Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

nightking

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av nightking

  1. Prøvde det samme selv. Jeg byttet den inn i en z-wave bryter Prøvde alle apper som var, fikk det ikke til å virke
  2. Gikk for Fibaro smart implant. funka det
  3. Satt faktisk akkurat å leste den. Er det fibaro smart implant du har brukt? Er koblingsskjema du har koblet opp i første tråd riktig?
  4. Hei.. Svigerfar har en Garageport åpner han vil koble til homey. Litt usikkert hva slags type dette er. Men slik han betjener den idag, er en fjernkontroll som følger med, og med en bryter på veggen. Dette er en enkeltbryter med en ledning inn og en ut. Den tar porten ned, opp og stopper den ved ett trykk. Er det noe måte å styre denne på ett rele feks? Noen som har gjort tilsvarende som vil hjelpe?
  5. Okei. Ser ut som det fungerte når jeg la Vthermo og temp sensor i samme rom, da leser den tempen. Men når jeg skal bruke en fibaro wall plug som heater så vil ikke den reagere.. Jeg endret "hva er koblet til" til varmeelement, men fungerer ikke. Vet du om dette vil virke? Har laget slik som guiden viser her, og får det til å fungere. Men hadde vært lettere med Vthermo
  6. Hei.. Jeg skyter litt liv i denne tråden da jeg er på utkikk etter Virtuell Termostat. Men jeg får det ikke til å virke. Ser også at det ikke ser helt likt ut som det gjør nå.. Har testet med Virtuel Device og med Vthermo. Har en ekstern Aqara temp. sensor jeg henter data ifra. Jeg opprettet de 2 første flowene. Men mulig jeg gjør det feil ved henting av target temp og temp.. Også opprettet jeg en flow for å overstyre temperaturen manuelt, slik at ovnen slukker/slår på med en gang. Det som er problemet, er at temperaturen på thermostat som viser "nåværende temp" ikke oppdaterer seg. Og får dermed ikke justert varmen. Disse ser slik ut: Her er "temperatur" hentet fra temp sensor i dette rommet. også er "ønsket temperatur" hentet fra Virtuell termostat. Prøvde å skrive: "measure_temperature" men dette hjelper ikke. Her er jeg veldig usikker. Her ser dere tempen på sensor og i thermostat ikke er like: EDIT: Fant ut av det. Jeg måtte slette og lage ny virtuel termostat. Og bruke "measure_temperature" på sensor tagen og value tagen skal jeg bruke temperatur fra temp sensoren. Også måtte jeg bare vente til temperatursensoren endret seg, da oppdaterte den seg i virtuelle termostaten. Men jeg har ett annet problem. Den vil ikke justere seg ettersom temperaturen går opp/ned.. Altså som dere ser på eksemplet under, så er termostaten satt til 22grader. Og nå er det 22.5 grader i rommet. Og det står den kjøler. Men ovnen står jo på å pøser varme som bare det. Er det noe galt i flowene mine? Her er flowene mine nå: https://homey.app/f/ZuE_DZ https://homey.app/f/hUI_DZ https://homey.app/f/HBK_DZ
  7. Hei. Sliter med å få virtuel thermostat til å registrere nåverende temp. Den endrer seg ikke. Hvem sensor henviser du til i den nederst "temperatur" tagen ? Har også skrevet "measure_temperature" i sensor feltet. Men får det ikke til å virke
  8. Hei.. Jeg skyter litt liv i denne tråden da jeg er på utkikk etter Virtuell Termostat. Men jeg får det ikke til å virke. Ser også at det ikke ser helt likt ut som det gjør nå.. Har testet med Virtuel Device og med Vthermo. Har en ekstern Aqara temp. sensor jeg henter data ifra. Jeg opprettet de 2 første flowene. Men mulig jeg gjør det feil ved henting av target temp og temp.. Også opprettet jeg en flow for å overstyre temperaturen manuelt, slik at ovnen slukker/slår på med en gang. Det som er problemet, er at temperaturen på thermostat som viser "nåværende temp" ikke oppdaterer seg. Og får dermed ikke justert varmen. Disse ser slik ut: Her er "temperatur" hentet fra temp sensor i dette rommet. også er "ønsket temperatur" hentet fra Virtuell termostat. Her er jeg veldig usikker. på hva jeg skal ha. Har testet å skrive: "measure_temperature" men dette hjelper ikke. Så her satt jeg første "temperature" fra temp sensor i rommet. Også andre "temperature" til temp på virtuelt termostat. Lurer på om det er her det er noe feil. Og her er den som er laget for manuell innstilling. Dette ser ut til å fungere. Her ser dere tempen på sensor og i thermostat ikke er like. nåverende temp endrer seg ikke i det hele tatt: Noen tips?
