Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

sverre_telldus

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    SmartThings

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

sverre_telldus sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kan jeg bruke denne til og fikse problemet? https://github.com/home-assistant/supervised-installer Jeg løste problemet med å oppdatere server, la inn den over her. Da gikk alt som smurt 🙂
  2. Skulle oppgradere hassio, men ble stoppet av melding om "Unknown error, see supervisor" Hvordan løser man et slikt problem? har lagt ved loggen fra supervisor og host, (ubuntu server 20.04) bruker ssh på server..
  3. Har nå prøvd meg litt fram og tilbake og lest endel... alias: Ovn treningsrommet description: 'på under 19 av 22' climate: -platform: generic_thermostat name: Trenings rom heater: switch.ovn_trenings_rom target_sensor: sensor.trenings_rom_temperature min_temp: 19 max_temp: 22 ac_mode: false target_temp: 20 cold_tolerance: 0.3 hot_tolerance: 0 min_cycle_duration: seconds: keep_alive: minutes: initial_hvac_mode: "off" away_temp: precision: 0.1 Slik ser det ut idag, men jeg får ikke lagret den! får feilmelding hver gang: Message malformed: Integration '' not found Noen som ser hva som er galt?
  4. Jeg prøver og prøver, feiler og feiler... Ha er så mye mye mer enn de andre systemene, med veldig mange flere muligheter og det virker som om det finnes en mulighet til å gjøre alt... Så derfor spør jeg for jeg vil lære, for og kunne utnytte systemet best mulig. Og sant skal sies at dokumentasjonen er grei men ikke god...
  5. Har brukt Telldus og animous heart ein stund, begge to fantastiske systemer, men med mange begrensinger .. Så nå ha jeg instalert HA. Når jeg skulle automatisere noe i Telldus og Animous så må man lage to regler, en for inn-kobling, og en for utkobling. har lest at man kan bruke til og fra I samme regel her i HA. Jeg skal automatisere noen panel ovner, har en z-wave kontakt og telldus termometer, om man skal koble in ved 19 grader og ut med 22, hvordan vil da en slik se ut i yaml?
  6. Ok da venter jeg på at jeg får min zigbee Conbee II Zigbee kommer i posten, får bruke philips hue litt til.
  7. Jeg har et par Philips hue pærer koblet til gjennom Philips huben. I philips hue appen er de koblet sammen to og to pærer slik at jeg stiller de samtidig. Går ut ifra at det går i HA også men hvordan gjøres det? slik at jeg kan bruke et kort i Lovelace brukergrensesitettet ?
  8. Det høres avansert ut som du også skriver, men ser det som absolutt en mulighet. Men også som du skriver så koster det litt, jeg tenkte på smartthings pga nettopp prisen og at den støtter begge protokollene. Og fram til i dag så er faktisk Ha gratis siden jeg har både telldus og hue. Får bruke telldus inntil videre og se hva jeg gjør...
  9. Har installert Ha på en pc, fått telldus (433mhz og z-wave), philips hue, div google chromcast/home inn i Ha. Men planen er og putte den bærbare pcen i et skap, og bruke hub til og kontakte mine enheter med. Jeg synes philips hue er god men ikke god nok! har endel zigbee enheter jeg ikke får brukt pga manglende støtte. Så er det en ide og bruke samsung smartthing? siden den kan støtte det meste innen både zigbee og z-wave og den kan ligge frarmme i stua og derved får bedre kontakt? (noe pc en ikke kan...)
  10. Det er også min erfaring uansett hvilket system jeg har prøvd. Det systemet som jeg synes var lettest og bruke når jeg var veldig ny var telldus, men der var det jo mange begrensinger som tilslutt ble for mange for meg. Men det fungerte og var stabilt..
  11. Fra mitt ståsted så er HOMEY mye bedre, det pga at der er så godt som alle smartthing dekket. Alt fra WiFi, Bluetooth, z-wave og zigbee og mye mye mer. Prisen på de smarte tingene er også en grunn, generelt er Bluetooth, zigbee og wifi billigere enn z-wave og med HOMEY kan du velge det billigste og beste istedenfor og være låst til en type utstyr.
  12. Skulle sette opp et par stk av nexa AN-179 bak et par brytere til ute lys, så lang så greit, jeg fikk det til og alt virket. (med fase to bryter etter an-179, slik at den alltid har strøm mens bryteren bryter strømmen totalt slik som forskriften sier) Men så kom det store problemet, plassen i boksen var for liten, har ved tidligere tilfeller tatt bort bryteren og byttet den med en plate og limt på en annen bryter som kan styre mer. Men hva gjør dere i slike tilfeller? Det må nevnes at elektriker har laget et ledningkaos inne i veggen, det er tre brytere i rekke og ledningene går på kryss og tvers, den aktuelle bryteren er det to inn og fire ut, altså til to ute lamper på veggen. (har nå tatt bort an-179 og lukket boksen så den ikke står åpen)
  13. Ja dessverre, men heldigvis bare i et rom og noen spotter i taket i nabo rommet. Har forøvrig z-wave i mesteparten av huset gjennom telldus noe som fungerer veldig bra.
  14. Ja det er jeg helt enig, et totalt ubrukelig system uten smartgateway... og når jeg da allerede har Telldus Live og tenkte og bytte til homey så har jeg ikke lyst og kjøpe enda en hub ... så jeg angrer på valget av eletriker og at jeg ikke satte hardt i mot hardt....
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.