Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

dgooglr

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av dgooglr

  1. Så for oss som ikke er så tekniske så bruker man en Arduino for å simulere en fjernkontroll som man kobler mot en rf transmitter(feks broadlink?) Er dette vanskelig å få til?
  2. Det må da gå ann å lage en maskin som man fester på en nøkkel. Dersom nøkkelen er i den posisjonen så rapporter låst? i kombinasjon med en dør sensor f.eks? Noen handy folk der ute ?
  3. Noen som har prøvd dette: https://github.com/Nickduino/Somfy_Remote
  4. Ser Yale doorman har noe men kun kode på innsiden. Fant du en løsning? jeg har en veranda dør med nøkkel. Eneste jeg vil sjekke er om døren er låst. Noen som har løst dette med en dør sensor?
  5. Sånn 1100 er det man må ut med og dette er eneste løsning?
  6. Kult. Ja posisjon hadde vært optimalt å fått til. Er det enten fullt ut eller kan man definere antall trykk feks
  7. Hei, Jeg er godt igang med min home assistant setup og nærmer meg slik at jeg også ønsker at markisen går ned automatisk når jeg sier movie time Har en somfy kontroll, og har lest og lest og ser ikke ut til at man kan benytte seg av broadlink, RFXcom433 er utsolgt. Leser at utfordringen er at somfy bruker en rolling code. Er det noen som har fått det til? Har en slik fjernkontroll: https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiqg4rtjuHhAhXDcJoKHWRgDOIQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F290974825902613328%2F&psig=AOvVaw2_SolksN2hnNDN7SB-fpaW&ust=1555933697448864 edit: ser at kjell.com har denne https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/smarte-hjem/433mhz/styreenheter/rfxtrx433xl-usb-kontroller-p88434?gclid=CjwKCAjwqfDlBRBDEiwAigXUaEcdL4PwA26GW7mVUSLHag3ycgoUELwinvyroaM9dg3VQJL7gjyq2hoC3eYQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds er dette virkelig eneste option? Koster jo litt
  8. Tenkte mer om man skal kjøpe inn utstyr på forhånd:)
  9. Når vet man om man trenger fibaro bypass i en dimmer 2 ?
  10. Er iallefall utrolig bra det finnes folk som deg som hjelper til Hue dimmer: https://www.komplett.no/product/862861/hjem-fritid/smarte-hjem/smartbelysning/lysbrytere-og-dimmere/philips-hue-dimmer?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycHjXpZMVFSeK34pzhBwzJwzieuglLqccFaf9w-440t-JpZHr4QnCXoaAshZEALw_wcB&gclsrc=aw.ds# Fristet til å gjøre det enkelt etter å ha pratet med deg: steder med spotter så blir det fibaro dimmer 2 + sted hvor jeg har noen dimbare pærer (ikke hue). Utover det så blir det hue pærer og hue dimmere. Og så får familien prøve å lære seg å ikke skru av med bryteren.. Er det lurt at jeg kjøper inn utstyret før elektrikker kommer eller bør de gjøre alt dette også?
  11. Ok. Så dvs alle rom hvor jeg har hue pærer bør jeg avvente med fibaro, og heller bare kjøpe en hue dimmer istedet. Utrolig kompliserte saker dette her
  12. Vi snakker jo 5000 bare for utstyret (vet ikke om jeg også vil trenge noen bypass?) + elektriker Når du sier at hue og fibaro ikke kan kombineres, mener du da at jeg ikke kan ha en hue pære i lampen når bryteren har fått installert fibaro? Kun batteriutstyr fra kina
  13. Ok. Ja den bryter 3 lys. ser jeg vil trenge 10 fibaros, det blir fort veldig dyrt. Finnes det solide alternativer? Jeg har en del hue pærer. På barnerommet har jeg en hue pære vil jeg kunne installere rgbw fibaro og så også kunne styre fargen? Ingen utfordringer med fibaro og hue? fått inn en ladning med produkter fra Kina men må vente på Zigbee2mqtt først:)
  14. Dersom man går for Fibaro Dimmer 2 bak bryteren, så forstår jeg at en snurre dimmer(bryter) ikke vil fungere. Så man må bytte ut med en bryter med fjær? Jeg har en sånn elko med plass til 3 brytere, må jeg da ha 3 fibaro switch eller vil det holde med 1? Finnes det noen god måte å få et anslag fra en elektrikker? Lurer på hva en sånn jobb faktisk koster.
  15. Men er det slik at man bør ta investering å bytte til GU10 pga LED(reduserer strømforbruket)
  16. Fibaro switch må man ha elektriker til det?
  17. Hei. takk for godt svar! Hadde i utgangspunktet tenkt å fjerne de dumme bryterne og enten bare sette på et deksel eller innstiller noe trådløse brytere. Så da ville du anbefalt å heller bare installere fibaro switcher bak bryterne og droppe å bytte til GU10? koogeek: https://s.click.aliexpress.com/e/cDVVAUKd Men går på Wifi så fungerer dårlig synes jeg. Får gå til innkjøp av en z wave USB og få tak i en elektriker til å sette inn fibaro for meg. har man andre alternativer for dimmbare strømkontakter utover Aeotec?
  18. Hei alle sammen, Jeg har satt opp Home Assistant. Denne styrer mine Philips Hue pærer, samt et par koogeek strømadaptere + ledstrips, xiaomi roborock, yale doorman , google home og sonos. Nå har det seg slik at jeg har 3 spotter i gangen, + totalt 5 spotter fordelt på to bad som er av typen mr16, samt har jeg 2 typer lamper hvor jeg har satt på en smartkontakt, men det er kun en av/på. Jeg har lest og lest, og har nå kjøpt litt Xiaomi sensorer samt en zigbee2mqtt usb adapter. Men nå er spørsmålet hvordan bør jeg automatisere disse spottene, lysstoffrør på kjøkkenet og utskifting av disse koogeek produktene da de kjører på 2.4 ghz og faller ofte ut. 1. Bør jeg få en elektriker til å fikse slik at spottene støtter GU10 og sette inn Philips hue spotter og la strømbryteren bare være? 2. La spottene være, men sette inn 3 stk fibaro dimmer 2? 3. For lysstoffrør har jeg vel ikke noe annet valg enn å få en elektriker til å sette inn en fibaro av/på? 4. Ser at Aoetec har en wall outlet som er dimbar, betyr det at lampene jeg har i taket i trappa som jeg normalt sett kan skru av/på med koogeek, men ikke justere styrken på vil la seg dimme med en slik wall outlet?(https://www.elektroimportoren.no/aeotecsmart-dimmer-6-z-wave/4512384/Product.html?Event=livesearch) Jeg har ingen z-wave produkter idag, men skulle jeg velge enten aotec eller fibaro så forstår jeg at jeg også trenger en aeotec Z-stick. Er det noe problem å kjøre både zigbee2mqtt + aeotec Z stick på en raspberry pi 3b+? Digger homeassistant, men veien er lang for å gjøre dette WAF godkjent Antar også at jeg må pelle av dekselet på alle dumme brytere jeg har og sette inn en slags placeholder for å forhindre at noen faktisk skrur av lyset med bryteren og heller gå til innkjøp av trådløse brytere.. Ble litt rotete dette her, men håper dere kan hjelpe meg litt på vei
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.