Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

nicbra

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

nicbra sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, Har noen av dere fått avlag fra kommunen deres om å få tilsendt krypteringsnøkkelen? Hørte med Sarpsborg kommune om å få nøkkelen til vannmåleren hos oss, men de sier at av hensyn til GDPR så kan ikke denne sendes.
  2. nicbra

    NB-iot

    Har dere funnet ut noe mer om dette? Jeg er interessert i et abonnement som kan koble seg opp mot Cat-M1 nettet. Vurderer nesten å starte enkeltpersonforetak bare for å få tilgang til det.
  3. Ja det hadde jeg nesten glemt. Jeg fikk jo med meg hva som skjedde med panelovnene fra Mill da serveren deres gikk ned. Jeg skal nok se litt mer på muligheten for lokal serving. Selve IoT-biten blir ikke så stor del av oppgava da den går mer på det reguleringstekniske, men uansett fint med tilbakemelding fra dere som antakelig kommer til å bruke dette.
  4. Hei, Det kommende semesteret skal jeg skrive masteroppgave innenfor kybernetikk (reguleringsteknikk). Uten å røpe for mye (den gjøres i samarbeid med en norsk bedrift), så vil dette være innenfor klimakontroll og IoT. Sluttproduktet er tenkt å kunne styres med app eller hub, og i den forbindelse trenger jeg deres hjelp. Jeg har aldri bodd i et smarthus, og heller aldri gått til innkjøp av smarthusprodukter. Det første som slår meg er kompatibilitet. Jeg har vært borti nobø-ovner som krever en egen hub, og lar seg vanskelig styres utenom denne huben. Dette synes jeg er høl i hue, og egentlig bør alle IoT-produkter i et hjem kunne samles i et felles system etter eget ønske. Har dere noen innspill på hva dette produktet bør støtte? Hva er det viktigste å tenke på etter deres mening? Mine tanker: Kunne kobles til wifi og/eller zigbee Åpent API for å kunne integreres hvor som helst etter brukerens eget ønske og kompetanse Støtte for MQTT Mulighet for manuell lokal styring Sånn som jeg ser det så er vel tilkoblingsmulighet og åpent API de to viktigste punktene når det kommer til kompatibilitet, så vil vel resten ordne seg selv? Husk at jeg aldri har vært borti smarthus-emnet tidligere, så derfor ønsker jeg deres tilbakemeldinger og innspill på dette. På forhånd takk.
  5. Siden det er et tregt system vil jeg anta at potensialet for effektstyring er desto større, uten at jeg har regnet eller simulert noe på det.
  6. Is there a place we can follow your progress, like github? Or do you wait to publish your work when the project is finished?
  7. Værsågod: https://drive.google.com/file/d/10_0Aciq4mqrvXClLzhA6IP_-INAlRbC4/view?usp=sharing
  8. Alt dette gir mening basert på første post.Som du sikkert har konkludert med nå, så er pinne 2 i RJ45/8P8C-kontakten jord, akkurat som beskrevet i https://www.nek.no/wp-content/uploads/2019/02/Aidon-HAN-Interface-Description-v11A-ID-34331.pdf
  9. Det kan nok stemme. Jeg har ihvertfall målt det samme her, på Aidon fra Hafslund.
  10. Samtidig tenker jeg det hadde vært lettest å kunne bruke en vanlig ethernetkabel mellom AMS-måleren og ESP-kortet. Hvis det kan forventes høye spenninger fra de andre pinnene fra AMS'en, ønsker jeg ikke å kjøre det rett inn i ESP-mikrokontrolleren.
  11. Noen som vet om de andre pinnene i RJ45-kontakten brukes til noe? Har Aidon, men syns dokumentasjonen som er tilgjengelig er litt begrenset. Hvis de ikke brukes til noe, tenker jeg å bruke de til å programmere ESP'en via dem.
  12. That's cool! Have you tested it yet? Instead of removing the PF function completely, maybe you could use it to trigger a modem sleep or light sleep in the ESP?
  13. Jeg har prøvd å lage meg et grensesnitt uten ekstern strømforsyning. Får ut noe data (det er snakk om en Aidon), men det ser ikke helt riktig ut. Sånn som jeg har skjønt det så skal det begynne på 7E? Jeg har prøvd med 8 bit melding, 1 stopbit og både parity even, odd og none men ingen forskjell. Noen som kan se en umiddelbar feil? Legger ved et lite utdrag fra koden min under. Er det riktig syntaks for å lese og parse fra byte til HEX-format? Data går inn i RX-pinnen på en ESP-01S, og skal publiseres via MQTT. String string; void setup(){ Serial.begin(2400, SERIAL_8O1); } void loop(){ while(Serial.available()){ byte readByte = Serial.read(); string += String(readByte, HEX); string += " "; } client.publish("AMS/raw_data", string); } }
  14. Ja, jo jeg har forsåvidt lest den og håper han får til noe der. Han må jo klare seg med 6 mA fra måleren, men jeg tenkte kanskje noen andre hadde fått til noe på Aidon-målerne som kan levere 30 mA.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.