Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

solosuper

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av solosuper

  1. Det er jeg klar over. I z2m kommer låsen opp som unsupported. Den blir gjenkjent som idlock 202
  2. Er det noen som vet om det jobbes med integrasjon av Idlock 202 til enten zigbee2mqtt eller zwavejs2mqtt?
  3. Prøver meg på en tråd her. Har powersaver som styrer VVB og bruker Lowest price. Ønsker å ha en slider i dashboard (input_number) til å justere hvor mange timer VVB skal være på. Har prøvd med dette oppsete som jeg fant på nett, men lyktes ikke. Legg gjerne med eksempler flow
  4. Vil det si at låsen virker lokalt mot HA via Bluetooth. Får du ringeklokken inn via bluetooth?
  5. Må si det var ganske gresk for meg. Som sagt er jeg ganske ny med node red, og driver kun å tester ut
  6. Jeg driver å fikler med en automasjon som skal gjøre følgende. Når boolean går til "on", alle varmekabler blir skrudd ned med 5 grader i 15 minutter, varmepumpe skrus av i 15 minutter. Utfordringen er at jeg vil ha varmepumpen til å gå tilbake til samme status som den var før automasjonen. Dvs, hvis varmepumpen var av skal ikke automasjonen slå på varmepumpen etter 15 minutter etter at automasjonen var trigget. Er ikke veldig flink med node red. Setter pris på om noen vil lage en slik flow og dele kode. Hensikten er at jeg skal holde meg under 5 kwt.
  7. Prøver meg på hjelp her inne. Har prøvd å sette opp en ESP8266 wemos D1 mini og BME280, men ender alltid opp med feilkode i loggen. Loddingen skal være gjort riktig, men det er ved config det stopper opp. Har prøvd å følge forskjellige oppsett fra andre, uten å få det riktig. Denne koden fra en kar på youtube har jeg prøvd å følge uten hell: Loddingen er gjort slik: G-GND D1-SCL D2-SDA 3V3-VCC i2c: # sda: 21 # scl: 22 scan: true id: bus_a sensor: - platform: bme280 temperature: name: "BME280 Temperature" oversampling: 16x pressure: name: "BME280 Pressure" humidity: name: "BME280 Humidity" update_interval: 60s i2c_id: bus_b address: 0x76 Hver gang jeg prøver ender jeg opp med denne feilkoden: INFO Waiting for result... INFO OTA successful INFO Successfully uploaded program. INFO Starting log output from test.local using esphome API WARNING Can't connect to ESPHome API for test.local: Error resolving IP address: [Errno -2] Name or service not known INFO Trying to reconnect to test.local in the background INFO Successfully connected to test.local [19:30:25][I][app:102]: ESPHome version 2022.3.0 compiled on Mar 23 2022, 19:29:44 [19:23:33][I][i2c.arduino:054]: Results from i2c bus scan: [19:23:33][I][i2c.arduino:056]: Found no i2c devices! [19:23:33][C][bme280.sensor:143]: BME280: [19:23:33][C][bme280.sensor:144]: Address: 0x76 [19:23:33][E][bme280.sensor:147]: Communication with BME280 failed!
  8. Det løste problemet. Måtte inn i HA å endre IP til opprinnelig IP
  9. For litt siden byttet jeg fra SD til SSD på rp4. Jeg tok backup og installerte HA på nytt før jeg deretter restore av backup. Alt fungere stort sett som før, men en ting som ikke har fungert er sonos integrasjonen. Den lar seg styre ved å justere volum og play/pause. Men jeg bruker sonos som ringeklokke. Når ringeklokken trykkes skal det spilles av en lys på sonos. Ingenting skjer når jeg aktiverer automasjonen, men derimot i sonos-appen kommer det en beskjed "Kan ikke spille av ¨Lyd.mp3¨, kunne ikke koble til IP 192.168...." Problemet er at dette IP adressen er til den gamle HA før jeg byttet til SSD. Etter at jeg byttet til SSD fikk jeg også ny IP adresse. Noen som kan peke meg i riktig retning her? Jeg har prøvd å fjerne integrasjonen og sette den opp på nytt, samt prøvd å resette høytalerne uten at det har fungert. Begge høytalerne er koblet til ruter via kabel.
  10. Hvordan kan jeg faktisk dokumentere at jeg har home assistent?
  11. Men vil det gå helt fint å ta en snapshot av HA fra SD kortet og installere HA på nytt på en SSD og restore snapshoten fra SD kortet på SSD.
  12. Har skjønt at SSD disk er mer stabil og raskere? Har hørt mange som sier at RPI spiser SD kort, selv om jeg har hatt mitt i to år uten problemer. Men siden jeg har en ubrukt SSD liggende kunne jeg brukt den til noe nyttig.
  13. Har tidligere satt opp en rp4 med HDD hos en kompis, uten å oppleve problemer. Regner med å boote fra SSD vil gjøres på samme måte. Vil det by på problemer å restore HA fra SD kort til SSD etter at HA er installert?
  14. Vurderer å bytte fra SD kort til SSD på rp4, og i den forbindelse lurer jeg på om jeg er nødt til å legge til alle zwave og zigbee enheter på nytt ved restore? Har deconz for øyeblikket men tenker å bytte til zigbee2mqtt dersom jeg må legge til alle enheter på nytt.
  15. solosuper

    Deconz

    Min ble automatisk oppdatert etter at jeg har glemt å fjerne automatisk oppdatering. Det meste virker normalt fortsett fra at 2-3 av enhetene falt ut i går, men fort gjort å legge til på nytt.
  16. Vær obs på at det er tilnærmet umulig å oppdrive raspberry pi for tiden. Bestilte i oktober men har blitt forsinket, og estimert levering er februar.
  17. Ingenting i loggen heller. Prøvde å installere den hos en kompis også med den kommer ikke opp i dashboardet hos han heller. Får installert kortet med dukker ikke opp. Har installert 2021.11.5
  18. Da vet jeg ikke helt hvor feilen ligger hos meg
  19. Kan jeg spørre om dette værkortet hos deg er like ustabilt hos deg som hos meg. Di siste dagene/ukene har det forsvunnet og kommet tilbake fra dashboardet.
  20. Flotters, da vet jeg om jeg skal bestille den i løpet av noen uker. Den er ganske lik elko sin egen stikkontakt, men vet ikke om den heller er støttet i deconz
  21. https://www.elektroimportoren.no/connecte-smart-stikk-dobbel-lav-zigbee-3-0-sort/4500991/Product.html Vet noen om denne går inn i deconz?
  22. Det eneste jeg har gjort på nåværende ruter er å sette opp statisk IP. Ellers bruker jeg Nabu Casa fra utsiden.
  23. solosuper

    Ny ruter

    Jeg er på utkikk etter en ny ruter da jeg synes nåværende ruter levere svake signaler. Har idag en eldre ASUS ruter. Tenker i utgangspunktet at jeg ønsker meg en mesh ruter da jeg har bolig over 3 plan. Vil noen komme med anbefaling på merker og erfaringer.? Ønsker at den skal kunne integreres med HA. Hvordan vil det være å bytte en ruter med HA. Vil det være så enkelt som å plugge nettverkskabelen fra raspberryen til den nye ruteren og bruke samme host for å logge inn? Jeg må kanskje legge inn statisk IP på den nye ruteren. Vil det være andre utfordringer med å bytte ruter?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.