Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Eirek

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Eirek

  1. Høres spennende ut. Jeg har masse logikk i Node Red knyttet til "pris-terskler" ut fra dagens priser, men problemet mitt er dette datoskillet som jeg ønsker viske bort. Og også ta bort det som "har vært" fra ligningen Det blir moro å se hva du kommer opp med på det området 👏
  2. Jeg har brukt Nordpool-sensoren i Home Assistant i lang tid, og den har gitt meg mye moro og forhåpentligvis litt mindre strømregning, om man velger å se bort fra medgått tid i HA og Node Red 😉 Det er noe logikk rundt denne sensoren som jeg helt ikke får grepet på, men det er nok dessverre knyttet til min manglende kunnskap. Når det gjelder "today" og "tomorrow" så er jo disse delt inn i to ulike attributter, og det er jo sånn sett naturlig. Tomorrow-dataene sier ikke noe om min, max og avg., selv om det nok kan lages en template sensor på dem for de som har nok kunnskap. Og om man hadde hatt disse min-max-dataene tilgjengelig for morgendagen, så hjelper det uten at jeg likevel er helt i mål. Det jeg føler at jeg mangler er "herfra og fremover, uavhengig av datoskille". Mulig jeg tar feil, men når det kommer til strømstyring, så er datoskille en "kunstig gruppering" som ikke henger sammen med virkeligheten i mange tilfeller. Jeg ønsker rett og slett et attributt, eller egen sensor, som endrer seg slik at den alltid reflekterer priser fra inneværende time og frem så lenge det finnes data i Nordpool-sensoren. Grunnen til det er at jeg tenker at man får jo ikke gjort noe med forbruket tilbake i tid, så prisene som har vært tidligere på dagen burde i noen tilfeller ikke spille inn i logikken på om når f.eks lading på elbil skal skrus på eller ikke. Et annet eksempel er f.eks prisen på kvelden som ofte er lavere enn på dagen, så ut fra en tenkt logikk burde varmekabler skrus på kl 22:00, men om prisen kl 02:00 (ny dato) er enda lavere så ville man jo kanskje ha ventet til kl 02:00, om komforten tillater det. Jeg sier ikke at man kan usette alt forbruk som i det eksempelet, men hos meg kan jeg det på veldig mye Så hva er jeg på jakt etter? En template sensor som inneholder en array med data om "inneværende time og fremover, med tilhørende priser". Man kan jo også tenke seg attributter eller nye sensorer som sier min, max og avg pris i samme periode - altså herfra og fremover. Samme som den over, bare at man her begrenser den til å være herfra og x-antall timer fremover i tid En template sensor hvor man f.eks sier "Gi meg klokkeslettet for starten på den billigste 3-timersperioden mellom f.eks kl 22 og 07:00". Tallet 3 er jo bare et eksempel med tanke på hvor mange timer man trenger bilen plugget i for å lade bilen opp til f.eks 80% ut fra gjeldende SOC. Er det noen som har gjort lignende betraktninger rundt dette? Og ikke minst, er det noen som såpass kontroll på disse dataene i Nordpool-sensoren som kan hjelpe med å lage slike egne template sensorer i HA?
  3. Hmm.. Jeg startet en ny tråd i "feil" forum (Forum->Systemer->Home Assistant ->Automasjoner) ser jeg. Kunne jo naturligvis hektet meg på denne tråden ettersom jeg føler at vi berører mye av det samme . Jeg har noen tanker/behov knyttet til temaet, som dere kan se her:
  4. God kveld. Regner med at Node Red er såpass utbredt i Home Assistant at det faller inn i denne kategorien. Om jeg bommer er det bare på flytte posten 🙂 Jeg bruker Nordpool-integrasjonen i HA (og i Node Red) for å automatisere varmen/strømforbruk i forhold til timespris. På den måten unngår jeg å brenne av en del watt når prisen er som værst (slik som enkelte timer i dag og i morgen) Dog føler jeg at jeg magler en del fleksibilitet (og kunnskap hos meg) knyttet til bruken av timesprising Nordpool-integrasjonen fungerer sånn sett veldig bra, og jeg har allerede lagt inn logikk knyttet til "Low Price" og f.eks 90% av "low price". Denne logikken kjører kun de dagene hvor: Prisen er over 0.25,- pr kWh og at det er en viss differanse mellom billigste og dyreste time. Ergo har jo dette ikke vært i bruk på lang tid pga de billige strømprisene vi har hatt i mange måneder. Svakheten med min logikk, slik jeg ser det, er at når prisene er som i dag, så vil snittprisen bli såpass høy at de fleste timene er under snittprisen. Det betyr at varmen skrur seg på en pris/time som er langt fra den billigste, men som likevel er under snittprisen. Jeg kunne ønske meg å få ut (i Node Red) f.eks billigste time (eller to timer, for den sak skyld) mellom 05:00 og 12:00. Tilsvarende for mellom f.eks 12:00 og 20:00) På den måten blir varmeproduksjonen såpass jevn at komforten blir uforandret. Uten denne logikken risikerer man f.eks at alle timer under snittpris er fra 01:00 til 07:00, og det er jo ikke så hensiktsmessig igjen. Nå er jo klokkeslettene bare noen eksempler, så antall timer og antall timer mellom to klokkeslett burde jo kunne endres etter behov. Man kan jo også leke med tanken om at selv om f.eks 21:00 til 23:59 er "dyre" timer, så kan disse timene i enkelte tilfeller være langt billigere enn prisbildet i det man går over til neste dag. Ergo hadde det f.eks vært lønnsomt å fyre opp den billigste timen mellom 21:00 og 00:00 i stedet for å vente til f.eks 01:00 Jeg vet det er noe som heter Off peak 1 og Off peak 2 i Nordpool-integrasjonen, men denne gir for lite fleksibilitet i mine øyne. Jeg kjenner jeg har for lite kunnskap rundt arrays, json og behandling av disse i Node Red 😞 Er det noen som har utforsket noen prinsipper rundt dette?
  5. @MortenB skrev: Jeg har forsøkt å registrere meg to ganger på denne siden, men jeg har problemer med at jeg tilsynelatende er kommet inn i en loop hvor jeg ikke får endret passord, selv om jeg mottar disse endre-passord-mailene. Noen som har en fungerende link til dette verktøyet?
  6. Jeg tror du har rett, satt akkurat og leste om temaet om at disse har mulighet for OTA. Får sjekke til helgen når jeg skal opp på hytta
  7. Hei. Endelig var hytta ferdig med 11 stk. HeatIt Z-TRM2FX som har versjon 3.4. Noen som vet status på oppgraderingskabelen?
  8. Hei Jeg byr 2000,-. Ikke fordi jeg trenger det ettersom jeg har 4 kameraer og 6 lisenser, men fordi du muligens har rett i at man trenger nok sikkert en gang i fremtiden ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.