  9. Hei. Har homey. Jeg får s2 til å fungere med å lage en flow. Ser ut som det er eneste måten å få det til på. Trodde bare den kunne legges til under enheter jeg
  10. Jeg får til nå å lage flow med s2 bryter. Slik at jeg kan slå av lysene med knapp 2 slik som du viser til GAS. Men er det ikke mulig å få lagt den til under enheter? Slik som s1?
  11. Hei. Jeg har fått montert fibaro dimmer 2 og dobbelbryter med fjær. Bryter 1 er koblet til S1 og styrer lysene i taket. Den dimmer opp/ned ved å holde inne. Men hvordan får jeg brukt den andre knappen? akkurat som den bare registrerte en knapp?
  12. Hei.. Har nå fått handlet og montert. Men har ett spørsmål. Har montert dimmer 2 med dobbelbryter med fjær.. Jeg har fått kodet opp slik at S1 fungerer fint på lysene i taket. Disse dimmer og alt iorden. Jeg trykket 3 ganger på knappen for å kode den inn. Men får ikke den andre knappen til å fungere. Den er bare koblet inn på s2. Kan ikke denne brukes til noe annet? Feks slå av/på noen phillips hue pærer?? å såfall hvordan gjør jeg dette?
  13. Takk for svar Ok. Er ikke 100% avhengig av vri dimmere. Men så lenge det fungerer med sånn fjærbelastet så bør det holde. Men er det slik at jeg feks kan sette inn en dobbelt bryter der dimmer idag står, og ha feks å trykke på den ene så er pærer 100% mens den andre knappen er 50% dimmet? Vil dette fungere med feks Fibaro dimmer 2? eller må jeg da velge fibaro double switch? Hvilke dimmer brytere bør velges? Er det fibaro som blir mest brukt? Tipper jeg går til innkjøp av Homey imorgen. Hadde vært greit å vite hvilke brytere jeg bør velge. Blir nok å prøve å koble til litt småtteri i starten. Har også mill wifi kontakter med tempfølere. Fungerer det å bruke disse som romtemperatur til andre ting?
  14. Hei.. Jeg har lekt meg litt med tanken på å få meg smarthus. Har prøvd å lese meg opp litt, og her finnes det såå mye mer enn jeg kunne se for meg. Først var jeg inne på tanken å kjøpe Fibaro, da dette så enklest ut for meg. Men slik jeg ser det, så blir man litt "låst" til kun dette systemet? Har lest mye her inne, og da er det homeseer som går igjen, men dette virker veldig avansert og er egentlig ute etter noe enklere system. Men jeg har sett litt på homey PRO, dette virker som en OK løsning? Som man kan gjøre litt mer enn fibaro. Også får man samlet alt i en app? Så har noen spørsmål. 1. Er det slik at ved valg av homey så vil mye flere ting fungere? Da denne kommuniserer på flere enn ett språk i forhold til Fibaro home center? 2. Jeg har idag flere "smartkomponenter" jeg kunne ønske å fortsette å bruke, og intrigere i en ny app. Av ting jeg kan nevne: Phillips hue, MILL smartkontakter, yaledoorman v2n med verisure app for fjernåpning, Xiaomi Roborock Mi S50 Robotstøvsuger, DEVIreg Smart Termostat med WiFi. Vil disse kunne fungere med homey? 3. Jeg har stort sett spottere idag taket idag, av typen SG junistar LED med SG led dimmer. Hvordan kan jeg styre disse? Kan jeg feks bruke fibaro dimmer 2 ? Og slik som jeg skjønner så kan jeg ikke styre spotene mine med vridimmer samtidlig som fibaro dimmer 2? Jeg ønsker å ha muligheten til å dimme manuelt også. 4. Jeg har også varmekabler i flere rom idag og kunne tenkt meg å også styrt dette igjennom samme appen. har idag både manuelle thermostater uten tilkobling av typen: Digital touch termostat Veria ET45,. Disse har jeg ingen app på, så disse må evt skiftes? Også har jeg en varmekabel med DEVIreg Smart Termostat med WiFi, vil denne fungere med homey? 5. noen som har erfaringer med homey appen? Er den fin å enkel å bruke? Selv for kjerringa? Den kan deles på flere brukere? Beklager dumme spørsmål, men vil være sikker på at jeg ikke gjør ett bom kjøp MVH Bjørnar
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.