Gå til innhold
 • Bli medlem

Olen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Olen

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg også tror at jeg i tilfelle må reverse-engineere protokollen de bruker. Kan jo alltids laste ned APKen til Android-appen og se hva jeg finner, for i alle fall mine google-søk har ikke gitt meg noen tips om andre som har gjort tilsvarende. Mistenker at den ikke er så veldig kompleks eller sikker... - Men derfor tenkte jeg Teamviewer som en foreløpig, men subotimal, løsning.
 2. Nå hijacker vi vel Jørgens tråd her... Oppretter en ny tråd om akkurat dette temaet:
 3. Har planer om å bytte solcellebatteriene på hytta med Lithium, og disse kan man få med BT-tilknytning. F.eks. dette: https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=2872&category_id=226&option=com_virtuemart&Itemid=39 Man kan også få en BT-dongle til laderegulatoren: https://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=2425&category_id=116&option=com_virtuemart&Itemid=39 Problemet er selvsagt at jeg også gjerne vil vite hvordan det står til med batteriet og ladinga når vi _ikke_ er på hytta. Og da er Blåtann en dårlig løsning. I og med at vi bare har solceller der oppe, så vil jeg helst ha noe med så lite strømforbruk som mulig, men samtidig noe som de mindre teknisk oppegående i familien også kan forholde seg til mens de er der. Til dette tenker jeg å bruke en mobiltelefon eller pad med 4G som snakker med batteri og regulator, og som kan henge fast på veggen der oppe såp folk kan se på den når de er der. Og så i tillegg ett eller annet for å kunne se på infoen også hjemmefra. Initiell plan var å bare kjøre teamviewer på den, men helst vil jeg jo hente ut data og sende dem til ett eller annet overvåkningssystem. Dette er kanskje mulig å få til med Tasker, men hvis noen har en konkret oppskrift eller andre lure løsninger, så tar jeg gjerne imot innspill.
 4. Jeg tenkte egentlig å ha en på hytta, for to ting a) Overvåke solceller og batterier. Av en eller annen grunn har disse solcelle- og batteriprodusentene bestemt seg for at bluetooth er supert, så man kan kun sjekke status når man er innafor BT-rekkevidde, og kun med deres egen app. Og ingen av de jeg har funnet har noen måte å "relaye" BT-infoen til wifi eller 4G eller whatever. Så jeg tenker at jeg setter opp en pad som overvåker dem, med produsentenes egen app, og installerer f.eks. teamviewer på den så jeg i alle fall kan se infoen remote - selv om jeg helst skulle hatt den inn i et ordentlig overvåkningssystem. b) Dele ut wifi fra 4G - siden den likevel henger der og kan være 4G-oppkobla uansett.
 5. Ok, takk. Det er så utrolig irriterende at sånne tilsynelatende _helt_ trivielle ting som å ha en pad stående på skal være så vanskelig... Jeg hadde en sånn billigpad fra Kina stående i gangen i en del år, og den funka bra lenge, inntil den døde. Den fikk jo ikke oppgraderinger av OS og sånt, så den var vel hullete som en sveitserost, men den klarte i alle fall å være tilkobla strøm 24/7 og vise en webside...
 6. Hei, My bad. Det er ikke "My"-knappen du skal trykke på, det er den lille knappen på baksida av fjernkontrollen. Trykk på den med en binders eller noe i > 2 sekunder. Bruksanvisning på side 42 her: http://www.rfxcom.com/WebRoot/StoreNL2/Shops/78165469/MediaGallery/Downloads/RFXtrx_User_Guide.pdf (Oppdaterte det originale innlegget mitt med litt mer info)
 7. Enig. Googla litt, og ser at andre har opplevd det, men at det stort sett skyldes bruk av feil ballast til LED-lamper osv. Noe en elektriker burde vite.
 8. Ser litt på en lignende tab. Hvordan gikk etterforskningen med automatisk reboot av padda hver natt?
 9. ... Og nestemann på lista var godt gift med Elko Boligpartner. Nå kan det se ut som de i det minste bruker Zigbee så det kunne jeg kanskje ha levd med, men han var veldig opptatt av at jeg måtte ha controlleren fra Elko, og dessuten et abonnement hvis jeg ville ha tilgang fra internett... Får se hva den tredje svarer. (Han første mente at Fibaro-dimmerne ble alt for varme, så han ville ikke anbefale å installere dem. Jeg sa jeg ikke brydde meg så mye om merket, men om teknologien og protokollene).
 10. Hvorfor er jeg ikke overrasket... Med vennlig hilsen elektriker. Argumentet om at jeg ikke ville ha et lukka system med én leverandør og en appliance som controller var _helt_ uforstålig...
 11. Takk. Løste det på en litt annen måte, men å bruke automation som en trigger var jo også en god ide. Jeg la rett og slett inn - service: automation.turn_off data: entity_id: automation.markise_ned_solskinn Som en action nederst i nettopp "markise_ned_solskinn" Og så en annen trigger med "automation.turn_on" igjen som du beskrev over. Dermed disabled automasjonen seg selv når den er ferdig, og skrur seg på igjen etter en stund.
