Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Hanevold

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Futurehome

Hanevold sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. På de lyskildene vi testet på, alle sammen LED spotter, så dimmet Q-light jevner, det var mindre flimring og man kunne justere lysstyrken lavere enn hva som var mulig med Heatit sin dimmer. Om det er mulig å fin-tune dette i innstillingene til dimeren vet jeg ikke.
  2. Vi har bygd hus tidligere i år og har i den forbindelse installert flere av disse dimerne - 22 stk Q-light enpolet og 4 stk Q-light topolet i hoveddelen av huset, samt 4 stk Heatit Z-Dim i utleiedelen. Før vi bygde så testet vi både Heatit og Q-light dimerne på noen LED lyskilder og vi valgte i hovedsak å gå for Q-light fordi de dimmet mye penere enn Heatit. Fordeler og lumper slik jeg ser det er: Q-light Zerodim: Fordeler - Dimmer penere - Kommer som to-polet - Kan skrus helt av/på både ved å vri på hjulet samt å trykke på knappen - Husker siste posisjon ved strømbrudd (Dette skal tilsynelatende Z-dim også gjøre i ny versjon) Ulemper - Var på daværende tidspunkt dyrere enn Z-dim, men de koster vel nå begge 999,- per stykk - Passer ikke med Elko Plus sort service kit. Q-light har eget sort service kit, men jeg opplever at dette er brunere i fargetonen enn Elko sitt. Heatit Z-dim: Fordeler - Passer med Elko plus service kit Ulemper - Dimmer ikke så pent som Qlight - Kommer ikke som to-polet Når det gjelder Z-wave inklusjon og funksjonalitet så har det vært veldig lett å legge inn Zerodim i Homey. Men av 26 dimmere så er det kun 2 stk som router signalet i mesh-nettverket. Gitt at dimerne fra Qlight utgjør nesten 30% av Z-wave enhetene i vårt hus så synes jeg det er merkelig og jeg ser også at andre har kommentert at ingen av deres Zerodim enheter inngår i mesh-nettverket dems. Hos oss kan riktignok dette ha naturlige forklaringer siden vi har en god del andre enheter også, Heatit Z-TRM3, Fibaro Roller Shutter 3 osv. Styring av Zerodim enhetene over Z-wave fungere riktignok bra... Når det gjelder Z-dim så har disse vært mye mer tungvinte å få inn i Homey - jeg har måtte prøve mange flere ganger, men når de først er lagt inn så har de i mye større grad inngått som del av mesh-nettverket.
  3. Takk for gode forslag! Kikket på Aeotec Heavy Duty, men syntes det ble litt overkill for dette formålet. Løsningene fra HeatIt virker lovende.
  4. Klarer ikke å finne noe godt svar på dette så jeg lager en tråd. Vi bygger nytt hus som straks er klar for innflytting. Smarthus består av kablet EL-anlegg med Z-wave produkter: Lys: Q-light Zerodim og Puck Termostat og styring av vbv: Heatit TRM3 og Z-water Røykvarslere: Heatit Z-smoke Sensor: Aeotec Multisensor Scenebrytere: Heatit Push 4 Dørlåser: IDLock 150 Strømabonnement er gjennom Tibber, samt 2 stk Easee elbil ladere, og planen er i utgangspunktet å styre oppsettet med Athom Homey mtp brukergrensesnitt. Huset vil ha to terrasser hvor det er planlagt å montere varmelamper. Elektriker har lagt opp egne kurser til dette og jeg ønsker gjerne å kunne tidsstyre varmelampene. Eksempelvis at man trykker på en impulsbryter for å skru på lampen i f.eks. 3 timer, før man eventuelt må trykke på bryteren igjen for å forlenge ytterligere 3 timer. Med tanke på hvor mye strøm en terrassevarmer potensielt trekker, så ønsker jeg i utgangspunktet en DIN-montert Z-wave enhet som kan plasseres i sikringsskapet, men jeg sliter med å finne hvilket produkt som kan egne seg til dette. Noen innspill?
  5. Fikk du noe svar fra HeatIt på dette?
  6. Det er betryggende å høre! Så det var noen tidlige kjøpere som klagde over summe-lyd fra dimmeren fra HeatIt. Spørs om jeg ikke kjøper en av hver for testing før vi bestemmer oss.
  7. Hvordan er din erfaring med summing fra HeatIt dimmeren? Jeg står for øyeblikket mellom å velge HeatIt eller Q-Light skru-dimmer til huset vi har under oppføring.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.