Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

PetterMV

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

PetterMV sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for godt tips, tar ikke over huset før rundt September så da venter jeg med å kjøpe den til Mai ?
  2. Tusen takk for raske og gode svar! Da konkluderer jeg med at jeg holder meg unna Delta Dore, så bestiller jeg en RPi og HomeSeer-lisens og kjører på med Z-wave gen5-produkter. Bruker da Tibber-appen til å kontrollere Nibe og Easee til å begynne med også får vi se hvor det bærer etterhvert. Gleder meg til å begynne å teste ut dette.
  3. PetterMV

    Valg av smarthus-system

    God kveld, mitt navn er Petter og min familie og jeg skal overta et hus i høst hvor jeg etterhvert ønsker et Smarthus-system. Det er per i dag installert en Nibe F1145 bergvarmepumpe i huset som kan styres via NIBE Uplink så min tanke er å bruke denne sammen med strøm fra Tibber samt Tibber Easee ladeboks med smartlading og lastbalansering. Da bør varme-regulering være i boks, men ønsker også å integrere dette med belysning og mulig alarm(har Verisure i dag men åpen for annet), værstasjon, solskjerming etc over tid så trenger da å starte med en smarthus-hub av noe slag. Noen problemstillinger: - Huset er på 570 kvm med betongvegger og etasjeskiller i betong. Hvordan går dette med Z-wave eller 433 MHz, trenger man ekstra "forsterkere" slik som med WiFi? Pleier enhetene å fungere i "Mesh"? Er det noen systemer som er bedre enn andre når det kommer til range? Ang WiFI blir det nok til å kjøpe et mesh-nettverk (blir nok minimum 5 noder) for å sikre dekning over hele huset. - Huset har også et innendørs svømmebasseng(rom på ca 100 kvm) som for tiden er ute av drift, men håper med tid og stunder vi kan få dette opp og gå med nytt utstyr og enten solfangere eller luft-vann-varmepumpe (hvis det ikke er kapasitet på gjeldende bergvarmepumpe). Hvilke systemer finnes hvor dette kan integreres med NIBE Uplink og Tibber Easee ladeboks for elbil? - Jeg er elektronikkingeniør av utdanning og jobber endel med data og elektroniske systemer så kan noe programmering og elektronikk, men ønsker ikke noe altfor komplisert da hverdagen er hektisk og jeg er redd jeg blir sittende fast i tidsklemma hvis oppsettet tar altfor lang tid. Hva anbefales til en som har noe kunnskap om programmering og elektronikk men som likevel er greit å komme i gang med uten å være for komplisert og tidskrevende og dyrt men samtidig fremtidsrettet? - Har en kamerat som er elektriker som anbefaler Delta Dore, men jeg finner lite om dette systemet her i Norge. Noen som vet hva grunnen til dette er, er det for dyrt, for gammeldags eller rett og slett bare litt utilgjengelig her i Norge? - Skal bytte ut hele sikringsskap med et nytt skap på 3 x 200A fordelt på to målere (en egen en for utleieleilighet). Er det noe jeg spesielt elektrikeren bør klargjøre i sikringsskapet for smarthus siden vi nå skal bytte ut hele skapet uansett? Beklager mange spørsmål og på forhånd tusen takk for svar :-) - Petter
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.