Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Lundefuglen

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Lundefuglen sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei tenker det er bedre å bumpe denne med enda et spørsmål enn å starte ny post da det allerede var ganske mye informativt om fibaro dimmer 2 her. Selvom man velger å kun bruke en vanlig enkel dimmerbryter (impuls) på den så er det likevel mulighet for å sette opp scenarioer ol. i app? Typ kveldslys stue - alt lys av osv. uten å ha en fysisk bryter på det. Går utifra at hvis man har fibaro dimmerene i systemet er mulighetene uendelige - eller ? Hub blir enten homey eller HS, takker for svar.
  2. Okei tusen takk for tips Den Xiaomi bryteren ser bra ut den, så får se om jeg ikke blir prøvende en av den.
  3. Hei, og god jul ? Driver å bygger en hytte, og har planer om å gjøre det relativt smart med gode muligheter for å bli smartere. I skrivende stund legger vi skjult anlegg (jobber personlig som elektriker, men har ikke mye erfaringer med smarthus). Har prøvd å lest meg klok på forumet, og har lagd meg en plan på det jeg ønsker. Allikevel regner jeg med og håper dere har noen gode innspill og forbedringer å komme med Brukervennlighet står høyt, og det er viktig med fysiske brytere i alle rom. Det kommer til å bli brukt av diverse gjester så er viktig de klarer å skru av og på lyset Planen var originalt å bruke Atom Homey, men har gått over til HomeSeer (Zee S2) da det var gode guider på forumet og lettere å finne svar på det man lurer på. Av lysstyring så er planen å bruke fibaro sine aktuatorer, og utifra det jeg har lest er dette noe ala xcomfort i størrelse som passer fint inn i en normal veggboks. Til varmekabler var planen å bruke Heatit Har også en google home jeg tenkte å få inn i systemet. Er også en del varmeovner, her har jeg ikke sett så nøye enda men regner med at det finnes plenty av muligheter for smarte varmeovner. Har heller ikke sett så altfor mye på brannvarslingen, men tenker å bruke kablet NEST detektorere. Har også prosjektert til astrour, har sett litt uten å finne noe smart astrour. Er det noen bedre løsninger som gir samme resultat bare med mulighet til å overstyre i app/bryte?. Vil også gjerne ha brytere med scenarioer i stue/kjøkken - er det da en trådløs bryter man kobler opp til HS? Gjerne en med 3+ brytermuligheter og ligner nogenlunde på elko. Håper dette ser ut som et ok utgangspunkt, og tar gjerne imot tips eller forbedringer. Så til neste del av spørsmålet - nå som veggen er åpen og jeg enkelt kan legge strøm/tomrør dit jeg vil, hva burde jeg tenke på. Vil ha muligheter senere til å oppgradere på den beste måten. Har tenkt på å sette enkle stikkontakter i hjørner (v/tak) f.eks på stue hvis Sonos el. skulle bli aktuelt. Smartere dørlåser? Er alt trådløst eller burde jeg legge ved noe ekstra? (dette er ikkenoe vi skal ha med det første, men fint å ha mulighet) Ethernet? Er det noe uvanlig sted jeg trenger det? Enn så lenge er ruteren prosjektert bak TV, med et rør opp til 2 etg. Takk for alle svar og forslag, imens skal jeg lese rundt på forumet og prøve å bli klokere ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.