Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Martin_B

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Martin_B

  1. Såkalte "smart pærer" er ikke veldig interessant å benytte, blir fort dyrt i lengden og kjedelig at alle events og prosesser blir gjort ugyldig fordi noen har skrudd av bryteren. Har heldigvis muligheten for å få litt bedre pris på Elko brytere og dimmere, så tror det blir investert i noen av dem. Det ligger vel en guide her på forumet for å kommunisere mellom HomeSeer og Elko brytere.
  2. Takk for alle svar! Valget falt til slutt på HomeSeer, så nå begynner planleggingen for hvilke sensorer, brytere, reléer osv som skal kjøpes inn. Kjøp av lisens blir gjort når det blir salg i november eventuelt hvis det er noen som selger lisens til en grei pris før det. Vi overtar nye huset i ettermiddag, og har planlagt oppussing av bad og vaskerom før vi flytter inn. Derfor har vi litt tid på planlegging og innkjøp av diverse utstyr vi trenger. Vi ønsker som sagt å styre elektrisk oppvarming, da vi må kjøpe inn panelovner så kom gjerne med tips om det er noen som er lettere å styre enn andre. Må finne gode løsninger på å styre lys. Det er ingen spotter i huset per tid, så alle lyskilder er halogen eller glødelamper. Vi kommer nok til å bytte ut mye av det elektriske anlegget. Men på grunn av at vi ikke kommer til å totalrenovere huset, så blir det lagt minimalt med nye rør. Vurderer derfor å bytte til ELKO brytere og dimmere. Vet at det er dyrere enn mye annet, men estetisk ser de mye bedre ut etter min mening og det vil gjøre det lettere for gjester og andre å kunne overstyre lys. Ny dørlås blir mest sannsynlig kjøpt inn etter å ha snakket med styret i borettslaget, vil tro det skal gå fint da andre enheter har Yale Doorman. Værstasjon står på ønskelisten. Ser at Netatmo er utbredt. Hvordan er det å integrere den i HomeSeer? Innvendige persienner er under vurdering, samt rullegardiner til soverom. Tips her mottas med stor takknemlighet! Skal som sagt pusse opp badet og vaskerom, derfor blir det jo arbeid på VVS og muligheter for å legge inn elektrisk styrt aktuator rett bak hovedstoppekran. Tips til aktuatorer en til gunstig pris av høy kvalitet mottas med takk. ?
  3. Akkurat programmeringen av appen er jeg ikke så bekymret for, den skal jeg klare å få til å bli ca slik jeg ønsker. Ønsker at systemet skal være enklest mulig å vedlikeholde, da med tanke på at huset skal selges ved en seinere anledning. Har sett litt på både HomeSeer og på Homey sin løsning. Mulig noen kan fortelle både fordeler og ulemper med begge? Ser på HomeSeer så kan man velge å enten kjøpe lisens eller å kjøpe Hub. Fordeler og ulemper med begge her også mottas med takk. Angående dørlåsen så har du nok rett at det må sjekkes opp med borettslaget, men ut fra det jeg har sett i gaten så har flere boliger Yale Doorman. Vil da tro at det ikke er noe problem, men må nok avklares med styret før installasjon.
  4. Hei, Ganske fersk i hjemme automasjons verden. Men ikke helt ny i automasjons verden. Vi er et ungt par som skal pusse opp et rekkehus. Vi tenker da å oppfylle drømmen om et hus der det elektriske er automatisert og enkelt lar seg styre via app og brytere/dimmere rundt i huset. Programmering av systemet er ikke noe problem, da jeg har programmert litt tidligere. Men trenger tips til alt fra styringsenhet til forskjellige spotter, dimmere, relé osv. Vi skal bytte ut sikringsskap og legge opp en del nytt av det elektriske, så mulighetene er mange. Planen er å kunne styre prosessene rundt oppvarming, lys, adgangskontroll i forskjellige soner. Ønsket funksjonalitet: - Kunne fjernstyre tilgang til ytterdør - Kunne legge inn timeplanen vår slik at systemet selv kan styre lys, kaffetrakter, varme av seg selv - Kunne sjekke at alle elektriske apparater er avslått selvom man er reist vekk - Kunne styre hovedkran - Kunne detektere vannlekkasjer, brann osv - osv osv Tar imot alle tips
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.