Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

kebabkongen

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

kebabkongen sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Er det noen som vet om HAN-sensoren fra Futurehome (produsert av Datek) kan integreres i Homey? I så fall med hvilken app? Den kommuniserer med zigbee, så tenkte kanskje det fantes en generisk HAN-sensor-zigbee-app som kunne ta imot dataene fra strømmåleren.
  2. Mener du at det ikke er noe skille når jeg har satt opp et eget trådløst gjestenett fra den samme trådløse mesh-ruteren som håndterer mitt trådløse hovednett? Automasjon / Homey er koblet på det trådløse hovednettet som har et navn og et eget passord, mens gjestenettet har et annet navn og et annet passord. Men begge disse trådløse nettene kringkastes fra den samme mesh-ruteren. Er dette dumt? Man har jo ikke tilgang til styring av ruteren / mesh-nettet når man er på gjestenettet (det har jeg sjekket), og jeg har uansett satt et passord for å logge inn på administrasjon av mesh-nettverket. Er ikke dette sikkert nok?
  3. Tusen takk for svar, @NilsOF! Jeg kikket på et par Ubiquiti-switcher, f.eks. denne til 2400 kr: https://www.dustinhome.no/product/5011195804/unifi-usw-lite-16-poe-45w? Men så fant jeg jo andre som var betydelig billigere, f.eks. denne fra Netgear som koster 1310 kr: https://www.proshop.no/Switchsplitter/Netgear-ProSafe-FS116P-16-Port-Switch/2017179 Sistnevnte kan vel ikke styres på noe vis, men det litt mer watt å spille på til PoE-produkter. Når det gjelder VLAN: Dette er helt nytt for meg, og jeg lærte først om det etter å ha sett en del YouTube-tester av ulike switcher. Behovet har jeg m.a.o. ikke tenkt over før. Foreløpig har jeg vært fornøyd med å ha et separat, trådløst gjestenett som noen utvalgte produkter (og eventuelle gjester) er tilkoblet. Homey / smarthusgreier er koblet til det andre trådløse (hoved)nettet, og alt som har mulighet for kablet tilkobling er tenkt koblet til switchen. Har du noen eksempler på når det er lurt å separere kablet nett (når jeg allerede har et eget trådløst gjestenett?). Dette er jo til hjemmebruk, så jeg klarer liksom ikke helt å se hvorfor jeg skulle separert ut noen produkter på et eget nettverk med VLAN. Men jeg er jo helt ny i det gamet, så kom gjerne med eksempler
  4. Jeg har akkurat fått installert fiber fra HomeNet, og den nye ruteren har færre ethernetporter enn min gamle fra Telia. Siden jeg likevel må kjøpe en switch for å få koblet til eksisterende utstyr i huset, har jeg begynt å sette meg litt inn i ulike valgmuligheter med tanke på brukbarhet i fremtiden og mulighet til å skalere opp med flere enheter senere. Tenker også at flere av enhetene jeg i dag har på WiFi (f.eks. Apple TV og smart-TV) bør kobles til med ethernet i stedet, slik at jeg forbeholder WiFi til de produktene som ikke støtter kabling. Per i dag trenger jeg å koble til følgende enheter: Trådløs ruter (hovedenhet for mesh-nettverk) Ikea trådløs hub Philips Hue bridge Sonos Beam Apple Time Capsule Samsung smart-TV Apple TV Har derfor landet på at jeg bør ha minst 16 porter for å ha litt å gå på i fremtiden. Så har jeg skjønt at PoE kan være nyttig, siden jeg vurderer å kjøpe kamera med PoE-støtte. Men lenger enn dette har jeg ikke kommet. Vet ikke om jeg trenger å vurdere VLAN-mulighet eller øvrige administrasjonsmuligheter. Per i dag er alle enheter på det samme nettverket, med unntak av robotstøvsugeren som surrer rundt på et eget trådløst gjestenett. Setter pris på alle anbefalinger og tips, både hva gjelder merke, modell, pris, enkelhet i oppsett og eventuell administrasjon osv. Er det f.eks. noe poeng å kunne gi ulike porter høyere/lavere prioritet, begrense båndbredde for ulike produkter osv? For ordens skyld: Switchen skal enten ligge inni en IKEA Stockholm tv-benk eller monteres på veggen ved siden av Zyxel-boksen fra HomeNet (bak tv-benken) - så en fordel om boksen ikke bygger voldsomt ut fra veggen.
  5. Hvordan får man slått av alarmen når en løser ut og de andre følger på? Holder det å trykke inn knappen på én av dem da, og så slutter alle?
  6. Her er en fyr som har testet en billig variant fra Kjell: https://www.bekkelund.net/2019/10/17/roykvarslere-i-et-smarthus/ Seriekopling som funker uavhengig av hub og som gir varsel på mobil hvis alarm utløses. Men veldig basic da. Jeg har kjøpt 8x av samme varsler og skal sette opp med Homey i dag. De er på halv pris hos Kjell akkurat nå. 200kr for 2-pakning.
