Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Axel

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Axel sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Dette bør fungere*. Jeg mener disse Osram-produktene er skilt ut til Ledvance, så bruk Ledvance-appen istedenfor Osram-appen. Alle ZigBee-dingser som går på nettstrøm og er koblet til Homey (altså ikke via en annen bro, som Hue eller Trådfri eller Osrams bro (som jeg tror de har sluttet med)) vil snakke sammen og forlenge signalet. * Det er alltid spennende om noe faktisk fungerer med hjemmeautomasjon, og hvor lenge det fungerer. Det er ofte lurt med "trygge valg" og å enten teste ut med én av noe først eller i det minste få verifisert fra folk som har samme kombinasjon.
  2. Jeg har ikke prøvd HomePod, men du har også appen HomeyKit som alternativ til den innebyggede eksperimentelle løsningen. Den er stabil og fin for meg, og grunnen til at jeg byttet var at den har filtrering så du kan styre hva som dukker opp i HomeKit og ikke. Av og til må jeg legge enheter tilbake i det rommet de hører til, men det er det eneste problemet jeg har opplevd.
  3. Til andre som måtte ha tilsvarende problem: jeg fikk ikke lagt til Elko-enhetene med Homey på Zigbee-kanal 21, men da jeg byttet til kanal 1 gikk det umiddelbart. Så byttet jeg tilbake etterpå uten problemer.
  4. Nå har jeg sett fort over, og navnene spriker veldig, for disse er opprettet over lengre tid mens jeg har funnet ut av disse greiene. Men noen mønstre går igjen: - aksjon -> mål, for eksempel «Armér støvsuger» - mål -> statusendring -> initiator -> betingelse, for eksempel «Varme av med taklys ukedag» Men det er naturlig med forskjellig måte å beskrive dem på avhengig av hva de gjør, og kategori egentlig. Termostatflowene mine heter bare «Termostat sted». Under varsler har jeg «Varmt på soverom» osv.
  5. Den «lag en flow for enheten»-funksjonen som har kommet er litt villedende, for du lager en flow fra scratch som vanlig, og må finne frem enheten og hvilken event som skal trigges på uansett. Klassisk UX-feil.
  6. Ikke noe hokus pokus her, bare sånn det falt naturlig: Bevegelse og Brytere er i praksis hendelseshåndterere, uten noen streng utseparasjon av aksjoner som tas. Ofte er ting så enkle at alt ligger i ett nivå. Lys er typisk koblinger mellom forskjellige lamper, som at downlights i trappeløp nede tennes når downlights oppe tennes, eller at nattbordslamper skrur seg på når taklampe skrus på manuelt. Radio er flows for styring av lyd. Scenes er analogt med scenes i Hue eller HomeKit. Alt som har med temperatur å gjøre ligger i temperatur, og alle kontrollfunksjoner i Varsler.
  7. Det finnes ganske mange fjernkontroller som er kompatible. Når det gjelder hva som er å anbefale, så kommer det litt an på hva du ønsker deg. Aqara er veldig pene og enkle og tilfredsstillende å bruke, men jeg har hatt litt stabilitetsproblemer med dem. Det er mulig dette vil bli bedre i den nye firmwaren som kommer nå. Det har heller ikke vært støtte for alle Ikea-fjernkontrollene, men de blir støttet nå i ny firmware. Ellers fungerer Hue-fjernkontrollen ganske bra. Den er rimelig, enkel i bruk, og magnetfeste til vegg. Og så finnes det mange andre også som jeg ikke har prøvd men som bør fungere. Bare sjekk status på støtten før du kjøper hvis du finner noe interessant. Og rapporter her
  8. Jeg bruker både pære og fjernkontroll fra Hue rett mot Homey. Det fungerer fint. Men jeg har ikke GU10-pære, det kan jo være det mangler støtte for dem. Sjekk listen over støttede produktkoder og be eventuelt om utvikleren kan legge til støtte for den pæren du har. Det er mulig du har en ny type med Bluetooth i tillegg til Zigbee som akkurat har kommet, og de er kanskje ikke støttet ennå.
  9. Hva går man glipp av ved å bare støtte ZigBee 1? Hva består den dårlige støtten for Z-wave i (utover eventuell dekning)? Hvem leverer et billigere produkt med nyere ZigBee, bedre Z--wave, bedre kommunikasjon fra utviklere og med bedre kvalitetssikring av apper? Og uten å kreve mye mer for å sette opp, eller med begrenset støtte for enheter? Greit å vite hvis det faktisk finnes overlegne alternativer. Med ytelse, mener du responstid, nettverksdekning/stabilitet eller evne til å kjøre mange og mange forskjellige enheter samtidig?
