Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

filipn

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av filipn

  1. Trodde det bare var hos meg etter en restart av HA *puh*. Samme feil som du har, internal server error. Prøvd å få ny token uten at det hjalp.
  2. Jeg vurderte å bruke værmeldingen til YR, men den blir for unøyaktig for meg. Det er flere ganger det er en differanse på opp mot 5 grader fra yr og faktisk måling fra netatmoen min. I går var det lettskyet iflg sensoren til YR, men allikevel varmet sola opp huset ganske godt, så litt usikker på hvordan dataene kan brukes når det er en del unøyaktighet. Mulig det må lages en AI i python så den kan tenke selv basert på endel faktorer og historiske data, evt teste ut bayesian sensoren. En ting jeg også kom på nå som jeg merket det, er jo at når temperaturen er synkende fra 23 grader, slik som nå, så ønsker jeg at varmepumpe skal begynne å gå for å minimere at fallet blir for stort, samt å utnytte "restvarmen" til å blåse ut mot den nordvendte siden av huset hvor temp synker raskere enn på sørsiden.
  3. Vi har ganske mange vinduer som er sørvendte, så temperaturen går ganske mye opp i stua og kjøkkenet som er sørvendt, når solen står og varmer fra kl 9 på morgenen til 16-17 de par gangene på vinteren. Problemet er at varmepumpa på kjøkkenet fortsatt står og blåser varmluft når temp i stua stiger og det egentlig er unødvendig å bruke energi på oppvarming, da denne blir tilført av sola. Tanken er jo da at hvis temperaturen går opp raskere enn "normalt" kan jeg anta at det er sola som varmer, da skal varmepumpen justeres ned. (de gangene jeg har gjort dette manuelt, så har jeg unngått at temp stiger 1,5-2 grader over innstilt temp for huset, så det fungerer jo, men jeg ønsker å automatisere det). Dette kunne helt sikkert vært løst med en innetemp > varmepumpe = av funksjon, men da er det mulig at de par gangene temp bare går litt over 22 grader så hadde den da skrudd seg av unødvendig. Foreløpig tester jeg bare med sensorene og ser at jeg får det resultatet jeg vil, som dere ser så er det noe tweaking på min_gradient som må til.
  4. Har lenge irritert meg over at når varmepumpa står på 22 grader og det kommer sol inn på dagen at temp fort kan stige til 23-24 grader. Så etter litt styr på egenhånd fant jeg ut at HA har en trend sensor som nå satt opp med litt logikk for å senke varmen hvis temp går raskt opp i stua på dagen.
  5. Eneste å tenke på er at ovnen blinker "rE - C - <satt temp>" i loop, men så lenge temp er den jeg vil ha på ovnen, så bryr ikke det meg så mye. Ovnene lager heller ingen lyd i dette tilfellet. Jeg skal dobbeltsjekke at det faktisk fungerer, for løsningen fikk jeg onsdag forrige uke, har testet hver 25-26 time at innstillingen faktisk fungerer, nå har ovnene vært av siden jeg testet forrige uke, så 72 timer ish. Skal teste når jeg kommer hjem senere i dag, hvis ikke så mente dama hos Adax at det var noe feil med temp kontrolleren, for oppsettet nevnt over _skulle_ fungere ifølge henne. edit: kan verifisere at det fortsatt fungerer med ønsket temperatur.
  6. Jeg sleit som F med mine neo s4, da de kun er på når temp i huset ikke klarer å vedlikeholdes av varmepumpa (så ca under -10 grader). Vært i kontakt med Adax mange ganger rundt dette, løsningen var å resette ovnen, lagre temp (velge temp du ønsker, så holde F knappen inne til temp blinker), sette samme temp på nattsenking og dagsenking. DA husker ovnen tempen som skal være uansett hvor lenge strømmen har vært borte. Sånn FYI
  7. Jeg har forsøkt følgende i dag: - legge til secure (får samme issues som før) - legge til via stick (fungerer med riktige verdier) - legge til non-secure via HA (får da opp temp 0) Forsøkte også å sette parameter 19 til 600 sekunder, og ikke 60 (veldig lite sannsynlig at temp endrer seg på 60 sekunder på varmekablene på badene), det morsomme da er at temperaturen viser 0 i 599 sekunder, så hopper den til riktig verdi, så viser den 0 i 599 nye sekunder. For de av dere som sliter med at temp er 0, så er det verdt et forsøk å sette parameter 19 (temp report interval) til default (60s). Hopper av og til i GUI til 0, så opp til riktig verdig. Men dette kan jeg foreløpig leve med.
  8. Jeg har hatt problemer tidligere (pre 0.89) med å legge til denne og at den dukker opp som tf033. Testet denne metoden og da dukket den opp som tf056 og alt ser ut til å fungere. har samme issue som over med at temp blir først meldt som 0, så riktig temp. Men har ikke fått sett noe mer på det enda.
  9. stopper docker containeren, gjør endringene i xml filen, starter containeren igjen. Har ikke opplevd at den overskriver i mitt tilfelle.
  10. Fikk nytt svar fra thermofloor: "I cant give any specific date for the FW to be finished. But I expect this is ready within the next month. We will upload FW to our website when it is ready. " En annen ting jeg lurer på om noen kan komme med innspill på. Bruker jeg tf033 "configen", så får jeg ikke opp temperaturen som sendes via gulvføler, men jeg kan stille temperaturen. Bruker jeg tf056 "configen", så får jeg opp temperaturen, men jeg kan da ikke stille temperaturen. Får melding om at den timer ut i OZW loggen.
  11. Jeg forsøkte dette akkurat, men den dukker fortsatt opp som TF033, ingen feilmeldinger i loggene etter at update_config kjøres, litt usikker på hvordan jeg skal feilsøke det. edit: oppgraderte openzwave i docker containeren også, men får den fremdeles opp som TF033.
  12. Du må stoppe HA og gjøre endringen "manuelt" via ssh, da HA har zwcfg filen buffret og lagrer den når den restartes. Du kan evt prøve å stoppe Z-wave network, så gjøre endringen, så starte z-wave network, men er ikke sikker på om det fungerer.
  13. Hei! Fulgt forumet lenge, og valgte nå å registrere meg Har kjøpt to stk trm2fx via elektriker og satt disse opp, slet som nevnt i tråden med at de blir oppdaget som trm2 og brukte xml'en som er lagt ut tidligere (har forsøkt å oppgradere openzwave på HA, men får ikke den nye xml'en, så har manuelt endret på den). Får nå inn temperaturer i HA, men med xml'en får jeg ikke satt temperatur (står at request timer ut når jeg forsøker å sette temperatur via HA), men det vises i det minste riktig. Sliter også med at jeg ikke får sendt nye parametere til termostaten. har forsøkt å resette hele z-wave nettverket mitt, men fortsatt samme problem. sendte også en mail til thermofloor angående at termostatene spammer z-wave nettverket mitt og fikk dette til svar: " Hi, There is nothing wrong with your units. The thermostats will most likely get a software upgrade to fix this in the nearest future."
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.