av alarm og låser opp dør, må man inn med passord/kode til disse. Anses dette som trygt? Leste at de lagres lokalt på min Homey, og ikke i skyen, så det virker greit? Eller? 3. Hvilke hub`er / bridge`er kan Homey erstatte? Har ikke kjøpt IKEA hub ennå, blir denne overflødig? Samme med bridge til Hue? Eller må man fortsatt ha disse? 4. Er det vanskelig å konfigurere disse flow`ene? Jeg er en over snittet IT-interessert fyr og forstår meg en del på bl.a koding av websider. Skjønner at det helt sikkert ikke har noen sammenheng, men tenkte at det kan komme til nytte for å lettere kunne forstå hvordan dette skal settes opp. 5. Ser at man kan kjøpe Fibaro dimmer som installeres inni eksisterende av/på-bryter. Kan denne også installeres i eksisterende dimmer? Slik at lysene fortsatt kan dimmes via bryter, men også i en flow i Homey? 6. Er Homey et godt kjøp nå, eller er det andre man burde se på? Har ingen planer om å utvide med så veldig mye akkurat nå, men noe blir det jo etterhvert. Dog tror jeg at det kommer til å begrense seg til anleggene jeg allerede har nevnt, og komponenter som brukes sammen med de. Tusen takk for alle svar! ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.