Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ThomasBK

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ThomasBK

  1. Hvordan går det rundt integrering av Homely inn i HomeSeer? Jeg er grønn på programmering og håper noen som er kyndig kan lage noe... Men jeg kan gjerne være prøvekanin...
  2. Hei. Har noen erfaring med at myhs.homeseer.com er "offline", selv om PC og HomeSeer kjører...?
  3. Er det sant? Fungerer CO-tech utstyret altså? Hva blir den oppdaget som på din receiver da (hvis den har valg)? Kan det være som en "Viking-sensor" tro...?
  4. Hei. Kan dere ikke skrive eksempler på termometer/hygrometer dere har som fungerer med RFXCOM? Jeg bruker HomeSeer 4, men det er vel ikke relevant - så lenge produktet er kompatibelt med RFXCOM. Jeg finner svært få som er kompatible for tiden, eller jeg gjør feil (det kan også hende)... Skriv gjerne inn eksempler her, så får jeg/vi en liste over billige til dyrere (og kanskje mer kvalitet) termometre/hygrometre som er kompatibel med RFXCOM... For tiden har jeg prøvd å legge til følgende trådløse termometre, men som jeg ikke har fått til: -Telldus FT007TH (Jeg manglet avkrysning for Viking-sensorer - så denne virker!) -NEXA WTH-103 -UPM WT450 (Clas Ohlson) Kanskje jeg gjør feil?
  5. ThomasBK

    Plugins logger

    Jepp! Tusen takk for hjelpa. Utrolig mye raskere PCn ble etter at den modusen ble slått av... :-)
  6. ThomasBK

    Plugins logger

    Jeg har for en tid tilbake (kanskje et halvt år tilbake) begynt å få logger fra pluginsene som spretter opp når Home Seer 4 starter opp, f.eks etter en Windows oppdatering. Det er noe irriterende. De spretter opp igjen hvis jeg lukker vinduet. Et eksempel kan være denne under... -------------- Et eget vindu spretter opp med tittel: C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS4\HSPI_ZWave.exe, med følgende tekst i vinduet: Connecting to server at 127.0.0.1... Connected, waiting to be initialized... Z-Wave Plugin: OS Type is Windows -------------- Er det mulig å skru av denne pop-up-funksjonen? Jeg finner det ikke verken i HomeSeer sin "setup" eller i plugins/manage eller under hver enkelt plugins sin "setup". Noen som kan bistå meg?
  7. Kan noen hjelpe meg med å finne script-koden som kan hente en verdi fra en device (i mitt eksempel en virtuell device) som overfører verdien inn i en event? Se bildene under: Her er to virtuelle devicer, jeg tenker å overføre verdien fra dem begge (altså 15 og 25 som de er innstilte på her). Her er eventen som jeg ønsker å hente inn verdien fra en av devicene over. Istedenfor en fast valgt verdi (her på 21), ønsker jeg å legge inn et script som henter verdien fra Kjøkken1-termostat - Temperatur-dag (i eksemplet 25) inn i eventen her (in i IF-stringen med rød ring). Kan noen hjelpe meg?
  8. Har i løpet av høsten 2021 endelig fått z-water opp i grei drift av vannbåren varme i huset. Jeg sliter med at noen av de virtuelle termostatene ikke fungerer, noen gjør det og andre ikke. De er programmert på samme måte, så jeg skjønner ikke hvorfor. Men har i stedet begynt å lage eventer som styrer on/off ettersom tempereatur, hverdag, klokkeslett også videre. Dette fungerer godt, men innstillingene på temperatur blir selvfølgelig mer gjemt. Men jeg holder på å pusse opp og trenger flere varme-sløyfer og dermed flere kanaler til z water. Har noen prøvd å sette opp 2 stk z-water opp mot HomeSeer 3 eller 4 før? Hvordan vil HomeSeer takle det tro? Har HomeSeer 4 nå...
  9. ThomasBK

    Verisure Plugin

    Det var ene og alene mine innstillinger som var feil satt. Nå virker plugin-en så det suser... 😁 Dermed styrer alarmen (borte) lys m.m i huset vårt igjen...
  10. ThomasBK

