Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Dorten75

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Dorten75

  1. Satte den til 1800w i parameter 18, så skal den slå ut mellom 0 og 1800w fremover iallefall. Teste slik litt. 1800w er ca differansen på topp og bunn målingene sålangt, men helt riktig blir det ikke. edit: Ser da ut til at den alltid vil gi 1800w bare den står påslått i standby, så blir enda mer feil i logg...
  2. Tror jeg skal gjøre det samme. Fikk den installert i går, så kan forhåpentligvis be elektriker komme tilbake. Du opplever Heavy måler korrekt? Hadde planer om å sette opp en ekstra til å måle elbil lading også. Ser man kan sette fast W i et av parameterne til Z-relay, så det kan jo være et alternativ på en VVB som gjerne har stabil last, 0 eller 100%
  3. Så det stemmer ikke at det står last på 600w? Den går ned til 0w når jeg slår av bryter, så bare rart at det er så stort sprang opp. På hytta går den ned på 0w i standby og opp til 1700w. Tenkte forsøke en liten periode med tidsstyring i døgnet for å unngå pristopper. Ikke fått satt meg inn i temp føler, men vet at det er mulig. Hva er enkleste opplegg jeg kan ordne meg på det. Kobler dere en eller annen sensor på jernet for kranen? Har Fibaro på alt.
  4. Fått installert en HeatIt Z-relay til vår VVB hjemme. Etter de første målingene er jeg overrasket over forbruket. Stemmer det at den skal dra over 600w i konstant standby? Den drar seg fra 644w til 2400w når termostat slår seg inn. Siste 24t har det gått 16 kWh med lite/moderat bruk. Har samme sak installert på hytta, men ikke tenkt over forbruket der. Ser at siste døgn har det gått 1,6 kWh uten bruk av varmtvann der. Forøvrig en nyere og litt mindre tank.
  5. Forsøker bli klok på denne, også fått levert Heatit Z-TRM3. (ELnr: 5430599) av Power nå i desember. Også gitt de beskjed om dette problemet med firmware 4.0 og at jeg ikke skjønner de selger dette produktet uten nyere versjon. Venter på svar fra innkjøp hos dem... Men forsøkt å lese alle disse trådene på eventuelle løsninger og om at problemet faktisk angår meg. Har Fibaro HC3 og fått satt opp 2 av 4 HeatIt Z-TRM3, og oppdaget jeg ikke klarer styre de med tidsplan, men kun manuelt på selve enheten. Bruker gulvsensor = F Men leste noe at problemet ikke ville ville påvirkes om man brukte F, i svar fra Thermo-Floor. Kan jeg oppdatere firmvare til 4.2 OTA og isåfall hvordan gjør jeg faktisk det? Andre løsninger?
  6. @BME Har du fått koblet dette? Hvordan endte du opp på kablingen? Kan se ut som vi har samme portåpner, så hadde vært nyttig å høre.. Brukte du noe annet enn Rød - strøm, Blå - jord, Gul - input ? Jeg har kablet bryter i dag koblet inn på 1 og 2, så regnet med at blå og gul skulle inn der? *EDIT: Fikk koblet dette greit opp og hentet strøm fra portåpneren. Brukte kun Rød og Blå, samt to kabler fra Out 1. Slik som vist i denne tråden Koblet sammen direkte med kablene som var for eksisterende manuell knapp i garasjen. Har også fått Siri på mobilen til å kjøre åpne/lukke garasje scene i google assistent som snakker med Fibaro. Skal se noe mer på hvordan man fornuftig eventuelt kan bruk GPS lokalisering.
  7. Kan se ut som jeg får det meste her til å spille, men er det noen som vet om "Pristabell" skal være synlig med noe data inne på Predefined variables? Står foreløpig bare Value 1 hos meg, selv etter å ha kjørt de linjene 14-18 for å definere tabell første gangen. Kan da heller ikke se noe endring på Variabel: Dyrstrom Er det forøvrig noen som har videreutviklet dette noe? Kan man f.eks lage og få ut tabeller på forbruk på enhet inkl pris, slik at man kan se faktisk kostnad på f.eks elbil ladding?
  8. Supert - da bestiller jeg en slik og får forsøke meg på programmering for å lese riktig prisbilde for leieboer. Må forsøke å finne ut av det opp mot Fibaro HC3 som jeg velger gå for, siden jeg kjenner HC2 fra før av... satser på det finnes en vei der også uten alt for mye manuell arbeid for meg.
