Gå til innhold
 • Bli medlem

Olen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om Olen

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har ingen polling. Nå flyter tråden ut litt, men takk for ideer, altså. Men da tror jeg kanskje det blir en ny NUC til HA, og så får RPIen en ny jobb. Om ikke annet så blir jeg kvitt frykt for SD-krasj.
 2. Takk for tips om SD-issues. Har lest om det, og det er definitvt med i vurderingen. Sjekka litt nøyere nå, og det kan hende det delvis skyldes at fibaro-sensorene er litt treige. Her et eksempel. Først sender den en Alarm: 2019-11-11 23:07:59.291 Info, Node008, Received Alarm report: type=0, level=0, sensorSrcID=0, type:Burglar event:8, status=255 0.2 sekunder senere sender den et par binary_sensor on (og det er vel en av dem jeg trigger på): 2019-11-11 23:07:59.465 Info, Node008, Received SensorBinary report: Sensor:61 State=On 2019-11-11 23:07:59.489 Info, Node008, Received SensorBinary report: Sensor:53 State=On Og så går det enda drøyt 0,2 sekunder før det sendes en kommando til dimmeren om å skru seg på 2019-11-11 23:07:59.700 Info, Node026, Value::Set - COMMAND_CLASS_SWITCH_MULTILEVEL - Dimming Duration - 5 - 1 - 255 2019-11-11 23:07:59.702 Info, Node026, Value::Set - COMMAND_CLASS_SWITCH_MULTILEVEL - Level - 0 - 1 - 29 Så ca et halvt sekund der, fra jeg går inn døra til lyset (begynner) å skru seg på. Akkurat nok til at det kjennes _litt_ irriterende hver gang... Hvis den kunne droppa alarmen og sendt BinarySensor On med en gang hadde det i det minste hjulpet litt. Men jeg fant ingen måte å skru av det på.
 3. Rundt 30 noder. Ca 50/50 batteri (uten routing) og fast strøm (i hovedsak fibaro dimmere og brytere). PIen står ikke super-best, men den har god dekning. Tror ikke HA har noen enkel måte å tegne kart over zwave-nettet, så jeg har ikke stålkontroll merker jeg. Men dette er i en 90 kvm leilighet, så det er litt begrensa hvor lange avstander vi snakker om uansett. Jeg tenkte mest på om logginga til f.eks. OpenZwave og HA eller andre ting kunne påvirke performance til selve zwave-stacken. Spesielt når den starter opp går det jo "en million" meldinger i hytt og pine.
 4. Jeg hijacker tråden litt for å spørre om noe litt relatert. Jeg kjører i dag HA på en RPI4, og det snurrer egentlig gaske greit. UI er snappy og fint, men jeg synes særlig z-wave har litt høy latency. Det kan ta type 0.5-1 sekunder fra man trigger en beveglsesdetektor (fibaro multisensor) til den skrur på lyset (fibaro dimmer). Det høres lite ut, men er litt irriterende når man går inn i et helt mørkt rom f.eks. Jeg bare vet ikke om ny hardware for HA vil hjelpe på det, eller om problemet heller ligger i zwave-nettet eller fibaro-modulene. I tillegg tar det jo et lite århundre å restarte HA - og spesielt zwave-integrasjonen. Hovedgrunnen til at det kommer opp nå er at jeg egentlig trenger en RPI til et annet prosjekt, og er litt usikker på om jeg skal kjøpe en til, eller om jeg heller skal bytte ut HA-boksen med en NUC og bruke RPI4-en til det andre prosjektet. RPI4 er jo vesentlig kraftigere enn RPI3, så jeg er ikke helt sikker på nytte-effekten av å gå til en NUC, men om noen har erfaring, så gi gjerne noen hint om forskjellen.
 5. Vinsj på venstre side, permanent feste på høyre side. Blir jo en del slitasje på wire der den glir gjennom hull i døra hver gang porten går opp og ned, så noe trinser eller sånt er nok smart.
