Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Croax

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Croax sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. @Moskus @AndreasLie @GAS, takk for strålende hjelp så langt! Vært bortreist noen dager, men lest meg gjennom nå.. Jeg heller mest mot Homey, da den fremstår brukervennlig, lettvint og støtter det meste. Så hvis jeg blir litt konkret, hvordan blir handlelisten? - Homey (Vanlig eller pro?) - Sonos One 2.gen med Google Assistent (Har bar fra før) Iphone/mac/apple tv 5.gen/get box x (Chromecast) Har alt dette nå. - Xiaomi Roborock S6, må visst tweake litt for å få den til å funke med Homey? - Samsung The Frame 2019 - Philips Hue, eller et bedre alternativ? (Ønsker å bytte ut 3 lyspærer, har en Philips Hue taklampe fra før, og ønsker å montere en LED list i skyvedørsgarderobe) - Mesh nettverk (Ser på Linksys Velop eller TP-Link Deco M9)+ oppgradering av båndbredde fra dagens 25/25 mbps Annet? Noe jeg har glemt/misforstått?
  2. Takk for kjapt svar! Gleder meg til Black Friday og handling nå.. Vil det egentlig si at den eneste ulempen med Alexa er at man må snakke engelsk? Og ellers bør alt fungere fint, så lenge jeg på forhånd sjekker at enhetene mine er kompatible med Alexa? Én av fordelene vil vel blant annet være at Sonos One funker med Alexa? Om det ikke blir Alexa, er Echo Dot høyt oppe på listen.
  3. Av det jeg har lest meg til kommer Alexa litt foran mtp mine planer, men hva er de klare ulempene her mtp at det ikke er på norsk? Må snakke engelsk, samt at Amazon-brukeren må manipuleres/ha adresse I USA for at f.eks vær etc skal være riktig? Eller? Av Siri og Google heller jeg mest mot sistnevnte da jeg også har inntrykk av at denne er bedre enn Siri, samtidig har jeg stort sett Apple produkter..
  4. Fordeler/ulemper med Homey, kontra f.eks Home Seer? Viktig for meg at Philips Hue, Sonos, Apple produkter er kompatible med det jeg velger. Hvilke erfaringer har du med Alexa/Siri/Google? Ikke helt landet på hva jeg vil ha. Har Sonos, men forstår det per nå er tungvint med Alexa. Og har jeg forstått det riktig at for Google sin del så er det også sprik i hvor fornøyd folk er med De forskjellige smarthøytalerne - hvilke anbefales i tilfelle? Echo dot? Home?
  5. Hei! Og takk for svar. Ser for meg følge de scenario (Mulig litt optimistisk): Når vekkerklokken går på iphonen, vil jeg ha på lys på soverom, gang og bad. Radioen skal skrus på og dagens gjøremål/kalender skal fremkomme på TVen (Samsung The Frame). Senere når jeg lager middag vil jeg ha en smarthøytaler (Google/Alexa/Siri?!) som tar tiden for meg, før jeg ved en kommando får lyset til å dimmes og TVen til å åpne f.eks Netflix eller lignende. Vil også kunne styre lys i leiligheten (Ikke kjøpt enda, men muligens Philips Hue), xiaomi roborock s6 og gjerne se tiden igjen på vaskemaskinen. Ellers kan jeg nevne at vi har Apple TV 4k 5.gen og et par macer - altså stort sett Apple produkter. Har en 60 kvm leilighet, hvor blant annet wifi funker dårlig på hver ende av leiligheten, så vurderer å bytte ut ruteren til mesh. Har blant mye annet hørt mye bra om Homey som en intuitiv hub. Mye av poenget er at kona skal kunne betjene dette og at det skal lette hverdagen. Jeg styrer gjerne med det tekniske, men er ikke en avansert programmerer.
  6. Heisann, Helt ny på forumet her, men prøver meg frem. Flyttet inn i spjok ny leilighet og er gira på å teste ut litt forskjellige funksjoner/produkter for å gjøre leiligheten litt smartere. Tenker å begynne litt forsiktig, så det er ikke sikkert jeg har behov for en dyr hjemmesentral - slik jeg har forstått det. Stort sett har vi Apple produkter i huset og Sonos, samt ønsker å kunne styre lyset (Philips Hue eller lignende) og Xiaomi Roborock støvsuger etc. Vurderer også stikkontakter, termostat, værstasjon, stemmestyring etc - samt eksperimentere litt med IFTT der jeg skulle ha mangler. Ikke noe krav at jeg må kunne stemmestyre på norsk i tilfelle. Tanken er minimum å kunne styre alt via app, men om jeg kan automatisere mye (Litt avhengig av pris) hadde det vært klart gøyest hvert fall.. Er det slik at jeg bør holde meg til HomeKit og AppleTVen, siden jeg stort sett har Apple-produkter? Eller bør jeg kjøpe en billig hjemmesentral for å ha et bedre grunnlag? Noen innspill til en nybegynner? Eventuelt noen som har linker til noen oppklarende og gode artikler for nybegynnere?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.