  9. Takk for info. Ser ut til at software lar seg gjøre, men selve målingen på aktuell stikkontakt, hva kan man benytte der opp mot avlesning i feks Fibaro som tåler belastningen? Eller må jeg bytte til noe annet? Stikkontakten og løsningen der i dag med egen måler og sikring er satt opp av elektriker for lading av bil for noen år siden. Men kan være der er noe mer fornuftig i dag. Hadde tenkt å unngå kjøpe inn egen elbil ladder til leieboer, men er kanskje ikke noe vei utenom?
  10. Har Fibaro på det meste på hytta og tenker nå sette igang med mye av det samme hjemme. Har eget opplegg for leieboers elbil lading med egen kurs, sikring og måler i garasjen. Hun lader da på egen kontakt ute på garasjeveggen og jeg leser av forbruk med jevne mellomrom. Regner da snittkost + avgift for aktuell mnd som hun da betaler. Vil gjerne at hun betaler faktisk kostnad i forhold til når hun ladder med de prissvingningene som er nå for tiden. Vil være fint om de er prisbevisst på tidspunktet de velger ladde. Finnes det noen gode løsninger på dette? Vil Fibaro i stikk kontakten tåle jobben og eventuelt sette opp mot prisbildet på aktuell laddetidspunkt være mulig? Eller finnes det bedre løsninger man heller bør gå for på det området? Leieboer har ellers forbruk inkl i husleie, så det er kun elbil lading de skal betale kostpris på.
  11. @Vinge87 Hvor mye skal du ha for lås og kodetastaturet? Eventuelt ta det på pm
  12. Etter litt knoting, så forsøkte jeg legge til «Lights» i HC2 på den uferdige config om bare hadde stått å spint og kjørte en reconfig i HC2 etterpå. Da dukket det opp lysbryter i tillegg knyttet til enheten og nå kan jeg slå av og på stikkontakten. Tanken nå er å sette de i forbindelse med multi sensor for å styre temperatur i rommet. Så da er kanskje dette innenfor allikevel?
  13. Har et kontrollspørsmål - kan man bruke Fibaro singel switch 2 inne i stikkontakt, for å styre panelovner? Har hatt elektriker som har gjort dette, men begynner å tvile på om det kan brukes slik, da jeg får ikke knyttet de til i HC2? Dukker riktignok opp når jeg legger til enhet, men står bare å spinner etter det i programmet og kommer ikke opp med noe av/på bryter etterpå. Forsøkt 3 stikkontakter nå med samme resultat? Regnet med det ville fungere, siden elektriker valgte løsningen, men er altså nå i tvil. Eller er det noe annen måte jeg må gå frem for å få disse inn i Home Center 2 og kan slå av og på strømmen på stikkontakten?
  14. Ja, det kom bare ikke godt nok frem. Burde gjerne vært et eget punkt, så får reise opp å teste på hytta da. Elektriker hadde montert dette uten at jeg helt hadde fått det med meg Så feilsøkingen begynte ikke der det burde... Og alle ble svar skyldig, både rørlegger og elektriker når jeg ikke fikk til varmtvannet. Var en ærlig sak at elektriker var ukjent med utstyret, da dette var første montering for de på alt av smartprodukter. Har selv en jobb nå med å få alt til å spille sammen på en fornuftig måte, så får jakte på tips her på forumet.
  15. Er det noe triks for å få Z-Relay til å snakke med HC2? Har fått strøm tilkoblet den mot varmtvannstank av elektriker, men får ikke satt den igang med å varme vannet på vanlig måte eller få den inn i HC2. Lyser grønt inne i koblingsboksen. Hvordan aktiverer jeg den, slik at den legger seg inn i HC2 når jeg legger til enhet? Og vil ikke VVB fungere manuelt nå?
  16. Nylig fått lagt opp Fibaro i ei nybygd hytte. Varmtvannstanken fikk jeg ikke koblet til Home Center når jeg var der i helga. Var ikke engang klar over at det var årsaken til at jeg ikke hadde varmtvann der enda Satt opp Heatit Z-relay 25a der, burde det ikke fungere manuelt også? Ikke fått lest meg opp på den. Elektriker skal uansett opp å fikse noen andre ting, men da er spørsmålet... kan han aktivere enheten på hytta, samtidig som jeg legger til enheten via mobil/PC hjemmeifra synkront via Internett tilkoblingen? Jeg er online med hytta på resten av enhetene nå. Eller må jeg være på hytta selv på samme nettverk?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.