Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

sorath

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

sorath sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tenker vel at dette fikser vel elektriker? Den bruker jo bare mikro-usb. Burde vel være mulig å få til inne i boksen/veggen? Har som sagt fjernet innfelte Elko sensorer, så er bare dekklokk over der i dag.
  2. Mente egentlig bare at det var et fint innspill, men takk for å utdype ytterligere med idéer til hvordan jeg kan definere de forskjellige døgn-scenarioene. Usikker på om Homey lar meg gjøre dette eller om jeg kun må bruke tid på døgnet. Kan hende jeg kan bruke Logikk-biten av Homey til dette. Har ikke fått svart belte enda ? Aeotec har jeg vurdert, den kan vel også felles inn som løser problemet med tilkoblet strøm. Ser at sensorene rapporterer en gang i timen på lys. Har ikke endret fra standard her. Parameterne er på (Report threshold 200, Report interval 3600, Motion operating mode threshold 200) som standard.
  3. Noe kan absolutt styres etter faste tider, men ønsker i størst mulig grad å optimalisere dette etter "folk hjemme" og "tid på dagen". Scener kan være nyttig dog til f.eks. filmtid osv. Så takk for innspill! Fint innspill med å definere hva som er morgen, dag, osv. for å få det til å spille litt mer på lag. Ser også at jeg kan endre dimming over tid. med f.eks fra 20% til 50% dimming over en gitt tidsintervall - som vil løse det at jeg ikke ønsker brå overganger mellom nivåene. Har også tenkt samme tanke angående Fibaro sensoren at den rapporterer så sjelden. Derfor har jeg kun pakket opp to stykker og tenker kanskje å prøve noen andre. Har plass til å felle inn under dimmerne hvor jeg har fjernet gamle ikke-smarte Elko bevegelsessensorer. Hvilke sensorer anbefaler du? En annen utfordring er også at disse sensorene står i en gang, så de rapporterer lave lux hele døgnet uten at det nødvendigvis er så veldig mørkt her.
  4. Jeg har skaffet meg Homey Pro og installert Fibaro Dimmer 2 i lysbrytere i alle rom. I tillegg har jeg kjøpt flere Fibaro Motion Sensor. Har eksperimentert litt med styring basert på bevegelse og luxnivå, men føler ikke helt at jeg nailer noe som fungerer slik jeg ønsker. Jeg ønsker at lys skal gå automatisk på når det er noen hjemme, helst gradvis sterkere - for så å gradvis bli dimmet ned for hyggelig kveldslys. Min store issue med dette er scener i Homey som "motsier" hverandre. Er det noen som har noen "best practices" på hvordan man setter dette opp, eller som kan beskrive hvordan dere bruker dette? Er det noe grunnleggende systemer dere lager som gjenbrukes i scener? All hjelp settes stor pris på ?
  5. sorath

    Verisure + Arlo - IFTTT?

    Ok, skjønner. Det var uansett next step så kan like godt gå dit. Kan jo være at Arlo da bør byttes ut med noe annet hvis dette ikke er kompatibelt. Men for en rookie, hva/hvilke systemer og guider bør jeg lese for å komme i gang? Hva fungerer opp mot Verisure samt Sonos?
  6. sorath

    Verisure + Arlo - IFTTT?

    Email støtter ikke mye, den kan trigge basert på alle e-poster - men man kan ikke sette opp regelsett basert på innholdet i e-postene. Postbox virker å være fjernet fra IFTTT. Noen andre tips til e-post applets som fungerer i IFTTT med oppsett basert på innhold i e-poster eller subject line?
  7. sorath

    Verisure + Arlo - IFTTT?

    Takk for tipset! Ser at den første også støtter Gmail-adresser, så forsøker meg på den først.
  8. sorath

    Verisure + Arlo - IFTTT?

    Hei, Er helt fersk i automasjons-gamet, har heller ikke valgt ett system som styrer alt enda - men har begynt å eksprimentere litt med IFTTT osv. Har nettopp fått installert Verisure og har fra før Arlo Pro 2 med x antall kameraer. Valget på Verisure ble tatt blant annet fordi jeg så at noen hadde fått til automatisering med IFTTT. Type Verisure "alarm på" sendes på e-post, IFTTT aktiverer deretter Arlo til Armed. Noen minutters forsinkelse her er ikke noe stress, da jeg tviler på at det er mistenkelig aktivitet utenfor huset i minuttene etter vi forlater det. Denne muligheten forstår jeg er fjernet ift. Gmail som ikke lenger snakker med IFTTT. Har noen et forslag til en enkel løsning på hvordan jeg kan få kameraer på ved aktivering av alarm/skallsikring og motsatt? Lukter jo også litt på å få ting i huset til å snakke sammen i samme slengen og gå for et system ala Home Assistant eller lignende for å koble alt sammen, type lysstyring (halogenspotter i hele huset må allikevel byttes til led, kan smarte de opp i samme slengen), iRobot produkter, Sonos, screens osv. Men om jeg kan løse Verisure/Arlo problemet enkelt før jeg kommer så langt hadde jeg satt pris på det.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.