 6. VIndebroa på legoborgen min har i alle fall bare en vinsj i det ene hjørnet av portåpningen og så går "wiren" gjennom hull ytterst i det ene hjørnet på brua, under selve brua og opp igjen via et tilsvarende hull på den andre siden, og er så permanent festa til taket på den andre siden av åpningen enn der vinsjen sitter. Om legodesignet også funker for din løsning skal jeg ikke garantere...
 7. Jeg kikka på det, men fikk den ikke til å oppføre seg. Tror ikke jeg fant denne "UI Query" de snakket om noe sted. Det som irriterer meg med de Tasker-topicene, både i forum og på reddit er at det er så utrolig mye halvveis-forklaringer. Bare det å få AutoInput til å funke i det heletatt var det jo ingen som hadde beskrevet. Det var åpenbart ikke nok å bare laste ned og tro at da ville Tasker av seg selv finne alt og funke som smør. Men alle skrittene i mellom nedlasting og faktisk finne pluginen i Tasker var det ingen som forklarte noe sted...
 8. Da var elektriker her endelig. Fikk tips fra en på forumet om et firma som var både ryddige, hyggelige og enkle å ha med å gjøre. Så takk til El-kontakten på Ski At det skulle være komplett umulig å få tak i noen i Oslo som ville ta en sånn jobb var litt overraskende. Så nå er alle brytere automatisert, og alle løsninger som manglet papirer er ryddet opp i. Da er det bare å ta fatt på automasjonen. For er det en ting jeg har lært disse månedene, så er det at sånne "smarthus" ikke er spesielt smarte. Det er nok jeg som må stå for smartheten, så får løsningen ta seg av automatikken. (Jeg har allerede gjort den newbie-feilen at lyset slo seg på igjen hver gang kona prøvde å skru det av med bryteren, fordi bevegelses-sesnsoren trigget umiddelbart. Ikke veldig populært da vi skulle legge oss i går kveld)
 9. Det ble foreløpig et grisete hack, der jeg via en android-padde med permanent strøm og litt tasker-magi starter opp de ulike appene som trengs hvert 15. minutt, og sender meg selv et screenshot på epost. Eposten parses av "procmail" og "ripmime". Deretter dyttes bildet gjennom imagemagic ("convert") og til slutt til "tesseract" for OCR, og så gjennom et python-script som prøver å tolke kråketærne som kommer ut i enden av denne prosessen... Det er to (minst!) utfordringer med denne løsningen. Det ene er at det viser seg at solcelleregulatoren med ujevne mellomrom mister kontakt med BT-dongelen sin. Dermed får jeg ingen data for ladeeffekt osv fra solcellene. Det eneste som hjelper er å nappe ut kabelen til dongelen fra regulatoren og sette den inn igjen. Litt kølete når hytta er fire timers kjøretur unna. Data direkte fra batteriet får jeg tak i ganske stabilt, så jeg ser i alle fall SOC og batterispenning hvorvidt det lader eller ikke. På den annen side hadde vi jo ingen tall overhodet med den gamle løsninga, så det er veldig mye bedre enn ingenting. Det er bare å kjedelig å vite om alle de fine tallene jeg _kunne_ ha fått hvis bare driten hadde vært litt mer stabil... Det andre problemet er selvsagt at det å OCRe et screenshot av en android-app som ikke alltid er helt stabil ikke er spesielt optimalt. Jeg har veldig mye "erstatt alle I og l med 1, alle O med 0 og alle B med 8" og en masse annen "normalisering" av det OCR kommer opp med for å forsøksvis få noe i nærheten av riktige tall. Så det hadde vært deilig om en app kunne lese _data_ og sende meg _tall_ - ikke bilder av et fancy GUI. Det burde ikke være veldig vanskelig å reverse-engineere APPene fra leverandørene (jeg tviler på at sikkerheten her er spesielt heftig) men jeg har ikke tid til å drive med akkurat det akkurat nå. Enn så lenge er jeg nokså fornøyd med å få fine grafer i Grarfana (og da også i Home Assistant) av de tallene jeg i alle fall får tak i.
