Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

thoj

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

thoj sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

8

Nettsamfunnsomdømme

  1. Farlig seint å svare. Får opp at låsesatus endrer seg men ikke hvilken pin/bruker som er brukt. Rimelig sikker på at denne informasjonen ikke blir overført/ikke finnes.
  2. PIDen vil jo bare spytte ut et tall. Så det å konvertere dette tallet til hvilke laster som skal av og på er i grunnen bare en prioriteringsak. Jo nærmere 0 jo mer skruer en av. Det som er kinkig er at det er noe treghet i en PID og en kan risikere at mye blir skrudd på i begynnelsen av timen og mye blir skrudd av på slutten hvis en reguler etter kWh per time. Det skal la seg gjøre men det er en vrien optimalisering. Jeg tror kanskje det er enklere å justere inn etter derivatet (stigningstallet) på kWh per time. F.eks se på siste minutt å se hvor mye kWh har steget. Så er det bare for PID å treffe 0.16kwh per minutt. Jeg tror personlig en PID er en litt dårlig løsning for akkurat dette problemet. Men det lar seg nok gjøre. Jeg synes hele den nye nettleiemodellen er rimelig idiot. Det virker så halvt med trappetrinn. En kunne jo bare hatt en kurve. En kunne ha en effektledd per dag slik at jula ikke ødelegger hele desember osv. Er så mange muligheter og dette skitet er det de kommer opp med. 😫
  3. Hehe ja var kanskje det. Er bare jeg som har tenkt litt for mye på denne problemstillingen 🤣 Hvis du setter tak på f.eks. 38 amp. hvordan vet easee hvor mye resten av huset trekker? eller er der jeg som misforstår noe her? er det tibber som sender dennen infoen til laderen?
  4. Det er effekten AMS måleren ser som bestemmer. Så eneste fornuftige måten å regulere seg inn på <10kWh/h er å ta effektverdien fra AMS måleren å sette ned amperen på laderen/eventuelt droppe andre laster. Eventuelt regulere opp laster hvis en ligger under. Heldigvis har en litt tid på å regulere seg inn hvis du ligger over 10kW. Det som har vært snakket om i tidligere tråder har vært en PID algoritme. Den skal prøve å treffe 10kWh hvær time. Den spytter ut et tall mellom 0-100 hvor 0 er minimum last og 100 er maks last. Ut i fra det skal det fint la seg gjøre å f.eks justere ned amperen på laderen i trinn. 0 blir helt av. 50 er 5a osv.... Jeg tror kanskje det lar seg gjøre med en litt enklere regulering gitt at en baserer seg på at kun laderen skyver deg over 10kWh/h Som også er tilfellet hos meg. Jeg vil nok gjøre det som dette: Rest kW = (avlest kW) - (target kW, f.eks 9kW) Easee amp = Rest kW * faktor (0.68). Så er det bare å justere inn faktoren. Jeg antar 0.68 er greit for 3 fase lading. Det som er litt kinkig med denne reguleringen er at en må ha noe slingringsmonn. Pga du kanskje ikke får med deg kortvarige peaker. (Fra f.eks stekeovn). Derfor kan det være lurt å lese av kWh/h fra måleren også og hvis den nærmer seg 10kwh/h så bare sett lading på pause. Her kan en også se på stigningstall osv. Kun fantasien setter grenser 😁 Når alt dette er sagt synes jeg det er rimelig drøyt at en skal se på maks forbruk på natta også. Så lenge det er sånn er det bare en cash grab.
  5. Jeg følte jeg ikke var gjeldsslave nok så jeg har gått i gang med å bygge helt nytt hus. (Protip: Aldri gjør dette) Jeg er kommet til Ventilasjon. Det er HSH som bygger, så jeg er litt låst til leverandør. Men utgangspunktet er et Flexit Nordic S4 aggregat til hovedhuset og en Flexit Nordic S2 til praktikantdel. Er det noen som har erfaring med styring av disse? Målet mitt er å bruke egne sensorer (Zigbee) f.eks. på bad så kjøre ventilasjonen etter dise. (Litt pga pris på sensorene til flexit, men mest fordi de rett å slett er for store og stygge) Leverandøren sier aggregatene har både Modbus og BACnet. Hvis det stemmer bør det vel ikke være noe problem? Erfaring / tips mottas med stor takk
  6. Det er jo like naivt å tro at ting kjøpt i Norge er trygt som ting fra aliexpress er det. Det er lov å bruke hodet. Er en usikker, test utstyret nær eller over maks belastning mens du følger nøye med på varmeutvikling. Det er nesten den enste måten å faktisk verifisere at det er trygt. Hvis du åpner disse veldig trygge smartpluggne kjøpt i Norge finner du så å si altid nøyaktig de samme komponentene som du finner i de fra aliexpress. Naturlig nok fordi alt kommer fra de samme fabrikkene i Kina. Dessuten er jo veldig mye av "House brands" I Norge white label tuya utsyr. F.eks. iiglo fra komplett. Cotec fra clas olson osv.