    Verisure Plugin

    Hmmm, da må jeg feilsøke litt tror jeg...
  11. ThomasBK

    Verisure Plugin

    Verisure plugin stoppet hos meg også for noen dager siden...
  12. Hei. Vet dere noe mer om dette fungerer? Jeg vurderer å kjøpe Z-water nå som jeg trenger å gjøre en del oppgraderinger på det vannbårne-varmesystemet likevel. Og siden jeg har Home Seer 4 fra før, ville det vært konge å integrere varmen inn i det Smarte Hjemmet... Eller bør jeg drøye det litt til...?
  13. Høres ut som en dyr måte å gjøre det på. Om det er teknisk mulig tror jeg du må høre med de som har installert varmen hos deg. Jeg kan sikkert høre med rørleggerfirmaet som installerte det, men jeg tror kanskje ikke de er eksperter på akkurat den el-biten. Og derfor jeg lurer på om noen har erfaring med å bruke slike "plug-in-mottakere" for å styre strøm av/på som igjen slipper varmvann ut til gulvene ettersom strøm = av eller på. Er det noen betenkeligheter med at en plug-in-mottaker gir strøm 230V direkte til en 230V aktuator...? Er det f.eks noen sikkerhetssystem som f.eks WATTS har tenkt på (det trådløse systemet jeg bruker idag - som også forresten er 433,92 basert), eller Z-water har innebygd som "passer bedre på aktuatorene" enn hva vanlige plug-in-mottakere gjør...? Dyrt er det jo ikke, sammenliknet med en z-water. Z-water koster ca 2500;- + frakt. - NEXA sine plug-in-mottakere har jeg en drøss av, så det ville ikke kostet noe spesielt. Men jeg vil helst ikke bruke 433,92 selv om Home Seer styrer flest slike komponenter i huset vårt via RFXCOM. Dessuten kan ikke f.eks NEXA-komponenter stå nærmere hverandre enn 50cm og da begynner det å bli plassmangel på vaskerommet hvor fordelingen på vannbåren varmesystemet står. Da er vel både Z-wave og Zigbee bedre, da Home Seer får kontroll på om (i dette tilfellet) varmegolvet er PÅ eller AV... - 10x Philips HUE Smart Plug ca 2600;- inkl frakt. Dermed et billigere alternativ enn Z-water, og man kjøper bare så mange man trenger. - 10x LEDVANCE SMART+ SMARTPLUGG ZIGBEE ca 1700;- inkl frakt. Dermed et billigere alternativ enn Z-water, og man kjøper bare så mange man trenger - MEN usikker på kompatibiliteten med Philips HUE + Home Seer 4. - Hvordan er det med IKEA sine smartplugger? Fungerer de med Philips HUE - stabilt nok til en så viktig oppgave...? 10x Trådfri Adapter (IKEA) ca 1750;- Z-water + Home Seer har gitt færre kurser enn alle 10 utgangene, stemmer ikke det? Jeg har forstått det slik at Z-water ikke klarer å skille utgang 1 og 9 og det samme med 2 og 10 - stemmer ikke dette? Eller det er kanskje Home Seer som ikke klarer å skille på disse to og to utgangene...? Eksempel: https://www.kjell.com//no/produkter/smarte-hjem/temperaturkontroll/heatit-z-water-styreenhet-p51059?gclid=Cj0KCQiA1pyCBhCtARIsAHaY_5eVz9p6ow1uW1s0ZWBgr6VINC2gBPb1DTSiYIQ7VEZIlBre0chaBRoaAuCuEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Jeg har absolutt ikke tenkt å la Home Seer slå av og på hvert 5. minutt. Det blir jo hvordan man programmerer og ikke minst hvor lenge aktuatoren skal være PÅ etter oppnådd temperatur, som blir avgjørende for hvor ofte den slås av og på i løpet av en dag. Slik jeg ser det for meg, og det vil jo bli på samme måte som Z-water også, det blir jo ingen forskjell...
  14. Hvordan er det å bruke f.eks Philips HUE Smart Plug i stedet for en Heatit z-water (siden z-water likevel kutter minst 2 kurser via Home Seer)...? Dvs at hver aktuator (evt de aktuatorene som styrer varmt vann av/på til samme rom) kobles til en HUE Smart Plug - gjennom å sette på et 230V støpsel direkte på akuatoren(e). Eksisterende aktuatorer kjører på 230V, og styres trådløst som ikke kan integreres med Home Seer pr idag... Kjører ellers Home Seer 4, og har nå utvidet til Philips HUE (og Jowihue). Skulle det være noe i veien for dette?
  15. ThomasBK