  10. Poenget med Homey er at det skal være lett for de som kan utvikle å lage apper og få dem publisert, men først og fremst enkelt for alle andre å bruke disse appene. Men det som ikke er garantert er altså at alt er enkelt og fungerer knirkefritt med alt som finnes av dingser, ettersom man er avhengig av at glade amatører (som gjerne er proffe på dagtid) fikser opp en del på fritiden. En annen modell er den som FutureHome har, hvor de bare har en liste med produkter de offisielt støtter, og det er det: https://futurehome.no/produktstotte/ - hvis jeg ikke har misforstått noe da. Ikke noe i veien med det, men de vil aldri støtte like mye som Homey på den måten. Så har du rene open source-løsninger som krever krangling med Python-versjoner og script og generelt mye høyere teknisk kompetanse, som egentlig aldri vil være til nytte for menigmann. Men det beste for alle er at det er forskjellige plattformer å velge, med litt forskjellige tilnærminger, som passer for forskjellige folk. Ikke minst er det finnes standarder og dokumenterte grensesnitt, slik at man kan flytte til noe annet hvis noe skulle endre seg. Hvis Fibaro kjøper Athom/Homey og legger ned tjenestene for eksempel, så er det fint at det finnes andre løsninger å gå til. Når det gjelder utviklerressurser til Homey, så er det faktisk litt dårlig med oppdatert informasjon, fordi de har endret ganske mye til versjon 2 av APIet, men ikke laget noen nye tutorials som jeg kan se. API-dokumentasjonen ser bra ut, men man trenger gjerne litt mer håndholding i begynnelsen enn et sånt API kan gi, særlig hvis teknologiene og konseptene bak også er nye. Dokumentasjonen er her: https://apps.developer.athom.com men det er ikke bare å hoppe i det hvis man ikke har noe erfaring med programmering. Hvis man har problemer med en app, så er det anledning til å be om hjelp på Homey-forumet. Er man heldig har noen råd som løser problemet eller mulighet for å fikse det i koden.
  11. Ikke glem at du har HomeyScript, så du kan ordne ting selv der du har spesielle behov. Jeg valgte Homey fordi det er 15 år siden jeg satt i undertøyet halv fem om natten og kompilerte Gentoo og drakk Battery, og jeg har ikke tid eller overskudd til fiklegreier mer. Enn så lenge har den levert på det den har lovet, det er bare tredjepartsapper man burde sjekke ut tilstanden på. Men det aller meste er supert. Yamaha-appen har vært litt begrenset, men nå har en ny fork kommet i gang, så det ser lovende ut. LG-TV-appen er ikke vedlikeholdt, den er det Athom selv som eier, og de har sagt at de jobber med en omskriving, men inntil videre får jeg ingen flows med TVen.
  12. Da er det ikke rekkevidden som er problemet ihvertfall. Det er nøyaktig den versjonen det står er støttet du har? https://apps.athom.com/app/com.airthings
  13. Det er ikke den verste krisen, så lenge det som skal pares er mobilt, gitt at man har en z-wave device i rimelig nærhet som kan ta seg av mesteparten av trafikken. I verste fall får man kjøpe en enkel fjernstrømbryter til pluggen Homey står i, så den kan gjøre slutt på sine egne lidelser hvis den føler for det Men problemet er kanskje egentlig om Z-wave krever direkte kontakt med administratornode for å pares, og ikke kan gå via mesh. Da blir det jo aldri smidig å pare alt.
  14. Pro eller ikke går vel mest på hvor mange forskjellige leverandører du har tenkt å ha utstyr fra. Jeg har 12 apps lastet nå, og da brukes ca 70% av minnet. En del går til OS og systemtjenester, så det burde gå med ca 20 apps. Hvor mange enheter man har spiller sikkert en rolle også. Jeg har rundt 50 nå. Å legge til ting er for det meste enkelt. Rekkevidden på ZigBee er mye bedre enn på Z-wave, som trenger å være nær for å pares. Jeg har slitt litt med stabilitet i et rom som krever forwarding i nettet, men vanskelig å si om det er homeys skyld eller appen. Mange av appene er skrevet av helt vanlige folk som ikke har anledning til å drive med utstrakt testing, så sjekk nøye på forhånd at det fungerer bra med de devicene du er avhengig av. At det finnes en app betyr ikke nødvendigvis at akkurat din device kommer til å funke bra. Jeg er veldig fornøyd med Homey. De har lagt et godt fundament som de kan foredle fremover.
  15. Dette fungerer fint nå, med unntak av "flytende" dimming. Det vil si, du kan skru av og på fra Homey, og sette dimmenivå, du må bare unngå å sende melding til enheten oftere enn hvert 30. sekund. Før ble det kluss da, men med Espenhhs patch forkastes bare meldinger som sendes for fort, og når bare ikke frem. Jeg savner ikke noe annet egentlig, styrken med disse er jo nettopp av manuell dimming er veldig enkelt der rett på veggen. I tillegg går det fint å hekte andre lamper på dimmeren med flows, selv om jeg tidvis opplever overraskende lange forsinkelser der. Jeg har også laget enkel "endevender"-funksjonalitet ved at downlights nede går på når de oppe skrus på. Dette er med 0.0.4 versjonen. Stor takk til Pål Raymond og Espen for å ha fikset dette Jeg har termostatene også. De fungerer fint, men jeg får ikke effekt ut av dem. Jeg vet ikke om de kan levere det, men det er satt opp sånn i appen. Men de gir luft- og gulvtemperatur.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.