  7. Har du satt Chrome til Japansk Locale/Språk? Japanere liker veldig godt å vise slike klokkeslett https://en.wikipedia.org/wiki/Date_and_time_notation_in_Japan
  8. Etter litt prøving og følge med ca hvor mange timer VVBen (200l) kjører effekt per døgn har jeg funnet ut at ca 4 timer er nok selv med en dag med høyt forbruk. Med det finner jeg de 4 billigste timene i døgnet og skrur på i de timene. Kjører homeasisstant. Mister litt "effektivitet" med at det av og til blir billigste timer per døgn før og etter midnatt. Men tviler på at det er så mye å hente uansett så gidder ikke fikse det. De billigste timene i døgnet er så å si altid mellom 01 og 05. Når det gjelder effektstyring har jeg gitt litt opp. Siden Jeg aldri vil klare å være under 5kWh på timen med mest forbruk eller over 10kWh. Så jeg er stuck i et effekttrinn. Får bare lov til å ha 16amp på elbilladeren. hvis jeg hadde fått lov til å få 32 hadde det kansje vært mer aktuelt. Dessuten: Det er jævla naudent at høyt effektbruk på natta skal telle med på effektrinn!
  9. Nei det er det nok ikke. ZHA er vel ikke oppdatert lengere? Sånn ser det ut i Zigbee2Mqtt: En ting til jeg glemte. Hvis du har kjerring / unger som smeller med dørene holder ikke batterilokket godt nok. Jeg fiksa det enkelt med tykk gjennomsiktig teip på langs av "sprekken" til batterilokket. Etter det klarer til og med ikke kjerringa å smelle det av. 🤐
  10. Ville bare dele min erfaring med disse også. Jeg har en easycodetouch og en easyfingertouch begge med zigbee modul og koblet opp mot home assistant med z2m. Etter z2m kom med støtte for alt av funksjoner (pin, keep locked, osv) funker de helt genialt! Jeg har satt opp automation som holder låsene ulåst mens en av oss er hjemme og det ikke er natt. Er nesten helt unødvendig å taste koden eller bruke fingeren. Home assistant appen er kjapp nok at når vi kommer inn i hjemme sonen er låsen allerede oppe før vi er ute av garasjen. Eneste negative er at det virker som batteriene som kom med låsene var dårlige. Den ene peip og tulla(datt ut av zigbee nettet og registerte doble trykk på koden) helt til jeg bytta til noen kjell&co batterier. Etter det har det vært dønn stabilt.
  11. Hei Bra at noen hadde bruk for dette! Jeg har også flasha totalt 6 stk av disse nå. Det vanskeligste synes jeg er å få jordledningen på plass igjen etter flashing. passer jo aldri i hullet! 😁 Fant dessuten en usb-ttl flasher som kunne levere nok strøm så jeg slapp ekstern power. Har du noen link til den ESP32-C3 modulen?
  12. Jeg har testa Develco pluggen på 13A (Tesla lader) i 24 timer. Det er så å si igjen varmeutvikling fra den så jeg er rimelig trygg på at de kan takle 10A kontinuerlig. Men det er kommet et annent problem. Av og til ser det ut som pluggen resetter kWh telleren tilbake et random tall. Hvis den hadde resatt til 0 hadde det vært greit men den går plutselig tilbake f.eks. 4kWh. Så den kan gå fra 54kWh til 49kWh helt plutselig. Noen som har oplevd det samme?
  13. Tøft. Min pax calima fra 2018 ser ut til å ha fått spader (går på 100% uansett) sansynligvis pga gåen fuktsensor. Jeg skal prøve meg på en reklamasjon men har irritert meg lenge over at jeg ikke får den smart. Det er kun lokal kommunikasjon til denne vifta? Du er ikke avhenging av noe skytjeneste? Hva betyr dette? Koble til med nRF connect og hente ut verdien til den guid? Edit: av en eller annen grunn fikk jeg for meg at denne vifta faktisk hadde wifi. Men set jo nå at det bare er Bluetooth. Da blir det samme styr som med pax calima 😒
  14. De unifi flex switchene er helt geniale. (Unifi systemet er generelt helt genialt) Satt opp en 8-porter poe switch i teknisk og trakk ledninger diverse plasser. Bla til sikringsskap hvor jeg satt en flex. Derfra kabler til garasje og stue. Fantastisk å kunne sette switcher overalt selv uten strøm/stikk i nærheten. De er jo billige også!
  15. thoj

    Yale Doorman L3

    Da har jeg installert og brukt denne i et par dager. Funker utmerket. Rett inn i zigbee2mqtt (edge). Får inn events og kan låsse opp rett fra homeassistant. Kan også styre volum. Litt knot å legge inn koder og brikker men greit nok 😊 alt i alt veldig fornøyd foreløpig. 👍
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.