Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Terje H

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Terje H sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har delt opp smartpærene i "rom" i Phillips hue appen først. Disse rommene kan man styre fra homey som grupper etterpå. På den måten slipper du å programmere hver enkelt pære. Responstiden er neglisjerbar. Koblet noen av lysene om til vanlige Phillips warmdim med en fibaro dimmer 2 som dimmer i noen av rommene i feilsøkingsperioden for å holde WAF oppe på et akseptabelt nivå. Fungerer de spottene også, men siden Hue spottene gir et vesentlig bredere spekter av lysnyanser vil jeg helst ha disse spottene i oppholdsrommene.
  2. Jeg har akkurat fått meg litt erfaring angående homey og Hue Smartpærer. For noen uker siden installerte jeg ca 50 downlights med Philips Hue White ambiance GU10 som pærer. Planen var å koble disse rett mot homey. Jeg gjorde først et forsøk med å installere 6 stykker for å teste. Dette fungerte helt tilfredsstillende. Da jeg installerte de resterende downlightsene fikk jeg derimot litt trøbbel. Homey mistet til stadighet kontakt med enkeltpærer, og om man skulle skru av alle pærene i et rom, måtte man legge inn forsinkelser på 1 sek per pære for at signalene fra de forskjellige pærene skulle nå frem. Likevel var det ofte enkelte pærer som ble hengende igjen etter kommandoen var sendt. Jeg eksperimenterte videre å koble ut store deler av pærene for å se om de resterende ble mer stabil uten særlig endring. Eneste som gav økt stabilitet var å flytte homey i samme rom som de aktuelle pærene, en lite praktisk løsning. Etter en del prøving og feiling kjøpte jeg en Hue bridge, og koblet pærene opp mot denne isteden, for så å la homey styre bridgen. Dette gav et helt annet resultat. Pærene reagerer tilnærmet umiddelbart, selv når kommandoen kom fra Homey. Pærer i grupper opp til 8-10 stykk kan skrues av og på samtidig og oppfører seg tilsynelatende likt vanlige spotter. Pærene som enhet i homyen er helt lik, de reagerer bare utrolig mye mer stabilt og raskere når de styres via bridgen. Så ja, homey kan styre phillips hue pærer direkte, men skal du ha mer en 5 -6 pærer, og i andre rom en det som homey står i, vil jeg på det sterkeste anbefale en bridge.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.