 10. To-polt brudd er påbudt ved f.eks. utendørs-installasjoner eller på bad og våtrom. Så jeg hadde sluppet de ekstra topolte bryterne som nå bare står på 24/7, men som elektrikeren var forpliktet til å skru opp, hvis Fibaro hadde støtta dette.
 11. Er det bare meg som er ekstremt frustrert over mangelen på fleksibilitet i Google Home/Google Assistant? Min "assistant" på mobilen gjør sånn røffly det jeg ber den om, og det er greit nok. Og om man er én person i et hus med én Google Home, så funker det sikkert fint det også. Men en familie i et hus med flere av dem, det blir altså bare kaos, og man har NULL kontroll. Det jeg gikk ut fra som en selvfølge da jeg kjøpte boksene var at det skulle være en smal sak å få dem til å skjønne hvem alle familiemedlemmene er, og hva de ønsker seg. Sånn at når _jeg_ sier "God morgen" til Home-en på badet, så får jeg MIN morgenrutine med MINE kalendre og MINE musikkønsker i dusjen. Mens når kona sier det samme en halvtime senere, så er det _hennes_ kalender og hennes nyheter som kommer. Og når femåringen sier "spill musikk"; så er det _hans_ favroittliste på Spotify som spilles - på høyttaleren på hans rom - han har nemlig ikke helt samme musikksmak som undertegnede... Men det finnes jo ingen mulighet til å administrere dette her på noen fornuftig måte. Litt kan styres i Home-appen på mobilen, men jeg kan ikke der definere ulike playslister for ulike personer, eller ulike actions for ulike home-bokser basert på hvem som sier hva. Og det blir enda verre når mobilen min er på engelsk, mens vi gjerne ville snakket norsk til Home-ene. Da funker det heller ikke å definere "routines" på noen god måte. Men det KAN jo hende at jeg bare har rota meg inn i ett eller annet, og at dette egentlig er helt trivielt å løse... Så hvis noen har fått opp en løsning der flere enn én person kan snakke med flere enn én Home på en fornuftig måte, så gi meg gjerne noen hint i riktig retning. Å så få knytta "routines" opp mot "scenes" i Home Assistant skal jeg se på når bare det jeg anser som fullstendig grunnleggende funksjonalitet er på plass
 12. Takk for tips, dessverre kommer det et par uker for seint for å bytte kontrolleren. Men en ekstern batteriovervåker er selvsagt en mulighet. Bare kjedelig når det allerede er innebygget i både batteri og kontrolleren som ble kjøpt. Jeg skal se hva jeg får til med tasker og diverse når det er montert. Har kjøpt inn en android-padde med 4G så jeg i alle fall kan se på skjermen med teamviewer. Men om det ikke er _alt_ for komplekst, så tenker jeg å rive innmaten ut av APKene til både batteri-appen og kontroller-appen, og skrive noe sjøl som kan polle dem f.eks. en gang i timen og sende dataene med en http-request til grafana eller noe annet passende..
 13. Har ringt tre lokale elektrikere. En ville bare montere Xcomfort (full løsning med controller og whatnot). En ville bare montere Elko (igjen full pakke) og den tredje har ikke kommet tilbake til meg som han lovte selv etter flere purringer. Har også lagt ut på Mitt Anbud, og fikk _ett_ svar. Og de har heller ikke fulgt opp etter at jeg spurte om de ville komme på befaring i forrige uke. Så elektrikere i Osloområdet har det tydeligvis for godt om dagen.
 14. Det vanskelige her er å få tak i en elektriker som vil gjøre jobben. (Ref annen tråd). Jeg ønsker ikke å gjøre den selv, nettopp fordi jeg vet at det er (enda) vanskelig(ere) å få en elektriker til å kun fylle ut papirene.
 15. Takk for tilbakemeldingen. Har testmontert en og både kone og barn ser ut til å akseptere at man kan skru både av og på ved å trykke overst på den fjærbelastede bryteren. Da gjenstår det bare å klare å få tak i en elektriker til å montere de 12-13 andre, og "remontere" denne jeg har testa med så jeg får papirer på det (noe som har vist seg å være overraskende vanskelig).
×
×
 • Opprett ny...