Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Øivind

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Øivind

  1. Der er en webserver på port 443, men har ikke funnet noe der enda. I tillegg snakker den ut i verden rundt seg (MQTT med TLS mot 40.113.176.167, som er en IP i Azures eu-west og har DNS-navn jpicloud-prod-iothub.azure-devices.net, som jeg tror er Azure IoT hub siden det er CNAME mot ihsu-westeurope-2.westeurope.cloudapp.azure.com, som igjen går igjen i en haug artikler om den tjenesten) Denne serveren er ekstremt treg, så det går ikke akkurat fort å prøve seg på mulige API-baner og payloads... JPI er visst "Joint Platform Initiative" i Nibe-konsernet, som skal utvikle helhetlige løsninger for å koble utstyr via internett, bla bla bla. Finner ikke så mye håndfast utover svada i årsarpporter om dette. Der er noe mdns-greier `HoiaxConnected_82b7._nibejpi-restapi._tcp.local` som peker mot nevnte webserver. Den bruker også NTP @ 0:2.pool.ntp.org - mulig det kan være en angrepsvektor.
  2. Stusset ja. Kjøpte likevel siden jeg uansett måtte bytte bereder... Spurte Oso om deres API/planer, men der fikk jeg aldri noe svar. Høiax sier mulighet for lokal tilkobling er noe de vil _vurdere_ å legge til i en fremtidig oppgradering av firmware, men at de ikke har besluttet hvordan/når. Antar det ikke skjer uten at de får en god del trykk på saken fra potensielle kunder. Vi som allerede har kjøpt har jo ikke så mye vi skulle sagt. Varmtvannberederen eksponerer en https-server på standard port 443, men jeg har enda ikke klart å finne noen baner å snakke med der. Er det noen som har undersøkt litt grundigere enn meg og kanskje funnet noe? * ALPN: offers h2 * ALPN: offers http/1.1 * (304) (OUT), TLS handshake, Client hello (1): * (304) (IN), TLS handshake, Server hello (2): * TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Certificate (11): * TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Server key exchange (12): * TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Server finished (14): * TLSv1.2 (OUT), TLS handshake, Client key exchange (16): * TLSv1.2 (OUT), TLS change cipher, Change cipher spec (1): * TLSv1.2 (OUT), TLS handshake, Finished (20): * TLSv1.2 (IN), TLS change cipher, Change cipher spec (1): * TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Finished (20): * SSL connection using TLSv1.2 / ECDHE-ECDSA-AES256-GCM-SHA384 * ALPN: server did not agree on a protocol. Uses default. * Server certificate: * subject: C=NO; O=Hoiax; CN=HOIAX_4c75251482b7_guid * start date: Oct 18 08:19:23 2022 GMT * expire date: Oct 5 08:19:23 2072 GMT * issuer: C=NO; ST=Ostlandet; O=Hoiax; OU=JPI; CN=Hoiax JPI IM1 CA Kikket litt på trafikken den har med omverdenen, og ser den snakker MQTT (kryptert) med azure iot hub. Har tenkt på å sette opp mitmproxy, men har enda ikke hatt nok av både tid og ork. Mistenker at den _muligens_ ikke validerer sertifikatet i andre enden (den skal jo leve i mange år og potensielt ikke få oppdateringer som lar den fortsette å validere evt nye sertifikater hos Azure), og at det derfor kan være en farbar vei for å evt håndtere denne kommunikasjonen via egen mqtt-server.
  3. Har du noen umiddelbare planer om å benytte ESP-32 for f.eks Pow-U? Jeg har en drøm om å ha en liten dings som både gir meg AMS-data og prisdata fra entsoe-API, men anser ikke meg selv som kompetent nok til å sause sammen en slik + modbus + hva nå enn som trengs 🙂
  4. Kommer til å handle inn et sett av https://www.aliexpress.com/item/4001308341140.html eller https://www.aliexpress.com/item/32838165134.html til låsen straks Ulempen med disse er vel at de holder 1.5V jevnt, så låsen vil sikkert ikke kunne rapportere at batteriene begynner å bli trege før batteriene er nesten helt tomme. Har også oppladbare 3.7V lithiumbatterier (https://www.wish.com/search/2800MAh 16340 CR123A Rechargeable Lithium Battery %2B LCD Charger for Arlo Security Camera/product/5e96eb1d29e78605c03c87d2) i Fibaro røykvarslerne mine (tar normalt 3V CR123). Ser ut til å klare seg fint med for høy spenning, ser faktisk også ut til å være i stand til å rapportere synkende batterinivå (satt inn 3/4 ladet batteri ifølge laderen, og røykvarsleren med dette rapporterer 65%). Spent på om de holder lenge. De originale industrial-batteriene holdt i et år (har på hypping rapportering over Z-wave), mens duracell-batteriene jeg kjøpte på Elkjøp holdt i to måneder før røykvarslerne begynte å plage meg midt på natten. Har håp om at de oppladbare skal holde i to år før de dør, og at røykvarslerne rekker å rapportere om tomme batterier før det er for sent 🙂 Grunnen til at jeg går for lithium (utover vesentlig høyere kapasitet enn vanlig oppladbare) er at det gjerne blir litt kaldt på vinteren for batteriene i døra, og jeg har røykvarslere i både kald bod og garasje.
  5. @Moskus - følger det med gulvføler i Z-TRM3-pakken, eller benyttet du eksisterende følere?
  6. @StenO: Hva slags kabinett er det du har på de tre? Og benytter du standard PoE HAT?
  7. Beklager avsporingen, men du må ikke glemme at en slik avtale er mellom den som signerer og selskapet, og at forumet, inkludert du som moderator på ingen måte er bundet av innholdet i avtalen mellom to tredjeparter. Avtalen du selv har skrevet under på regulerer også kun handlinger utført av deg selv; jeg antar at den ikke også gir deg ansvar for å hindre andre i å bryte avtalen - isåfall er det lite trolig at avtalen er mer verdt enn siste papir som gikk i papirdunken. Lite sympatisk av HS å sende ut slike eposter til en forumadministrator i utgangspunktet; jeg har snust på å kjøpe HS når det kommer i ny drakt, men etter å ha lest dette er det fullstendig uaktuelt.
  8. Vanskelig å finne utdypende info om denne og hva slags data den tilgjengeliggjør, men elkjøp ser ut til å ha en rebranded versjon av en måler som tidligere ble nevnt i tråden: https://www.elkjop.no/product/smarte-hjem/smart-varme-strom-inneklima/41706/wattle-adapter-til-strommaler Noen som har gjort forsøk på å benytte en slik? Zigbee + HAN-strøm i en forholdsvis billig pakke virker forlokkende.
  9. Øivind

    ID-Lock V2

    Fungerte ny låsekasse fint? Fikk du samme versjon?Jeg sliter med samme problem, men må selvfølgelig forholde meg til stedet jeg kjøpte skiten på heller enn idLock direkte.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.