Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

stigvi

Medlemmer
  • Innlegg

    2 640
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    140

Oppføring-kommentarer skrevet av stigvi

  1. Fredleif skrev (3 timer siden):

    Du har et poeng; min erfaring var med bruk av Arduino IDE. Jeg har forresten nylig fått til en Esphome-enhet med enkel funksjon, det ble ikke så rett fram som det beskrives. Iallfall greide jeg å ramle i noen fallgruver. Hvis det er av interesse kan jeg lage oppskrift på en av måtene å komme i gang 😊

    Å dele erfaringer er alltid interessant, synes jeg 👍

  2. Fermate skrev (31 minutter siden):

    Personlig er jeg ikke så glad i sånne biblioteker som pakker bort alt det gøye i programmeringen


    Jeg jobber fulltid med programmering og Esphome er noe av det "gøyeste" jeg har vært borti. Det er faktisk veldig tilfredstillende å bruke "esphome run en_eller_annen.yaml" på kommandolinje for å kompilere, linke og laste opp ny firmware via OTA. Og finnes ikke enheten på lokalnettet, så spør den om jeg vil laste det ned til en dings koblet til USB-porten.

    Dette virker så bra at jeg følte meg trygg på å endre en esp32 kode mens jeg var på en månedslang tur i USA. En liten redigering i teksteditor i Home Assistant via mobil. Og en kompilering, linking og OTA ved hjelp av esphome for arm slik at jeg kan kjøre det på en raspberry pi (som kjører i en docker sammen med Home Assistant). Noen sekunder etterpå fikk jeg melding om at esp32 dingsen var startet opp igjen.

    Jeg har en EPROM brenner liggende hjemme og det var en tid da jeg programmerte 8-bits mikrokontrollere i assembly. Det var kjekt, det også. Men OTA funksjonaliteten og lettheten i å endre på kode i Esphome, det er en ny verden. Fordi resultatet kommer så fort.

  3. SveinHa skrev (7 minutter siden):

    Jeg tenkte mer på at når en ikke liker måten HA er bygget opp og programmeres på så innfører en ikke andre dingser som som programmeres som HA. Det jeg har sett av HA og esphome så ser de veldig like ut...

    Ok, grei nok forklaring selv om jeg ikke helt er med på at C kode er så mye lettere å skrive enn yaml på et høyere nivå. Og da spesielt ikke når esphome har så mange ferdig lagde komponenter.

  4. SveinHa skrev (9 timer siden):

    Når en først har valgt bort Home Assistant så virker det lite logisk innføre noe som ser veldig Home Assistant ut...

    Esphome er universell og støtter mqtt. Den har støtte for å sende data til HA i et mer effektivt binær format, men som de skriver, bruker en noe annet enn HA og vil bruke mqtt så slår en av denne muligheten for å sende i binærformat.

    https://esphome.io/components/mqtt.html?highlight=mqtt

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.