Gå til innhold
 • Bli medlem

com2

Medlemmer
 • Innholdsteller

  65
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

com2 vant dagen sist Mars 15 2018

com2 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

31 Excellent

Om com2

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har fått montert takhengt tørkestativ, og har lyst til å få til å heve og senke ved bruk av motor. Er 6 tau som kan brukes til å heve og senke tørkestativet og tenker å fordele 3 og 3 på hver motor, da vil det være maks 10kg som heves og senkes. Noen som har gjort noe lignende eller kan hjelpe meg på vei med hva slags motor som trengs.
 2. com2

  DIN dimmer?

  PET102 Den kan styres både med RS485 (PEbus), trykk-knapper på selve dimmeren, eller bruke "in"-inngangene på den. Brukte disse før jeg fikk DALI-styring, mener å huske at disse dimmet pent.
 3. com2

  Smart nattsenking Micromatic ETN4

  Hvordan har du tenkt å koble dette opp via ESP'en?... ESP -> transistor -> 24v rele -> ETN4? Ser det finnes 5v rele, men usikker på om man kan plassere den i en 6.2mm non-latching relay. Og om utgangene på en ESP (har kanksje 3.3v, om jeg husker riktig) eller arduino har nok strøm for å aktivere et slikt rele. Jeg har brukt slik rele for å styre noen magnet ventiler... den funker med kobling direkte fra utgang på en arduino, og dermed slipper man transistorer eller andre komponenter mellom.
 4. Modbus er en protokoll som kommunisere med RS485, produsent uavhengig og merke. Vil aggregatet være i nærheten av en PC/RPi så er det bare å kjøpe USB RS485. Hvis ikke skal det ikke være vanskelig å lage en liten dings som leser modbus med MAX485 og sender trådløst med ESP8266 . Er nok av kloke hoder her på forumet som kan sikkert bistå i det.
 5. Har du ekspansjonstank, kanskje det kan være at vannet i den "bytter" plass med vannet i utløpet av tanken. Når vannet i den blir kaldere enn vannet i utløpet og dermed synker og du får den lille duppen. Hos meg ligger utløpets temperatur rundt 57 hele tiden og temperaturen nede ved termostaten er her, ingen dupp når den varmeelement går på. Her er hvordan jeg har satt opp målingene av vvb
 6. com2

  Smart nattsenking Micromatic ETN4

  Har gjort samme tabbe som deg angående plass i sikringsskapet med trafo. Har også tabbet meg ut angående lignende rele'er du har, dog Weidmüller og ikke Phoenix, med at de ikke får plass i sikringsskapet med dekningen på. Har du testet de phoenix rele i sikringsskapet?
 7. com2

  Overvåking varmtvannsbereder

  Sjokkerende lite :S. hvertfall med bare å flytte oppvarmingen noen timer seinere... har logget VVB og har KWh forbruk for hver time siden 2016. Laget litt kode som gjøre en enkel utsettelse av oppvarming til billigste time innen 3 timer utifra logget KWh forbrukt. Sånn funker programsnutten: looper dagene alle dager i året laster inn spot-priser for dagen i array looper timer i døgnet Sjekker billigeste time fra nordpool fra loop-timen og 3 timer fremover og velger billigste (og fjerne den i array'et slik at den ikke blir brukt igjen) Legger til (Brukt-KWh * billigste spot pris) til brukt kr iløpet av året - - 2016 - 5278,2KWh - 44kr 2017 - 5572,9KWh - 48kr 2018 - 1351,3KWh - 40kr Er ikke store summene ved å bruke denne enkelt logikken, da den kun bruker billigste time innen 3 timers vindu. Dette er nordpool elspot priser, de er vel uten MVA tror jeg. Faktorer som kan gjøres for å spare mer: - Bruke tilstedeværelse og da utsette oppvarmingen til billigere tid når ingen er i huset - Sjekke om dusjen har blitt brukt av alle personer og dermed vente med å sette på VVB til billigste tid - Logikken her flytter nå bare brukt KWh i en time til en annen en. Bruker man lite (0.3 KWh) og så flytter man det til en annen billig time, vil man bruke opp den billig time med 0.3KWh og ikke 100%. I real life vil man åpne for billigste timer og la VVB bruke hele timen til oppvarming og ikke bare flytte lite KWh til den slik jeg gjør her. Kanskje utvide logikken her til å gjøre det. Da tror jeg man kan spare mer. - Tilpasse hverdagsrutiner, når dusjer man o.l. Og når man får effekttariff blir det nok en del mer å spare
 8. com2

  Styring av varmtvannsbereder

  Jeg har løst det slik:
 9. com2

  Off Topic-tråden

  Tjenestepiken i kjelleren har alltid litt ekstra tid hver morgen til å fylle ut ;)... Eller så har get.no en TV-guide på nett som fylles med data via et API
 10. com2

  Off Topic-tråden

  Pimpa racket mitt med litt neopixel :) . Helt meningsløst, men gøy!
 11. com2

  Off Topic-tråden

  Ser den, er nok en terskel for mange, men her i huset har det funket uten problemer med de fast-boende (barnepassere/besteforeldre er ikke så fan av løsningen). Man må legge opp til en lett løsning for å styre TV/dekoder. Og bare kopiere en fjernkontroll knapp for knapp, og styre det via telefonen vil jeg si ikke har noe for seg. Har lagt inn alle kanalene og TV program og så kan bare klikke på TV-logoen for å bytte kanal (og eventuelt skru på TVen om den ikke er på) På tablett På mobilen
 12. com2

  Off Topic-tråden

  Jeg har satt en ir-sender på dekoderen (som står i kjelleren) og TVene står rundt i huset, og så styrer jeg det via hjemmeautomasjonsystemet, som får kommandoer fra telefon, alexa eller MiCube.
 13. com2

  Off Topic-tråden

  Jeg dekoder og 4x4 hdmi-matrix i rack-skap i kjeller og 3 tv'er rundt i huset. Har kablet cat6a i hele huset. Bruker nå 3 forskjellige typer HDMI over cat. Bruker et sted passive balun, og funker bra og merker ingen dårlig kvalitet, men krever 2 stk cat6a. Annet sted HDMI extender, funker også smertefritt. Siste sted bruker jeg HDBaseT extender funker også perfekt. Alle løsningene funker, men kommer til å endre til HDBaseT på alt etterhvert, da det er en standard og produsent uavhengig.
 14. com2

  Styre vanning i hage

  Stilig, og godt å høre at de har funket så lenge, satser på like lang leve tid hos meg. Hadde jeg sett Garenda sin bokser og 24v ventiler før jeg startet prosjektet hadde jeg også valgt det tror jeg, de ser fine ut. Jeg bruker billig aliexpress, litt spent om de har overlevd vinteren. Har temp måler i ventilboksen og den har ikke ligget under 1,4grader, så spent når jeg tester om noen måneder. Graver du opp sprinklene eller tar du bare innmaten i dem inn om vinteren? Har du noe automatisk/logikk på vanningen eller har du faste scheduler?
 15. com2

  Skjerm til innfelling i vegg

  Om du skal felle inn i veggen, så må du ha en ramme rundt ellers blir det stygt. Jeg har felt inn tablet i veggen og fikk laget en ramme rundt, og den har blitt helt "flush" med veggen. Er festa med borrelåsbånd. Her er det en dude som har felt inn en ipad i et kjøkkenskap -> https://www.ikeahackers.net/2012/06/ipad-flush-mounted-in-kitchen-cabinet.html
×