Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

espenvp

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

espenvp vant dagen sist 4. januar 2022

espenvp hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

espenvp sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

23

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, Et delegert prefix må tildeles på LAN interface, hvordan dette gjøres avhenger av ruter/brannmur produsenten hvordan de gjør det. Men konseptet er at du mottar et prefix som du videre delegeres på dine LAN interface ofte i form av et navn/variabel. Skulle du få tildelt et nytt prefix på et senere tidspunkt, vil dine henvisninger til navnet/variablen oppdateres automagisk. På Cisco rutere/brannmurer (CLI), brukes dette oppsettet på WAN/LAN: På WAN interface: (man ber om prefix og gir resultatet et navn/variabel) ipv6 dhcp client pd hint ::/56 (denne er ikke et must siden Altibox gir /56 by default - men grei å ha) ipv6 dhcp client pd <prefix-name> PÅ LAN interfaces: (IP adresse settes med henvisning til en variabelt "prefix", hvor du har frihet til å sette "suffix"). ipv6 enable ipv6 address <prefix-name> ::<16-bit subnet hex>:0:0:0:1/64 På Meraki, settes dette opp utrolig enkelt: Enable IPv6 på WAN På LAN interface krysser du av for følgende: Her er en oversikt over delegert prefix og hvordan det tildeles LAN interfaces: Hvilken ruter/brannmur har du?
  2. Takk, fikk endelig i gang plugin. Ser ut som Power Device sliter litt fremdeles. Dette kommer ved oppstart i loggen: Det refereres til en fil som ikke finnes i nevnte katalog.
  3. Takk for at du deler en slik plug-in med oss! Tips til hva som kan være galt her... Utdrag fra log (PowerControl.log.txt): 27.03.2023 22:57:13 LOG Power No Power Reader found. 27.03.2023 22:57:13 LOG PowerControl Starting version 1.3.0.0 INI filen ser slik ut: [General] TestRun=False TestDateStr=05-12-2022 RunOnce=False DebugWriteToFile=True DefEURrate=9,99 Currency=NOK FilePath="C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS4\DATA\PowerControl\Prisstyring Data\" WriteToFile=True PriceFetchTime=15 PriceFetchAttempts=5 CheckShoulderHeight=False SecurityToken=******* PriceArea=NO5 PriceDevice=PriceDevice TimerIntervalSec=60 PriceCheckInterval=10 MaxArraySize=20 PowerSupportLimit=70 SupportPercentage=90 SupportTrustDay=10 SupportAddAmount=40 DefaultPSupportLimit=0 VATpercentage=25 UseVAT=True DayStart=6 DayTariff=0 NightTariff=0 NightStart=18 [Power] PowerReader=Hsdevice LogDailyPower=True LogHourlyPowerInterval=0 LogCurrentPowerInterval=0 PowerDevice=PowerDevice AMSdeltaError=20 PowerLimit=5 PowerLimitCheckInterval=5 StartPowerLimitingMinute=10 SimulatePowerStart=0 HS_AccTotal=394 HS_AccHour=1042 AMS_URL=blank Får ikke plug-in til å hente data fra Tibber-pulse som jeg har gående. Den ser slik ut: I PowerControl GUI ser det slik ut: Skal det være slik? Videre er mine HS_* verdier satt i ini-filen men vises ikke her. Alle tips mottas med takk!
  4. Merkelig, jeg sitter på Altibox (Bergen Fiber) og har fungerende forbindelse og dns oppslag. Har til og med respons fra serveren men http/https forbindelsen ender i en 404. Kan se ut som et teknisk problem hos Webhuset
  5. Kan se ut som tronika.no er "offline" og status hos proff.no ser ikke bra ut... aka konk Noen som vet?
  6. Det fine med CR123 på 3 volt er at det finnes en oppladbar "Li-ion ekvivalent" på 3,7v som heter 16340.
  7. Skuffende med AA batteriløsning ... og specs spesifiserer alkaliske batterier.
  8. Ser ut som IDlock teaser på nytt igjen med en 12 sekunders video/plakat. I morgen skal det muligens skje noe...
  9. espenvp

    Matter er her!

    Vil foreslå ett nytt Thread/Matter underforum i Teknologi/Protokoll seksjonen her på hjemmeautomasjon, er det mulig å få til? Begge samlet under ett eller hver for seg kan admin bestemme
  10. Ble ikke noe lansering i dag... "radio silence" fra IDLock
  11. Dagen før dagen er annonsen vekk, forhåpentligvis i forberedelse til release. Håper ikke de fikk kalde føtter
  12. De beste AA NiMH batteriene du får i dag er 1.2V / 2850mAh, noe som gir: 3420 mWh De beste 18650 Li-ion batteriene du får i dag er 3,7V / 3500mAh , noe som gir: 12950 mWh Kilde: det som er tilgjengeig fra batterionline.no (ikke veldig vitenskapelig) Altså er energikapasiteten 3,78 ganger større på et 18650 batteri kontra et AA (NiMH). I tillegg er AA-NiMH batterier 0,3 volt lavere spenning på enn engangs-AA batterier, så låsen vil klage mye tidligere på lavt batteri. En lås med 2x 18650 Li-ion (utskiftbare celler) med innebygget lader i låsen og ekstern USB-C tilkobling for lading, kontra 4x AA (NiMH), tror jeg i praksis ville gitt 2-3 ganger lengre batterilevetid.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.