  7. Vil denne også fungere med Homey? Mangler kanskje en app for å få den til å funke der?
  8. Kjøpte du altså Mill-ovner uten wifi integrert, men i stedet veggplugg som gjør at du kan styre ovnene? Jeg sitter og vurderer Mill sine wifi-ovner for det ene rommet i huset der det ikke er gulvvarme. Må kunne hookes opp med Athom Homey for å kunne styre varmen sammen med resten av husets varmestyring...
  9. Futurehome sine ser jo ut som rene kinderegget. Hissig pris, dog, dersom man skal ha i alle rom, noe som i mitt tilfelle vil være minst 6 stk. Spørsmålet er om de funker med andre huber enn Futurehome sin egen, f.eks. Athom Homey som jeg bruker..
  10. Hvordan går det med oppussingen? Du har valgt mange av de samme tingene jeg sitter og leser meg opp på for tiden, så er spent på å høre resultatene dine. For tiden er det valg av panelovn (til det ene rommet på loftet uten gulvvarme) og seriekoplede røykvarslere jeg sysler med. Athom Homey Pro som hub...
  11. Heisann! Ramlet over denne tråden og må bare si at jeg er uenig med Preference ang. Philips Hue Har akkurat pusset opp og landet til slutt på Philips Hue downlights i hele huset. Stod mellom det og en eller annen warmdimløsning (som noen på forumet mente var et bedre valg). Jeg kjørte på med fargevarianten av Hue og synes det er utrolig digg å kunne lage ulike scener og soner med ulike farger, varmetone osv. Samt å kunne skru av og på enkeltspotter uavhengig av "gruppen" eller "sonen" de normalt sett er en del av. I tillegg synes barna det er moro å lyslegge rommet sitt i en eller annen farge etter dagsformen. Så jeg gir to tomler opp til Hue med farger! Verdt hver krone så langt ? Kan for øvrig nevne at jeg kjører Homey. Alle lysene jeg la først til Hue bridge, og kunne jeg legge samtlige inn i Homey samtidig. Bruker både Hue-appen og Homey til å styre lysene. Førstnevnte til daglig manuell styring og sistnevnte til tidsstyring fx. lys dimmes fra 0 til 100 på soverom om morgenen før vekkerklokka ringer.
  12. Jeg har akkurat vært gjennom en trøblete prosess med Heatit-termostater og Homey. Fant ut at problemet lå i at tilkoplingen av termostatene til Homey i sikker/usikker modus er utslagsgivende for kommunikasjonen med Homey. Løsningen lå i å 1) oppdatere Heatit-appen i Homey til Beta-versjon 2.4.0, 2) fjerne termostatene fra Homey (ved å sette termostat i søke-/inkluderingsmodus og trykke remove device i appen), 3) resette termostaten ved å holde midt- og høyreknappen inne i mer enn 20 sek, 4) inkludere termostaten på nytt i den nye Homey beta-appen. Siden jeg gjorde det har alle fungert som de skal og kommunikasjonen med Homey funker fint igjen. Vet ikke om ditt problem bunner i det samme som mitt, men det kan jo være verdt et forsøk. Se denne tråden for ytterligere detaljer.
  13. Hei! Jeg er på jakt etter trådløse røykvarslere og fant denne tråden. Har følgende kriterier og lurer på om du har hatt suksess med Origo iht. disse kriteriene: Kan seriekoples (uavhengig av smart hub) - varsler én, varsler alle Kan koples til smart hub - jeg bruker Athom Homey, som støtter z-wave, zigbee, wifi osv. Varsling på mobil (via smarthuben) når alarm har gått, inkl. hvilken varsler som har gått av Mulighet til å skru av via smart hub (i mitt tilfelle Homey) Seriekopling som funker selv om smarthuben er nede eller strømmen går Kjøpte 2 stk av denne fra Kjell & co, men har ikke satt dem opp ennå, da jeg mistenker at seriekopling ikke funker siden det ikke står beskrevet. Så hvis Origo sine kan seriekoples og varsle iht. kriteriene over, så er det en høyaktuell variant. Atskillig billigere enn alternativene også... Hører gjerne om dine - og andres - erfaringer.
  14. Takk for god forklaring! Da avventer jeg med firmwareoppdatering. Men siden du virker som du har over gjennomsnittlig god oversikt over disse termostatene: Jeg har dem nå kun innstilt på gulvsensor (innstilling "F"). Mener å huske at enten elektrikeren eller noen på et eller annet forum sa at det var en eller annen grunn til at jeg ikke kunne ha både rom- og gulvsensoren på samtidig pga at kommunikasjonen med Homey da ikke kom til å funke så bra, eller at det ble rot med sending av verdier. Men mulig jeg har misforstått noe her. Dette er, som sagt, bare et vagt minne av noe jeg plukket opp før jeg hadde kommet igang med å programmere termostatene...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.