 12. Føler jeg har kommet brukbart i gang med HASS (ikke .io) og er rimelig fornøyd så langt.. Blant annet har jeg fått mariksa på verandaen til å gå ned av seg selv hvis det blir for lyst, og jeg har fått Google til å dra den opp igjen hvis noen ber om det med "Hey google". Selv kona synes dette er kult, så waf-faktor er foreløpig ganske høy. Men i dag ble det en liten kamp mellom kona + google mot lyssensoren, for HUN ville gjerne ligge der og sole seg. Mens HASS mente markisen burde dra seg ned. Hun synes som sagt det er kult å kunne si "åpne markise" og så åpner den seg, men ikke like kult å måtte gjøre det en gang i minuttet, når lyssensoren trigger igjen... Finnes det en eller annen smart måte å si at "Hvis markisa har blitt dratt opp etter at sensoren slo til første gang, så skal du IKKE bry deg om lyssensoren resten av kvelden". Dvs. at en automation bare skal kjøre én gang i døgnet, eller kanskje en gang hver 2. time eller noe sånt? Og en annen ting i samme bane. Har noen fått Google Assistant til å trigge et script? Ikke bare gjøre de "innebygde" greiene? Jeg skulle nemlig gjerne hatt mulighet til å så f.eks. "Markise 50%", men det er ikke en innebygget "state", så den må i tilfelle kjøre et script som starter markisa, venter 10 sekunder og så stopper den igjen. Selve scriptet har jeg laget, og kan trigge det med automations, men har ikke funnet ut hvordan jeg kan be Google om å kjøre det.
 13. KNX kjenner jeg godt, og det kunne helt klart vært et alternativ om jeg skulle bygge nytt. Men her skal jeg bare bytte ut 10-12 vanlige veggbrytere med noe som kan fjernstyres, og da blir KNX litt i overkant mye styr å få på plass. Jeg vurderer også å kjøpe inn sjøl, ulempen er som ZoRaC sier dette med garantier osv. I tillegg er det jo mulig at man noen steder kan gjenbruke eksisterende innfelte bokser, mens det andre steder kanskje må settes opp nye utenpåliggende bokser, og det er også en elektriker bedre til å vurdere enn meg. Men om det dukker opp et godt tilbud på dimmere og brytere, så kan det hende jeg går for den løsningen, og så heller få elektriker til å ordne med resten. Men takk for gode innspill.
 14. Jeg kontrollerer en sånn med RFXtrx433XL direkte fra Home Assistant. Var litt køl å få opp, siden jeg bruker Linux som primær OS og den rfxmngr-saken ikke kjører i Linux, og bruksanvisningen da jeg fikk låne en windows-PC var heller mager. Men ca dette var steps: - Koble 433XL til windows og start manager-software. - Under RFY-tabben velger du deg en ID og en Unit Code. For enkelhets skyld, velg ting som ikke starter med masse "0" men utover det kan du velge fritt. Bare la rfu1, 2 og 3 stå til 0. Det du gjør nå er å fortelle markisa at du skal legge inn en NY fjernkontroll i tillegg til den gamle. - Klikk og hold den lille knappen på baksiden av fjernkontrollen inne (med en binders ell) i et par sekunder, til markisa går litt ned og opp igjen. - I rfxmngr - Velg Command: "Program" og klikk Transmit (innen 30 sekunder etter forrige step). - Da skal markisa igjen gå noen cm ned og opp og bekrefte at den har mottatt en ny "fjernkontroll" - Noter ned hvilken ID og Code du valgte. - Test for sikkerhets skyld at markisa går opp og ned som forventet når du velger det under "Command" og trykker "Transmit". Se side 42 i vedlagte bruksanvisning. I Home Assistant legger du inn følgende i configuration.yaml. Her har jeg brukt ID "11 1A 11" og unit code "1" (som blir "01") Device-id i Home Assistant er 071a0000 + ID + Unit code: cover: - platform: rfxtrx devices: 071a0000111a1101: # 11 1A 11 - 01 name: Markise Og jeg tror det skal være alt. Bruker forøvrig bare en timer for å velge hvor langt ned jeg vil ha den. Så jeg starter "cover.close_cover", venter 10 sekunder, og kjører "cover.stop_cover". Da er i alle fall vår ca 50% nede. I scripts.yaml: 'markise_halv': alias: Markise Halv sequence: - service: cover.close_cover data: entity_id: cover.veranda_markise - delay: 00:00:10 - service: cover.stop_cover data: entity_id: cover.veranda_markise Så vidt jeg kan se fungerer også "stop_cover" på samme måte som om man trykker "My"-knappen, så man kan vel også bruke den til å programmere hvor langt man vi ha som standard, og bare bruke stop_cover. RFXtrx_User_Guide.pdf
 15. Hei, og takk for svar. Jeg tror nok også at de fleste elektrikere burde greie dette. Jeg tror til og med jeg skulle fått det til selv, men har blitt så voksen at jeg tror jeg vil ha samsvarserklringer og sånt på stell.. Og sist jeg snakket med en elektriker om automatisering, så var han veldig på å selge meg en eller annen ferdig-pakke for det var så inmari smut! Nå har jeg fått opp Home Assistant med både z-wave og rfxtrx (og markisa på verandaen går ned av seg selv når det blir for mye sol, men bare hvis det ikke blåser for mye, og opp igjen om kvelden helt av seg selv), så jeg tror ikke jeg er veldig klar for en sånn komersiell lock-in sak... Så jeg håpet kanskje det lurket noen elektrikere her som både hadde litt peiling, og greie priser, eller at noen her hadde gode (eller dårlige) erfaringer med noen.
×
×
 • Opprett ny...