Gå til innhold
 • Bli medlem

espenvp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  41
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

espenvp vant dagen sist 4. januar

espenvp hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

espenvp's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

19

Nettsamfunnsomdømme

 1. Samme her - på samme tidspunkt. Trolig et lite utfall i "Tibber-skyen"! Funker fint nå - og stille i loggen.
 2. Cisco WS-C3560CX-12PD-S - den er nok litt overkill, men der finnes mange litt rimeligere switcher der ute med samme funksjonalitet. Mikrotik har flere gode kandidater.
 3. Husk at trådløse nett bruker en delt resurs - "eteren" (eller spektrum på fagspråket). Jeg vet ikke hvordan dette ser ut hos deg, men bor du i tettbygd strøk, leilighet eller lignende, må du også ta høyde for hva naboen(e) forbruker av denne delte resursen. Såkalte mesh-nett med bare EN av boksene på "kablet nett" er ofte sårbare når fellesresursen deles på mange. Blir det "travelt" går det på bekostning av ytelse/forsinkelse. Tådløse nett er litt som walkie-talkie, en snakker om gangen -da sier det seg selv at når mange vil si noe går effektiviteten ned. Er helt enig med @moskus, få så mange av mesh-nodene dine på kablet nett - det gjør underverker. Det er mange gode produkter der ute. Ubiquity og Mikrotik er nevnt "Meraki GO" eller "Aruba Instant On" er proffaktørene sine privatmarked versjoner, de funker fjell. Ikke alltid de vinner "ytelsestester" hos TEK.no (som er mindre relevant spør du meg), men de er stabile og diftsikre. Her fra Dustin.no:
 4. espenvp

  HS4 vs HS3

  Samme her. Kjører 4.2.7.0 som service på Windows Server 2019 Standard. Fungerer stabilt. Eneste problemet er at Deconz fremdeles trenger auto-logon og auto-start.
 5. espenvp

  YR plugin

  rnbWeather (gratis) har fungerende YR integrasjon. Som dere ser har den vært stabil den siste måneden (siden sist serveren ble restartet)
 6. Tibberseer (v.0.0.2.5) m/realtime fra tibber pulse har jo det du trenger for å konstruere styringslogikken din.
 7. Det beste og sikreste er å skille interne servere fra eksterne servere. Da er det ofte enklest er å skille disse med VLAN og en brannvegg mot Internet. På den måten hindrer du eksterne å nå interne resurser. La oss si du har to VLAN: Internt Eksternt Internett kan kun nå angitte resurser i Eksternt vlan. Klienter i Internt kan nå Internett på vanlig måte. Dersom dine interne klienter trenger å nå servere i Eksternt, kan dette åpnes i brannvegg.
 8. Først og fremst cloud hype blant alle de med tre-bokstavs-titler! ...og en våt (og uvirkelig) drøm om å bli det nye google/facebook/amazon Ref. skytjeneste: Det er jo helt feil retning med tanke på miljø, hvor enkelte fullt fungerende produkter blir "ødelagt" fordi noen slår av lyset i skytjenesten.
 9. Vet du om dette er en software oppdatering, eller ny hardware? Jeg har en Daikin Wifi modul fra 2020 og den kjører helt fint med DaikinSeer plugin. Men, dersom jeg starter Daikin sin egen app på mobilen, kan jeg gå direkte mot wifimodulen, gitt at jeg er på samme Wifi-nett som varmepumpen - og appen sjekker online etter ny software/firmware. Jeg ønsker bare å forsikre meg om at den type oppdateringer ikke fjerner muligheten for lokal tilgang til API etc. PS: å lukke API'er i 2021 (og gjøre det om til en betaltjeneste) er det samme som å gjøre seg selv irrelevant. Beklager Daikin, men det lukter litt Nokia her...
 10. Fikk du release notes på denne? Kan du laste den opp her i tråden som et vedleg?
 11. Hvilken FW fikk du? Fra produsent? Jeg har: Firmware: 0.12 Hardware: 2
 12. Jepp, brukte den til å styre VVB. Etter noen ganger ble den stående i av-posisjon og ble stående å summe/dirre. Måtte ta strømmen på den, så fungerte den i noen dager til, men totalt ubrukelig når det plutselig var tomt for varmtvann. Fikk ny fra elektroimportøren (hvor jeg kjøpte den) - dette er en nyere HW-modell og har siste FW. Den fungerer utmerket om du ser vekk fra den innebygde strømmåleren.
×
×
 • Opprett ny...