Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Galder

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Galder sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Enda det ikke akkurat var så mye respons så kan jeg fortelle at problemet er løst og hva jeg gjorde i tilfelle noen skulle oppleve noe lignende. Jeg har forsøkt og legge inn pluginen og satt alt opp igjen i Homeseer (relatert til RFXCOM), byttet kabel, byttet usb port, forsøkt å oppdatere driverne i enhetsbehandleren og deaktivert den osv. Men det som løste det var at jeg avinstallerte hele driveren (COM4 i enhetsbehandleren), og deretter startet på nytt, og alt virket igjen! Jeg forsøkte før å oppdatere driverne manuelt men fikk da opp at de nyeste/beste driverne var installert. Men det var tydeligvis allikevel et problem i forbindelse med de.. Da er det bare til å krysse fingrene for at det blir en stund til det blir noe kluss neste gang! Ha et godt nytt år 😃
  2. Hei, jeg har brukt homeseer i noen år og det har for det meste fungert smertefritt (utenom noen få ganger hvor alt "plutselig blir borte" og en må ty til backup). Men for ett par dager siden så fungerte plutselig ingenting, og jeg kom ikke inn på "webinterfacet", og etter å lest i oppstart loggen så var det feil i forbindelse med adressen. Så etter endel googling så endret jeg porten fra 80 til 88, og alt så ut til å fungere som før. Men så fant jeg raskt ut at RFXCOM ikke fungerer, og i oppstartsloggen til homeseer så står det følgende med tanke på RFXCOM: 02.01.2023 22:05:10 ~!~Starting Plug-In~!~Initializing plugin RFXCOM ... 02.01.2023 22:05:10 ~!~RFXCOM~!~42 (InitIO) RFXCOM version is:30.0.0.42 02.01.2023 22:05:10 ~!~RFXCOM~!~42 (InitVariables) No correct Telegram Token available 02.01.2023 22:05:11 ~!~RFXCOM~!~42 (InitTRX) Connect Transceiver #1 on COM4 02.01.2023 22:05:11 ~!~Starting Plug-In~!~Plugin RFXCOM started successfully in 820 milliseconds 02.01.2023 22:05:11 ~!~Starting Plug-In~!~RFXCOM loaded in 977 milliseconds 02.01.2023 22:05:11 ~!~Plug-In~!~Finished initializing plug-in RFXCOM (hva betyr feks "No correct Telegram Token available", kan det være noe her?) Eller så har jeg forsøkt å avinstallere pluginen (RFXCOM), og så har jeg fulgt homeseerskolen for å legge den inn igjen. Alle innstillingene ser riktige ut, men jeg klarer fortsatt ikke å finne ut hva som er galt. Jeg synes egentlig at det er rart at port/adresse feilen har noe med dette å gjøre, men det er jo veldig rart at det skjedde akkurat samtidig. Så kan det være noen innstillinger som jeg ikke vet om som er feil? Jeg legger ved ett par screenshot som kanskje kan være til hjelp. Godt Nytt år, og det hadde vært fint med noen gode innspill 😃
  3. Tusen takk for alle innspill og linkene til bryterne! @ZoRaC jeg hadde helt glemt at det var en liten knapp på de, det er en liten stund siden jeg har styrt med de nå 🙂 Da skal jeg finne noen brytere som passer inn her!
  4. Jeg har sett litt rundt men ikke funnet løsningen på hva jeg lurer på, og det er muligheten for Fibaro Dimmer og lys uten tilkobling til fysisk bryter. De aller fleste her virker veldig enige i at en bør ha fysiske brytere på lys uansett om en har et smarthussystem, men jeg tror at jeg kanskje har et unntak? Jeg hadde en uinnredet kjeller hvor det verken var lys i trappen eller rommene, så jeg satte opp noen lys i kjelleren som jeg ble lei av å måtte slå på en og en. Så jeg koblet alle lysene i rommet til Nexa plugger og kjøpte en trådløs veggbryter som jeg satte oppe (slik at det ble litt lys i trappen når jeg skulle ned). Men det er fortsatt ganske mørkt i trappen, og det er et punkt som muligens har vært planlagt og brukt til lys midt trappen. Så planen er da som følger og bare sette inn en Fibaro Dimmer 2 pille samt et lys der, og så koble den til lysbryteren som jeg allerede har satt opp utenfor døren. Ulempen med dette er veggbryteren er 433 mhz og ikke z-wave, så den forutsetter at hjemmesentralen er oppe og går. Så er det mulig å bare droppe hele tilkobling til bryteren til dimmepillen? Og hvordan gjøres i så fall det når en skal inkludere den i Homeseer? Og er det noen som har noen tips om mulig z-wave veggbryter slik at en kan få en direkte assosiasjon?