    Philips Hue

    Hei. Jeg må bare spørre. Kjører både RFXCOM og Z-WAVE på HomeSeer 3 (ikke gått over til 4 ennå). Har lyst til å utvide med styrbare pærer. Hva er best? * IKEA trådløs? * Philips HUE?
  16. ThomasBK

    Verisure Plugin

    Det fungerer nå etter at jeg måtte gjøre om på hvilken "device" som gav beskjed om å slukke utvalgte lys i "eventen". Nå bruker jeg "devicen" kalt "VerisureAlarm" til å aktivere videre hendelser i "eventen". Så nå fungerer det igjen, selv med de feilmeldingene som kommer i loggen...
  17. ThomasBK

    Verisure Plugin

    Hei. Nå nylig dukket denne feilmeldingen i logen. Jeg merket at alarmen ikke lenger slår av lyset når vi drar fra huset. Bruker vanligvis altså Verisure til å si fra til Home Seer om at lys i hele huset kan slås av. Feilmeldingen: okt-08 13.08.16 LSoftVerisure Error System.NullReferenceException: Objektreferanse er ikke satt til en objektforekomst. ved Verisure.VerisureSync.VerisureNorthTimerElapsed(Object sender, ElapsedEventArgs e) Noen som vet hva som er galt? ..Thomas..
  18. Jeg kjørte RFXmngr og fikk "napp" på de trådløse termostatene (også Watts) som kommuniserer med Watts Master (beskrevet over). Se bildene under... Det virker som om signalet likner på Oregon, siden det navnet kommer fram. Bilde001 viser når protokollen for Oregon er slått på, bilde002 viser når Oregon er slått av. Går det an å gå videre herfra, eller ser det mørkt ut?
  19. Hei. Jeg starter opp en ny tråd, siden det ikke ser ut til å være treff på dette temaet her på hjemmeautomasjon.no Vår HS3 er satt opp til å styre alt av lys i huset, og er i tillegg integrert med både Sonos og Verisure. Eventene er fortsatt under oppbygging, da det gir utallige muligheter. Noen som har noen praktiske/kule råd vedr nevnte services, så tas det mot med takk... Så til saken; I flere år har vi hatt trådløs styring av vannbåren varme i mer enn 75% av husets gulv. Da er det Watts sine termostater med programmering lokalt som styrer en Watts WFHC-BAS som er utvidet også med en slave, totalt 12 kanaler. Disse igjen styrer aktuatorene (av/på ettersom temperaturen lokalt). Jeg ønsker heller å styre alt via HomeSeer, dvs ha termostater (f.eks Nexa/Cotech e.l.) som lokalt forteller HomeSeer hva temperaturen, hvor eventer igjen styrer Watts WFHC-BAS til å åpne/lukke aktuatorer. Watts WFHC-BAS bruker 433,92 - kommunikasjon, og vi har rfxcom til å styre 433,92 devicene med HomeSeer. Men finner ikke ut om rfx-senderen klarer å kommunisere med Watts-masteren? Noen som har peiling? Går det an å programmere/lære opp rfx-senderen til riktig "språk" som trengs for å slå AV og PÅ?
  20. Hei. Kan denne funke for 433 MHZ-kommunikasjon med f.eks Nexa-komponenter? http://www.rfxcom.com/epages/78165469.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/78165469/Products/18103 Kan se ut som linken du har lagt ut Moskus, fører til et utgått produkt...?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.