  5. Jeg har planer om å lage et rom hvor jeg vil ha en ledstripe skjult bak en list rundt taket ? Men jeg har null peil på LED striper og jeg har lest igjennom en haug med tråder her men trenger litt mer "konkret info" (det burde vært en enkel LED guide (eller finnes en?). Planen: En LED list som går rundt taket, hvor jeg kan både dimme og justere fargene. Omkretsen av rommet er ca 14-18 meter. Så hva er den smarteste måten og få det til på? Det er vel to ting som jeg trenger å tenke på: omformer og styring. Med tanke på feks styringen så regner jeg med at en trenger en Fibaro RGBW kontroller. Og kan jeg da bruke en 12 eller 24V omformer fra stikket og så til kontrolleren, og deretter ut til LED stripene? Etter adapteret eller omformeren så er det vel 12 eller 24V, så kan alt dette gjøres selv? Og hva med lengden på stripene. Er det slik at en kan regne ut at hvis feks listene drar 14.4 W pr. m så blir det 14.4 W / 1,2 A pr meter. Og Fibaroen har kapasitet opp til 12A (eller 6A hvis kun en kanal). så det vil si at jeg kan bruke en kontroller på 12/1,2A = 10 meter (hvis minst to striper)? Så jeg trenger to slike kontrollere og så en omformer fra 220V til 12V på min. 260W? ?
  6. Nei, jeg er helt sikkert ikke den første som gjør den tabben! Og jeg er nok garantert ikke den siste som gjør den heller ?
  7. takk for hjelpen @ZoRaC ? Det var selvfølgelig det som skulle til. Det er første "devicen" jeg har lagt til, men da skal jeg huske det til neste gang. Takk for hjelpen og ha en fortsatt fin helg!
  8. Hei! Jeg har kjøpt en Nexa temperatur og fuktighetsmåler, men jeg klarer ikke å finne den i Homeseer. Jeg har fulgt homeseer guiden og det skulle jo i utgangspunktet være veldig lett.. Ifølge manualen til RFXCOM'en så står den oppført ? Å legge til en sensor er vel kanskje enda enklere, igjen forutsatt at man har valgt riktig firmware og protokoll. Det aller første vi gjør er å gå til Plugins → RFXCOM → Input Devices, og trykker "Clear sensor heard list" for å fjerne eventuelle innkomne, falske signaler vi ikke er interessert i. Da jeg gjorde dette første gang så fant jeg tre 3-4, jeg regnet med at de var gamle (som de helt sikkert var), så jeg slettet de og forsøkte å ta batteriene ut og inn igjen. Jeg har siden prøvd å parre den med "sync" knappen, og jeg har prøvd å bare vente en god stund for å se om den sender noe ut, men det dukker aldri opp noe. Jeg har også flashet firmwaren til siste versjon (jeg bruker RFXtrx433XL. Noen som har noen forslag hva som kan være galt? ?
  9. Beklager, jeg har vært litt borte. Her er det som står under z-wave og associations ?
  10. Det er veldig rart, for det fungerer på to andre noder, samme type Fibaro Dimmer 2. Så det skulle ikke være noe andre konfigurasjoner. Men det er jo ikke all verdens undergang hvis det ikke virker, men bare rart at det kommer opp på noen noder, og ikke andre da de tilsynelatende skulle være "like". Her er to screenshot:
  11. Takk for svar, da skal jeg skjule de fleste for å få litt mer orden i kaoset Men ett annet spørsmål.. I går rett etter at jeg opprettet alle nodene igjen så fikk jeg all data fra devicene. Som en ser av screenshoten så fikk jeg feks opp hvor mange watt som blir brukt (pnkt. 11). Nå er det blankt der, og sånn er jeg ganske sikker på at det var før hele systemet var nede også. Er det noen grunn til at strømforbruk feks ikke vises?
  12. Det virker ut som om det har kommet flere devicer enn forrige gang. Mange devicer gjør det jo bare mer uoversiktlig. Jeg legger ved et screenshot hvor en ser to Fibaro Dimmer 2. Jeg nummererte devicene nedover, så hva er det dere anbefaler og gjøre med de? Er det slik at en bare kan skjule alle utenom 1, 2 og kanskje 8? Er det noe poeng i å slette noen?
  13. Det her er vanskelig å bli klok på. Jeg trodde nå at jeg måtte legge til alle nodene manuelt som første gangen, men da jeg trykte legg til og trykket noen ganger på veggbryteren, så ser det ut som om den la inn alt som var inne fra før? Men det kom jo selvfølgelig opp en haug med feilmeldinger om ditt og datt kunne ikke bli opprettet, så nå har jeg jo ikke kontroll på noe. Men det ser ut til at alt er på plass under "Devices", men alt mangler jo sef navn og beskrivelse osv. Så det må jo gåes igjennom. Men er det normalt at når en starter på scratch at alt en har hatt inne blir funnet og lagt til, slik at en ikke må legge til hver enkelt som første gangen?
  14. Jeg prøvde og deaktivere og aktivere z-wave plugin'en, og jeg har prøvd å dåpe om noen av de andre databasefilene osv. Men alt ser ut til å være borte. Men satser på at jeg klarer å sette opp alt fortere enn det tok og gjøre alt første gangen (da tok det flere dager..). Men fremover så vil jeg altså ta en kopi av hele Homeseer mappa, som ekstra sikkerhet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.